Helppous yllättää
Raikas kiivi-raakakakku

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

Pohja

200 g g taateleita taateli
(kivettömiä)
100 g g cashewpähkinöitä cashewpähkinä
1 rkl rkl kookosöljyä kookosöljy

Täyte

400 g g cashewpähkinöitä cashewpähkinä
1,75 dl dl kookosöljyä kookosöljy
1,25 dl dl sitruunamehua sitruunamehu
1,25 dl dl vaahterasiirappia vaahterasiirappi
0,25 tl tl suolaa suola
3 rkl rkl inkivääriä inkivääri
(tuoretta, raastettuna)
2 kiiviä kiivi
1 kourallista kourallinen babypinaattia babypinaatti
0,5 ruukkua ruukku minttua minttu

Pinnalle

2 - 3 kiiviä kiivi

Raikas kiivi-raakakakku

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

8:30 h
(1)

Valmistus

  1. Laita ensin täytteen cashew-pähkinät likoamaan kylmään veteen. Liota 4-8 tuntia, valuta.
  2. Valmista pohja. Leikkaa taatelit muutamaan osaan ja laita ne, cashew-pähkinät ja sulatettu kookosöljy tehosekoittimeen. Aja rouheaksi. Painele seos leivinpaperilla vuoratun vuoan (koko n. 20 x 25 cm) pohjalle.
  3. Valmista täyte. Laita tehosekoittimeen valutetut cashew-pähkinät, kookosöljy, sitruunamehu, vaahterasiirappi ja suola. Aja sileäksi seokseksi. Sammuta tehosekoitin välillä ja kaavi täytettä reunoilta, jotta saat kaiken sekaisin.
  4. Ota puolet täytteestä pois tehosekoittimesta. Sekoita jäljelle jääneeseen seokseen inkivääri. Aja sileäksi ja kaada pohjan päälle.
  5. Palauta toinen puolikas täytteestä tehosekoittimeen. Lisää kuoritut ja paloitellut kiivit, babypinaatti ja hienonnettu minttu. Aja sileäksi ja kaada vaalean täytteen päälle.
  6. Kuori pinnalle tulevat kiivit ja leikkaa ne siivuiksi. Asettele kakun pinnalle.
  7. Laita kakku jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi.
  8. Leikkaa hyytynyt kakku 12-15 palaan ja tarjoile. Huomioi, että kakku ei kestä huoneenlämmössä hyvänä pitkiä aikoja.