Helppous yllättää
Vesimelonitäytekakku

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

Kakkupohja

4 kananmunaa kananmuna
1,5 dl dl sokeria sokeri
(+ ripaus leivinpaperin sokerointiin)
1,5 dl dl perunajauhoja perunajauho
1 tl tl leivinjauhetta leivinjauhe

Täyte ja koristelu

1 vesimelonia vesimeloni
(keskikokoinen)
4 dl dl vispikermaa vispikerma
250 g g maitorahkaa maitorahka
0,75 dl dl sokeria sokeri
2 tl tl vaniljasokeria vaniljasokeri
2 - 3 rkl rkl pistaasipähkinöitä pistaasipähkinä
(kuorittuna)
1 kourallista kourallinen minttua minttu
(tai sitruunamelissaa)

Vesimelonitäytekakku

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

45 min
(41)

Valmistus

1. Vaahdota kananmunat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Sekoita perunajauhot ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi ja sekoita jauhoseos vaahtoon.

2. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 200-asteisessa uunissa kypsäksi, 8-10 minuuttia. Kumoa levy sokeroidulle leivinpaperille ja irrota paistoleivinpaperi. Anna jäähtyä.

3. Leikkaa vesimelonista reilun sentin paksuisia siivuja. Kuivaa palojen pintaa talouspaperilla.

4. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon rahka, sokeri ja vaniljasokeri.

5. Halkaise kakkulevy kolmikerroksiseksi ja suorista halutessasi reunat.

6. Nosta yksi levy vadille, levitä sille kevyesti kerma-rahkaseosta ja asettele päälle vesimelonin siivuja tiiviisti rinnakkain. Levitä päälle vielä hieman kerma-rahkaseosta. Nosta toinen kakkulevy päälle ja tee samanlaiset täytekerrokset. Nosta viimeinen kakkulevy päällimmäiseksi ja levitä sille loput kerma-rahkaseoksesta.

7. Koristele kakku vesimelonin paloilla, rouhituilla pistaaseilla ja yrtinlehdillä.