
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
Kakkupohja
4 | kananmunaa kananmuna | |
1,5 dl dl | sokeria
sokeri (+ ripaus leivinpaperin sokerointiin) | |
1,5 dl dl | perunajauhoja perunajauho | |
1 tl tl | leivinjauhetta leivinjauhe |
Täyte ja koristelu
1 | vesimelonia
vesimeloni (keskikokoinen) | |
4 dl dl | vispikermaa vispikerma | |
250 g g | maitorahkaa maitorahka | |
0,75 dl dl | sokeria sokeri | |
2 tl tl | vaniljasokeria vaniljasokeri | |
2 - 3 rkl rkl | pistaasipähkinöitä
pistaasipähkinä (kuorittuna) | |
1 kourallista kourallinen | minttua
minttu (tai sitruunamelissaa) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listVesimelonitäytekakku
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
1. Vaahdota kananmunat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Sekoita perunajauhot ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi ja sekoita jauhoseos vaahtoon.
2. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 200-asteisessa uunissa kypsäksi, 8-10 minuuttia. Kumoa levy sokeroidulle leivinpaperille ja irrota paistoleivinpaperi. Anna jäähtyä.
3. Leikkaa vesimelonista reilun sentin paksuisia siivuja. Kuivaa palojen pintaa talouspaperilla.
4. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon rahka, sokeri ja vaniljasokeri.
5. Halkaise kakkulevy kolmikerroksiseksi ja suorista halutessasi reunat.
6. Nosta yksi levy vadille, levitä sille kevyesti kerma-rahkaseosta ja asettele päälle vesimelonin siivuja tiiviisti rinnakkain. Levitä päälle vielä hieman kerma-rahkaseosta. Nosta toinen kakkulevy päälle ja tee samanlaiset täytekerrokset. Nosta viimeinen kakkulevy päällimmäiseksi ja levitä sille loput kerma-rahkaseoksesta.
7. Koristele kakku vesimelonin paloilla, rouhituilla pistaaseilla ja yrtinlehdillä.