Helppous yllättää
Puolukkainen pannacotta-viettelys

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

Pohja

2 dl dl kaurahiutaleita kaurahiutaleet
2 dl dl vehnäjauhoja vehnäjauho
1 tl tl vaniljasokeria vaniljasokeri
125 g g voita voi
0,5 dl dl siirappia siirappi

Täyte

2 - 3 dl dl puolukkahilloa puolukkahillo

Pannacotta

4 liivatelehteä liivatelehti
4 dl dl kuohukermaa kuohukerma
0,5 dl dl sokeria sokeri
1 rkl rkl vaniljasokeria vaniljasokeri
2 dl dl kreikkalaista jogurttia kreikkalainen jogurtti

Päälle

1 dl dl puolukoita puolukka

Puolukkainen pannacotta-viettelys

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

12:30 h
(27)

Valmistus

Huom: varaa hyytymiseen aikaa yön yli.

  1. Sekoita pohjan kuivat aineet kulhossa. Sulata voi, lisää se ja siirappi mukaan. Sekoita taikina tasaiseksi. Anna turvota hetken.
  2. Levitä irtopohjavuoan (Ø 20 cm) pohjalle leivinpaperi, sulje reunapanta ja revi ylimääräiset reunoilta pois.
  3. Painele taikina ohueksi kerrokseksi pohjalle ja reunoille. Anna taikinan jähmettyä jääkaapissa.
  4. Paista pohjaa 200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Jäähdytä kylmäksi, irrota vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille.
  5. Upota liivatteet kylmään veteen pehmenemään.
  6. Mittaa kattilaan kerma ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi sekoitellen.
  7. Nosta liedeltä ja lisää vaniljasokeri. Purista liivatteista pois ylimääräinen vesi ja liuota ne kuumaan kermaseokseen.
  8. Lisää hieman jäähtyneeseen seokseen jogurtti ja nosta kulho jääkaappiin, jotta massa pääsee hyytymisen vauhtiin.
  9. Levitä torttupohjalle ensin kerros hilloa ja sitten pannacotta -seos.
  10. Nosta peitettynä jääkaappiin jähmettymään mieluiten yön ajaksi.
  11. Koristele leivonnainen puolukoilla ennen tarjoilua.