Helppous yllättää
Suklainen Charlotte russe

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

150 g g tummaa suklaata tumma suklaa
50 g g voita voi
200 g g ranskankermaa ranskankerma
2 dl dl vispikermaa vispikerma
2 tl tl vaniljasokeria vaniljasokeri
1 kääretorttua kääretorttu
(Confiserie Firenze suklaakääretorttu)
1 - 2 dl dl marjoja marjat
(koristeluun oman maun mukaan)

Suklainen Charlotte russe

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

3:30 h
(7)

Valmistus

Varaa vähintään 3 tuntia jähmettymiseen tai pidä jääkaapissa yön yli.

  1. Pilko suklaa ja voi kulhoon. Sulata mikroaaltouunissa miedolla lämmöllä. Anna seoksen jäähtyä hetki ja sekoita joukkoon ranskankerma.
  2. Nosta suklaaseos hetkeksi kylmään ja vatkaa sillä aikaa kerma ja vaniljasokeri vaahdoksi. Sekoita suklaaseos ja kermavaahto keskenään varovasti nostellen, älä vatkaa. Leikkaa kääretortusta reilu kolmannes ohuiksi noin 1 cm:n siivuiksi.
  3. Vuoraa pyöreä noin 2 litran kulho tuorekelmulla. Levitä viipaleet kulhon pohjalle ja seinämille, painele kevyesti viipaleita toisiinsa niin, että ne asettuvat tiiviisti reunoille. Kaada suklaavaahto keskelle ja kopauta kulhoa muutaman kerran, jotta vaahto asettuu myös torttusiivujen rakoihin.
  4. Taita kelmu päälle ja nosta kylmään jähmettymään noin 3 tunniksi tai yön yli. Kumoa kakku tarjoiluvadille, poista varovasti kelmu ja anna hetken pehmetä huoneenlämmössä. Koristele ja tarjoa mieleisten marjojen kera.