Helppous yllättää
Juustokakku ja vadelmakastiketta

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

Pohja

100 g g voita voi
2 dl dl sokeria sokeri
4 dl dl vehnäjauhoja vehnäjauho
0,5 tl tl suolaa suola
1 tl tl sitruunan kuorta sitruunan kuori
(raastettuna)
1 kananmunaa kananmuna

Täyte

400 g g tuorejuustoa tuorejuusto
(maustamatonta)
250 g g jogurttirahkaa jogurttirahka
1 sitruunaa sitruuna
(mehu ja kuori)
1 appelsiinia appelsiini
(mehu ja kuori)
1 dl dl sokeria sokeri
1 rkl rkl vaniljasokeria vaniljasokeri
1 dl dl maissijauhoja maissijauho
3 kananmunaa kananmuna

Vadelmakastike

300 g g vadelmia vadelma
1 dl dl sokeria sokeri
0,5 - 1 vettä vesi

Juustokakku ja vadelmakastiketta

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

1:15 h
(3)

Valmistus

  1. Valmista ensin pohjataikina. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon vehnäjauhot, suola ja sitruunan raastettu kuori sekä viimeiseksi kananmuna. Sekoita taikina tasaiseksi. Älä vaivaa liikaa, jotta murotaikina säilyttää mureutensa. Kääri taikina kelmuun ja laita se hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.
  2. Sekoita kulhossa jogurttirahkan joukkoon tuorejuusto. Lisää massaan keskenään sekoitetut sitruunan ja appelsiinin mehu ja raastetut kuoret, sokeri, vaniljasokeri, maissijauhot ja kananmunan keltuaiset. Vatkaa valkuaiset paksuksi vaahdoksi ja kääntele vaahto juustomassan joukkoon.
  3. Painele taikina korkeareunaisen irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Kaada täyte vuokaan ja paista 180-asteisessa uunissa noin tunnin verran. Jos pinta alkaa tummua, peitä kakku foliolla. Tarkista kypsyys tikulla. Kun täyte ei enää tartu tikkuun, kakku on valmis. Tarjoile kakku jäähtyneenä vadelmakastikkeen kera.

Vadelmakastike:

  1. Mittaa kaikki ainekset kattilaan, anna kiehua miedolla lämmöllä vartin verran.
  2. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi ja siivilöi vielä halutessasi. Jäähdytä ja tarjoile juustokakun lisukkeena.