
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
Pohja
100 g g | voita voi | ||
2 dl dl | sokeria sokeri | ||
4 dl dl | vehnäjauhoja vehnäjauho | ||
0,5 tl tl | suolaa suola | ||
1 tl tl | sitruunan kuorta
sitruunan kuori (raastettuna) | ||
1 | kananmunaa kananmuna |
Täyte
400 g g | tuorejuustoa
tuorejuusto (maustamatonta) | ||
250 g g | jogurttirahkaa jogurttirahka | ||
1 | sitruunaa
sitruuna (mehu ja kuori) | ||
1 | appelsiinia
appelsiini (mehu ja kuori) | ||
1 dl dl | sokeria sokeri | ||
1 rkl rkl | vaniljasokeria vaniljasokeri | ||
1 dl dl | maissijauhoja maissijauho | ||
3 | kananmunaa kananmuna |
Vadelmakastike
300 g g | vadelmia vadelma | ||
1 dl dl | sokeria sokeri | ||
0,5 - 1 | vettä vesi |
Lisää aineksia valmiiseen ostoslistaan tai luo uusi lista
Luo uusi ostoslistaJuustokakku ja vadelmakastiketta
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Valmista ensin pohjataikina. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon vehnäjauhot, suola ja sitruunan raastettu kuori sekä viimeiseksi kananmuna. Sekoita taikina tasaiseksi. Älä vaivaa liikaa, jotta murotaikina säilyttää mureutensa. Kääri taikina kelmuun ja laita se hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.
- Sekoita kulhossa jogurttirahkan joukkoon tuorejuusto. Lisää massaan keskenään sekoitetut sitruunan ja appelsiinin mehu ja raastetut kuoret, sokeri, vaniljasokeri, maissijauhot ja kananmunan keltuaiset. Vatkaa valkuaiset paksuksi vaahdoksi ja kääntele vaahto juustomassan joukkoon.
- Painele taikina korkeareunaisen irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Kaada täyte vuokaan ja paista 180-asteisessa uunissa noin tunnin verran. Jos pinta alkaa tummua, peitä kakku foliolla. Tarkista kypsyys tikulla. Kun täyte ei enää tartu tikkuun, kakku on valmis. Tarjoile kakku jäähtyneenä vadelmakastikkeen kera.
Vadelmakastike:
- Mittaa kaikki ainekset kattilaan, anna kiehua miedolla lämmöllä vartin verran.
- Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi ja siivilöi vielä halutessasi. Jäähdytä ja tarjoile juustokakun lisukkeena.