Helppous yllättää
Trendikäs kuivakakku: palsternakkakakku

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

150 g g voita voi
200 g g palsternakkaa palsternakka
1 sitruunan kuorta sitruunan kuori
4,5 dl dl vehnäjauhoja vehnäjauho
1,5 tl tl leivinjauhetta leivinjauhe
1 tl tl kardemummaa kardemumma
1,5 dl dl sokeria sokeri
0,75 dl dl siirappia siirappi
3 kananmunaa kananmuna

Voiteluun

2 tl tl voita voi
1 - 2 rkl rkl korppujauhoja korppujauho

Makea palsternakkatahna

250 g g palsternakkaa palsternakka
50 g g valkosuklaata valkosuklaa

Trendikäs kuivakakku: palsternakkakakku

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

20 min
(2)

Valmistus

  1. Sulata voi. Kuori ja raasta palsternakka hienoksi raasteeksi. Tarvitset raastetta n. 3 dl. Raasta myös sitruunan kuori. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vaahdota munat, sokeri ja siirappi kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Sekoita vaahtoon raasteet, voisula ja kuivat aineet.
  2. Kaada taikina pitkänmalliseen voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.
  3. Paista kakkua 175-asteisessa uunissa 45-55 minuuttia. Kokeile kakun kypsyys tikulla. Anna jäähtyä hetki ja kumoa kakku sitten vuoastaan.
  4. Halutessasi valmista makea palsternakkatahna: Keitä tai höyrytä palsternakat. Soseuta kuumana ja sulata kuumaan soseeseen paloiteltu valkosuklaa. Ohenna tarvittaessa vedellä.
  5. Leikkaa palsternakkakakku viipaleiksi ja nauti palsternakkatahnan, kuivattujen karpaloiden ja pähkinämurskeen kanssa.