
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
150 g g | voita voi | |
200 g g | palsternakkaa palsternakka | |
1 | sitruunan kuorta sitruunan kuori | |
4,5 dl dl | vehnäjauhoja vehnäjauho | |
1,5 tl tl | leivinjauhetta leivinjauhe | |
1 tl tl | kardemummaa kardemumma | |
1,5 dl dl | sokeria sokeri | |
0,75 dl dl | siirappia siirappi | |
3 | kananmunaa kananmuna |
Voiteluun
2 tl tl | voita voi | |
1 - 2 rkl rkl | korppujauhoja korppujauho |
Makea palsternakkatahna
250 g g | palsternakkaa palsternakka | |
50 g g | valkosuklaata valkosuklaa |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listTrendikäs kuivakakku: palsternakkakakku
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Sulata voi. Kuori ja raasta palsternakka hienoksi raasteeksi. Tarvitset raastetta n. 3 dl. Raasta myös sitruunan kuori. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vaahdota munat, sokeri ja siirappi kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Sekoita vaahtoon raasteet, voisula ja kuivat aineet.
- Kaada taikina pitkänmalliseen voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.
- Paista kakkua 175-asteisessa uunissa 45-55 minuuttia. Kokeile kakun kypsyys tikulla. Anna jäähtyä hetki ja kumoa kakku sitten vuoastaan.
- Halutessasi valmista makea palsternakkatahna: Keitä tai höyrytä palsternakat. Soseuta kuumana ja sulata kuumaan soseeseen paloiteltu valkosuklaa. Ohenna tarvittaessa vedellä.
- Leikkaa palsternakkakakku viipaleiksi ja nauti palsternakkatahnan, kuivattujen karpaloiden ja pähkinämurskeen kanssa.