Helppous yllättää
Naked cake

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

Pohja

6 kananmunaa kananmuna
2 dl dl sokeria sokeri
2,5 dl dl perunajauhoja perunajauho
1,5 tl tl leivinjauhetta leivinjauhe

Täyte

4 dl dl vispikermaa vispikerma
2 dl dl jogurttia jogurtti
(vaniljajogurttia)
0,5 dl dl sokeria sokeri
1 tl tl vaniljasokeria vaniljasokeri
1 banaania banaani
2 rkl rkl sitruunamehua sitruunamehu

Väliin

1 dl dl maitoa maito
2 dl dl aprikoosihilloa aprikoosihillo

Pinnalle ja koristeluun

2 dl dl vispikermaa vispikerma
2 - 3 rkl rkl sokeria sokeri
1 kourallista kourallinen kuivattuja banaanilastuja kuivattu banaanilastu
1 kourallista kourallinen pähkinäsekoitusta pähkinäsekoitus
50 - 100 g g suklaata suklaa
(rouhittuna)

Naked cake

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

2:30 h
(2)

Valmistus

Pohja:

  1. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita perunajauhot ja leivinjauhe keskenään ja kääntele jauhot muna-sokerivaahtoon.
  2. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Paista kakkua 175-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla. Kun kakkuun painettuun tikkuun ei tartu taikinaa, kakku on kypsä.
  3. Jäähdytä kakku ja irrota se vasta sitten vuoasta. Leikkaa kakku kolmeen osaan. Laita pohjapala takaisin vuokaan ja kostuta sitä hieman maidolla.

Täyte:

  1. Vaahdota kerma ja lisää joukkoon jogurtti sekä sokerit.
  2. Soseuta banaani esimerkiksi sauvasekoittimella ja sekoita joukkoon sitruunamehu. Kääntele banaanisose kerma-jogurttivaahtoon.

Kokoaminen ja koristelu:

  1. Levitä vuoassa olevan kakkupalan päälle puolet aprikoosihillosta ja kaada päälle puolet täytteestä. Nosta päälle seuraava kakkupala, kostuta sitä hieman maidolla, levitä päälle jäljellä oleva hillo ja lisää loput täytteestä. Nosta päälle viimeinen kakkupala ja kostuta se maidolla.
  2. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon sokeri. Kuorruta vadille nostetun kakun pinta kuohkeasti seoksella ja koristele kakku banaanilastuilla. Rouhi päälle suklaata ja pähkinöitä.