Helppous yllättää
Tonnikalarisotto

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

4 rkl rkl oliiviöljyä oliiviöljy
200 - 300 g g tonnikalaa tonnikala
2 sipulia sipuli
1 kynttä kynsi valkosipulia valkosipuli
3 dl dl risottoriisiä risottoriisi
7 - 8 dl dl vettä vesi
4 rkl rkl voita voi
2 rkl rkl mascarponea mascarpone
1,5 dl dl Grana Padano -juustoa Grana Padano -juusto
(raastettuna)
1 ripausta ripaus suolaa ja pippuria suola ja pippuri
1 - 2 rkl rkl ruohosipulia ruohosipuli
1 kourallista kourallinen basilikaa basilika
(ja rucolaa halutessasi)

Tonnikalarisotto

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

45 min
(2)

Valmistus

  1. Kuori ja pilko sipulit sekä murskaa valkosipulit. Kuullota sipuleita ja valkosipulia öljyssä pannulla, mutta älä ruskista.
  2. Kaada risottoriisi sipuleiden joukkoon ja jatka sekoittamista noin parin minuutin ajan.
  3. Lisää pannulle vettä tilkka kerrallaan ja sekoittele samalla seosta pehmeällä työvälineellä, kuten puukauhalla tai muovilastalla.
  4. Tarkoituksena olisi, että riisinjyvät eivät menisi rikki ja että nestettä lisätään sitä mukaa, kun riisi pystyy imemään sitä itseensä.
  5. Lisäämällä nestettä pienemmissä erissä saat italialaistyppisen kuohkean ja irtonaisen risoton. Keitä seosta pikkuhiljaa nestettä lisäillen noin 18-20 minuuttia, kunnes riisi on kypsää.
  6. Lisää voi ja mascarponejuusto riisin joukkoon ja sekoita. Lisää lopuksi myös Grana Padano - juustoraaste ja silputtu ruohosipuli.
  7. Tarkista maku ja lisää tonnikalanpalat valmiin risoton päälle. Viimeistele annos halutessasi rucolalla ja basilikalla.

Vinkki: Älä keitä riisiä koskaan täydellä teholla vaan hauduta rauhassa ja lisää nestettä vähitellen. Tonnikalan palat voi halutessaan käyttää varovasti pannulla niiden säilöntälientä hyödyntäen. Tarkoitus on kuitenkin vain lämmittää tonnikala eikä paistaa sitä. Tonnikala maistuu risoton päällä mainiosti myös kylmänä. Tonnikalaa ei kannata lisätä suoraan risoton joukkoon keittovaiheessa, koska risotosta tulee silloin helposti “muhjua”.