Helppous yllättää
Sienirisotto

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

200 g g metsäsieniä metsäsieni
(makusi mukaan, mieluiten tatteja)
2 salottisipulia salottisipuli
1 kynttä kynsi valkosipulia valkosipuli
6 dl dl vettä vesi
4 dl dl kanalientä kanaliemi
(tai kasvislientä, kuutiosta)
3 - 4 rkl rkl oliiviöljyä oliiviöljy
2,5 - 3 dl dl risottoriisiä risottoriisi
(Arborio tai Carnaroli -riisiä)
1 dl dl valkoviiniä valkoviini
1 - 2 rkl rkl mascarponea mascarpone
1 laakerinlehteä laakerinlehti
2,5 dl dl parmesaania parmesaani
1 ripausta ripaus suolaa ja pippuria suola ja pippuri
1 nippua nippu timjamia timjami
(muutama oksa, tuoretta)

Sienirisotto

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

45 min
(6)

Valmistus

  1. Pese ja pilko sienet, kuori ja hienonna sipuli ja kuori sekä murskaa valkosipuli.
  2. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää sipuli sekä valkosipuli.
  3. Kuullota, mutta älä ruskista.
  4. Lisää sienet ja kuullota vielä muutaman minuutin ajan.
  5. Lisää riisi, vesi, kasvisliemi ja valkoviini. Älä lisää kaikkea nestettä kerralla, vaan pienissä erissä.
  6. Lisää joukkoon laakerinlehti ja timjaminoksat.
  7. Keitä noin 18-20 minuuttia samalla riisiä hämmentäen ja nestettä lisäten.
  8. Kun riisi on kypsää, lisää joukkoon mascarponejuusto ja sekoita.
  9. Lisää joukkoon myös parmesaani, mutta älä kuumenna enää parmesaanin lisäämisen jälkeen.
  10. Risotto on parhaimmillaan hieman löysää joten mikäli risotto vaikuttaa liian paksulta, ohenna sitä hieman kuumalla nesteellä.
  11. Mausta, tarkista maku ja tarjoile.

Vinkki: Voit koristella risoton rucolalla, oliiviöljyllä, basilikalla sekä ripauksella mustapippuria.