
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
200 g g | metsäsieniä
metsäsieni (makusi mukaan, mieluiten tatteja) | |
2 | salottisipulia salottisipuli | |
1 kynttä kynsi | valkosipulia valkosipuli | |
6 dl dl | vettä vesi | |
4 dl dl | kanalientä
kanaliemi (tai kasvislientä, kuutiosta) | |
3 - 4 rkl rkl | oliiviöljyä oliiviöljy | |
2,5 - 3 dl dl | risottoriisiä
risottoriisi (Arborio tai Carnaroli -riisiä) | |
1 dl dl | valkoviiniä valkoviini | |
1 - 2 rkl rkl | mascarponea mascarpone | |
1 | laakerinlehteä laakerinlehti | |
2,5 dl dl | parmesaania parmesaani | |
1 ripausta ripaus | suolaa ja pippuria suola ja pippuri | |
1 nippua nippu | timjamia
timjami (muutama oksa, tuoretta) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listSienirisotto
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Pese ja pilko sienet, kuori ja hienonna sipuli ja kuori sekä murskaa valkosipuli.
- Kuumenna öljy kattilassa ja lisää sipuli sekä valkosipuli.
- Kuullota, mutta älä ruskista.
- Lisää sienet ja kuullota vielä muutaman minuutin ajan.
- Lisää riisi, vesi, kasvisliemi ja valkoviini. Älä lisää kaikkea nestettä kerralla, vaan pienissä erissä.
- Lisää joukkoon laakerinlehti ja timjaminoksat.
- Keitä noin 18-20 minuuttia samalla riisiä hämmentäen ja nestettä lisäten.
- Kun riisi on kypsää, lisää joukkoon mascarponejuusto ja sekoita.
- Lisää joukkoon myös parmesaani, mutta älä kuumenna enää parmesaanin lisäämisen jälkeen.
- Risotto on parhaimmillaan hieman löysää joten mikäli risotto vaikuttaa liian paksulta, ohenna sitä hieman kuumalla nesteellä.
- Mausta, tarkista maku ja tarjoile.
Vinkki: Voit koristella risoton rucolalla, oliiviöljyllä, basilikalla sekä ripauksella mustapippuria.