Helppous yllättää
Tryffelirisotto

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

400 g g risottoaineksia risottoainekset
(Deluxe tryffelirisottoaineksia)
4 dl dl kanalientä kanaliemi
(liemikuutiosta)
1 dl dl valkoviiniä valkoviini
1 salottisipulia salottisipuli
3 rkl rkl voita voi
2 rkl rkl extra-neitsytoliiviöljyä extra-neitsytoliiviöljy

Viimeistely

70 g g voita voi
50 g g Grana Padano -juustoa Grana Padano -juusto
(raastettuna)
30 g g ranskankermaa ranskankerma
1 sitruunaa sitruuna
(mehu puristettuna)
ruohosipulia ruohosipuli
(maun mukaan)

Tryffelirisotto

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

20 min
(2)

Valmistus

  1. Hienonna salottisipuli ja hauduta sitä voi-öljyseoksessa, lisää risottoriisi. Paahda riisiä varovasti hetki ja lisää viini.
  2. Keitä viini pois ja lisää kuumaa vettä tai kanalientä pikkuhiljaa. Keitä noin 14 minuuttia.
  3. Sekoita hiljalleen koko ajan, jotta riisin tärkkelys irtoaa ja antaa risotolle oikean koostumuksen.
  4. Kun risotto on valmista, lisää ranskankerma ja kuutioitu voi. Anna levätä noin minuutin ajan.
  5. Lisää grana padano -juusto, ruohosipuli ja sitruunan mehu, älä keitä kuitenkaan enää tämän jälkeen.
  6. Tarjoile välittömästi.

Vinkki: Kun risotto on melkein kypsää, voit lisätä kiehumisen loppuvaiheessa mukaan hieman valkoviiniä tai sitruunamehua. Se tekee myös risoton suutuntumasta miellyttävän.