
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
500 g g | kampasimpukoita
kampasimpukka (noin 10 kpl) | |
450 g g | tankoparsaa
tankoparsa (vihreää) | |
3 rkl rkl | oliiviöljyä oliiviöljy | |
1 | sipulia
sipuli (silputtuna) | |
2 kynttä kynsi | valkosipulia
valkosipuli (silputtuna) | |
3 dl dl | risottoriisiä risottoriisi | |
4 - 5 dl dl | kasvislientä
kasvisliemi (kasvisliemikuutiosta) | |
4 dl dl | kookosmaitoa
kookosmaito (ei kevyt) | |
0,5 tl tl | suolaa suola | |
0,25 tl tl | mustapippuria mustapippuri | |
1 | limeä
lime (1 tl kuoriraastetta ja 2–3 rkl mehua) |
Lisäksi
0,5 rkl rkl | rapsiöljyä rapsiöljy | |
2 rkl rkl | sweet chili -kastiketta sweet chili -kastike | |
1 ripausta ripaus | suolaa suola | |
1 ripausta ripaus | mustapippuria mustapippuri |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listKampasimpukka-parsarisotto
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
1. Ota kampasimpukat sulamaan jääkaappiin vuorokaudeksi.
2. Huuhtele parsat ja leikkaa pari senttiä pois tyvipäästä. Viipaloi ja keitä hetki suolalla maustetussa vedessä kattilassa tai mikrossa. Valuta parsat ja jätä odottamaan.
3. Kuumenna öljy paistokasarissa. Kääntele joukkoon sipuli ja valkosipuli. Mittaa joukkoon riisi ja sekoittele, kunnes sipuli on kuullottunut.
4. Kaada joukkoon 1 ½ desiä kuumaa kasvislientä ja anna porista miedolla lämmöllä koko ajan sekoitellen. Lisää lientä ja kookosmaitoa vähän kerrallaan. Maistele ja tarkista, ettei riisi pääse ylikypsymään.
5. Mausta risotto suolalla ja mustapippurilla. Lisää hyvin pestyn limetin raastettu kuori ja mehu sekä parsat. Tarkista maku. Risotto on valmis, kun riisi on al dente eli napsahtaa hampaissa. Koostumuksen tulee olla valuvan löysä eli lisää nestettä tarvittaessa.
6. Kuivaa kampasimpukat talouspaperiin ja paista nopeasti öljyssä kuumalla pannulla tai parilalla. Pari minuuttia per puoli riittää, jolloin simpukat jäävät meheviksi. Mausta paistunut pinta. Nosta kampasimpukat parsarisottoannosten päälle. Tarjoa heti.