Kampasimpukka-parsarisotto

Kampasimpukka-parsarisotto

VaikeusasteHelppo
Valmistus30 min

Valmistus

    1. Ota kampasimpukat sulamaan jääkaappiin vuorokaudeksi.

    2. Huuhtele parsat ja leikkaa pari senttiä pois tyvipäästä. Viipaloi ja keitä hetki suolalla maustetussa vedessä kattilassa tai mikrossa. Valuta parsat ja jätä odottamaan.

    3. Kuumenna öljy paistokasarissa. Kääntele joukkoon sipuli ja valkosipuli. Mittaa joukkoon riisi ja sekoittele, kunnes sipuli on kuullottunut.

    4. Kaada joukkoon 1 ½ desiä kuumaa kasvislientä ja anna porista miedolla lämmöllä koko ajan sekoitellen. Lisää lientä ja kookosmaitoa vähän kerrallaan. Maistele ja tarkista, ettei riisi pääse ylikypsymään.

    5. Mausta risotto suolalla ja mustapippurilla. Lisää hyvin pestyn limetin raastettu kuori ja mehu sekä parsat. Tarkista maku. Risotto on valmis, kun riisi on al dente eli napsahtaa hampaissa. Koostumuksen tulee olla valuvan löysä eli lisää nestettä tarvittaessa.

    6. Kuivaa kampasimpukat talouspaperiin ja paista nopeasti öljyssä kuumalla pannulla tai parilalla. Pari minuuttia per puoli riittää, jolloin simpukat jäävät meheviksi. Mausta paistunut pinta. Nosta kampasimpukat parsarisottoannosten päälle. Tarjoa heti.

Sopivat reseptit