Helppous yllättää
Paistettu lampaan ulkofilee & parsa-fetarisotto

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

1 - 2 rs rs lampaan fileetä lampaan filee
(esim. Deluxe lampaan ulkofileetä yrtti-valkosipulimarinadissa, á 350 g)
rypsiöljyä rypsiöljy
(paistamiseen)
voita voi
(paistamiseen)

Parsa-fetarisotto

1 nippua nippu tankoparsaa tankoparsa
(n. 500 g)
1 dl dl kuohukermaa kuohukerma
1 rkl rkl voita voi
1 sipulia sipuli
3 kynttä kynsi valkosipulia valkosipuli
7 dl dl vettä vesi
1 kuutiota kuutio kanalientä kanaliemi
(tai kasvisliemikuutio)
2 rkl rkl rypsiöljyä rypsiöljy
2,5 dl dl risottoriisiä risottoriisi
1,5 dl dl valkoviiniä valkoviini
1 rkl rkl voita voi
1 dl dl parmesaania parmesaani
(raasteena)
0,5 tl tl suolaa suola
0,25 tl tl mustapippuria mustapippuri
100 g g fetajuustoa fetajuusto
1 dl dl minttua minttu
(tai basilikaa, hienonnettuna)

Paistettu lampaan ulkofilee & parsa-fetarisotto

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

45 min
(77)

Valmistus

  1. Ota lampaan ulkofileet huoneen lämpöön noin tuntia ennen valmistusta.
  2. Napsauta parsojen puisevat tyvet pois ja kuori parsat halutessasi. Leikkaa parsat paloiksi ja laita puolet kattilaan, peitä vedellä. Keitä kypsiksi, valuta ja säästä keitinvesi risoton tekoon. Lisää parsojen joukkoon kerma ja voi, soseuta.
  3. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Laita parsojen keitinvesi sekä sen verran vettä kattilaan, että saat yhteensä noin 7 dl lientä. Murenna joukkoon liemikuutio ja kuumenna liemi.
  4. Lämmitä öljy isossa paistinpannussa tai kasarissa. Kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää valkosipuli ja riisi ja jatka kuullottamista parin minuutin ajan, kunnes riisi muuttuu läpikuultavaksi.
  5. Lisää valkoviini ja anna sen imeytyä riiseihin. Ala sitten lisäämään kasvislientä kauhallinen kerrallaan. Sekoittele usein ja anna edellisen kauhallisen imeytyä riiseihin ennen seuraavan lisäämistä.
  6. Paista lampaan fileet öljyn ja voin seoksessa haluamaasi kypsyyteen, noin viisi minuuttia per puoli mediumeiksi. Mausta suolalla. Anna vetäytyä 10-15 minuuttia ennen tarjoilua. Leikkaa siivuiksi.
  7. Paista loput parsoista öljyssä pannulla napakan kypsiksi ja mausta suolalla.
  8. Kun liemi alkaa olla käytetty ja risoton riisi on napakan kypsää, sekoita joukkoon parsasose.
  9. Mausta risotto voilla, parmesaanilla, suolalla ja mustapippurilla.
  10. Lopuksi sekoita joukkoon murusteltu feta ja hienonnetut yrtit sekä paistetut parsat. Tarjoile heti paistetun lampaan ulkofileen kanssa.