
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
2 | maissia
maissi (tuoretta tai esikypsennettyä) | |
1 l l | vettä vesi | |
2 kuutiota kuutio | kasvislientä kasvisliemi | |
200 g g | kirsikkatomaatteja kirsikkatomaatti | |
3 rkl rkl | oliiviöljyä
oliiviöljy (tai rypsiöljyä) | |
4 kynttä kynsi | valkosipulia valkosipuli | |
3 dl dl | risottoriisiä risottoriisi | |
1 dl dl | juustoa
juusto (Lovilio Parmiggiano Reggiano -juustoa hienona raasteena) | |
1 rkl rkl | voita voi | |
0,5 tl tl | suolaa suola | |
0,5 tl tl | mustapippuria mustapippuri | |
0,5 | sitruunamehua
sitruunamehu (puolikkaan sitruunan mehu) | |
pestoa
pesto (tarjoiluun pestoa ja tuoretta basilikaa) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listMaissirisotto paahdetuilla kirsikkatomaateilla ja pestolla
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Jos teet risoton tuoreista maisseista, kypsennä ne keittämällä suolalla maustetussa vedessä noin kymmenen minuutin ajan.
- Leikkaa maissin tähkästä jyvät irti. Laita tähkät, yksi litra vettä ja kasvisliemikuutiot kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä muutama minuutti.
- Laita kirsikkatomaatit uunivuokaan ja valuta päälle 1 rkl oliiviöljyä. Paahda 220 asteessa 15 minuuttia.
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
- Kuumenna 2 rkl öljyä isossa pannussa tai kasarissa. Kuullota valkosipulia parin minuutin ajan. Lisää risottoriisi ja kuullota noin viisi minuuttia.
- Ala lisäämään lientä kauhallinen kerrallaan. Anna edellisen kauhallisen imeytyä riiseihin ennen seuraavan lisäämistä. Sekoittele usein.
- Kun riisi on napakan kypsää, sekoita joukkoon maissinjyvät, parmesaani ja voi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita lopuksi joukkoon sitruunan mehu. Hyvä risotto on rakenteeltaan löysää, ei liian kiinteää. Sekoita joukkoon tarvittaessa vielä hieman lientä.
- Tarjoile maissirisotto paahdettujen kirsikkatomaattien, peston ja tuoreen basilikan kera.