Helppous yllättää
Maissirisotto paahdetuilla kirsikkatomaateilla ja pestolla

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

2 maissia maissi
(tuoretta tai esikypsennettyä)
1 l l vettä vesi
2 kuutiota kuutio kasvislientä kasvisliemi
200 g g kirsikkatomaatteja kirsikkatomaatti
3 rkl rkl oliiviöljyä oliiviöljy
(tai rypsiöljyä)
4 kynttä kynsi valkosipulia valkosipuli
3 dl dl risottoriisiä risottoriisi
1 dl dl juustoa juusto
(Lovilio Parmiggiano Reggiano -juustoa hienona raasteena)
1 rkl rkl voita voi
0,5 tl tl suolaa suola
0,5 tl tl mustapippuria mustapippuri
0,5 sitruunamehua sitruunamehu
(puolikkaan sitruunan mehu)
pestoa pesto
(tarjoiluun pestoa ja tuoretta basilikaa)

Maissirisotto paahdetuilla kirsikkatomaateilla ja pestolla

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

45 min
(58)

Valmistus

  1. Jos teet risoton tuoreista maisseista, kypsennä ne keittämällä suolalla maustetussa vedessä noin kymmenen minuutin ajan.
  2. Leikkaa maissin tähkästä jyvät irti. Laita tähkät, yksi litra vettä ja kasvisliemikuutiot kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä muutama minuutti.
  3. Laita kirsikkatomaatit uunivuokaan ja valuta päälle 1 rkl oliiviöljyä. Paahda 220 asteessa 15 minuuttia.
  4. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
  5. Kuumenna 2 rkl öljyä isossa pannussa tai kasarissa. Kuullota valkosipulia parin minuutin ajan. Lisää risottoriisi ja kuullota noin viisi minuuttia.
  6. Ala lisäämään lientä kauhallinen kerrallaan. Anna edellisen kauhallisen imeytyä riiseihin ennen seuraavan lisäämistä. Sekoittele usein.
  7. Kun riisi on napakan kypsää, sekoita joukkoon maissinjyvät, parmesaani ja voi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita lopuksi joukkoon sitruunan mehu. Hyvä risotto on rakenteeltaan löysää, ei liian kiinteää. Sekoita joukkoon tarvittaessa vielä hieman lientä.
  8. Tarjoile maissirisotto paahdettujen kirsikkatomaattien, peston ja tuoreen basilikan kera.