Helppous yllättää
Maukas palsternakkarisotto

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

200 g g palsternakkaa palsternakka
2 salottisipulia salottisipuli
2 - 3 rkl rkl voita voi
3 dl dl risottoriisiä risottoriisi
8 dl dl kasvislientä kasvisliemi
2 rkl rkl sitruunamehua sitruunamehu
35 g g parmesaania parmesaani
(raastettuna)
100 g g mascarponea mascarpone
mustapippuria mustapippuri

Paahdetut palsternakat

200 g g palsternakkaa palsternakka
2 rkl rkl rypsiöljyä rypsiöljy
suolaa suola
mustapippuria mustapippuri
2 rkl rkl parmesaania parmesaani
(raastettuna)

Maukas palsternakkarisotto

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

40 min
(3)

Valmistus

  1. Paloittele paahdettava palsternakka ja siirrä palat uunivuokaan tai pellille leivinpaperin päälle. Valuta päälle öljy ja mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele pinnalle parmesaaniraaste. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes palsternakat ovat kypsiä.
  2. Kuori ja raasta palsternakka karkeaksi raasteeksi. Kuori ja hienonna sipulit.
  3. Kuumenna kasvisliemi kattilassa kiehuvaksi.
  4. Kuullota palsternakkaraastetta ja sipulisilppua toisen kattilan pohjalla voissa muutama minuutti. Lisää riisi ja jatka kuullottamista vielä hetki.
  5. Aloita liemen lisääminen risottoon. Lisää lientä kauhallinen kerrallaan ja hämmennä risottoa samalla. Anna risoton kiehua miedosti koko liemen lisäämisen ajan. Kun liemi on imeytynyt riisiin, lisää jälleen kuumaa lientä. Jatka näin noin 20-25 minuuttia, kunnes riisi on juuri ja juuri kypsää. Sekoita risottoon sitruunamehu, parmesaani ja mascarpone ja rouhi mustapippuria. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
  6. Tarjoa risotto paahdettujen palsternakkojen kera.