
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
200 g g | palsternakkaa palsternakka | ||
2 | salottisipulia salottisipuli | ||
2 - 3 rkl rkl | voita voi | ||
3 dl dl | risottoriisiä risottoriisi | ||
8 dl dl | kasvislientä kasvisliemi | ||
2 rkl rkl | sitruunamehua sitruunamehu | ||
35 g g | parmesaania
parmesaani (raastettuna) | ||
100 g g | mascarponea mascarpone | ||
mustapippuria mustapippuri |
Paahdetut palsternakat
200 g g | palsternakkaa palsternakka | ||
2 rkl rkl | rypsiöljyä rypsiöljy | ||
suolaa suola | |||
mustapippuria mustapippuri | |||
2 rkl rkl | parmesaania
parmesaani (raastettuna) |
Lisää aineksia valmiiseen ostoslistaan tai luo uusi lista
Luo uusi ostoslistaMaukas palsternakkarisotto
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Paloittele paahdettava palsternakka ja siirrä palat uunivuokaan tai pellille leivinpaperin päälle. Valuta päälle öljy ja mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele pinnalle parmesaaniraaste. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes palsternakat ovat kypsiä.
- Kuori ja raasta palsternakka karkeaksi raasteeksi. Kuori ja hienonna sipulit.
- Kuumenna kasvisliemi kattilassa kiehuvaksi.
- Kuullota palsternakkaraastetta ja sipulisilppua toisen kattilan pohjalla voissa muutama minuutti. Lisää riisi ja jatka kuullottamista vielä hetki.
- Aloita liemen lisääminen risottoon. Lisää lientä kauhallinen kerrallaan ja hämmennä risottoa samalla. Anna risoton kiehua miedosti koko liemen lisäämisen ajan. Kun liemi on imeytynyt riisiin, lisää jälleen kuumaa lientä. Jatka näin noin 20-25 minuuttia, kunnes riisi on juuri ja juuri kypsää. Sekoita risottoon sitruunamehu, parmesaani ja mascarpone ja rouhi mustapippuria. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
- Tarjoa risotto paahdettujen palsternakkojen kera.