
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
4 | bataattia
bataatti (á 400 g*) | ||
1 rkl rkl | oliiviöljyä
oliiviöljy (* ) |
Täyte
Pinnalle
100 g g | juustoa
juusto (Pohjolan Juustola Kotimainen Tunturi 15 %) |
Lisää aineksia valmiiseen ostoslistaan tai luo uusi lista
Luo uusi ostoslistaTäytetyt bataatit
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Halkaise bataatit pitkittäin. Sivele leikkauspinta öljyllä. Kypsennä puolikkaita 200 asteessa 40-50 minuuttia eli kunnes malto on kypsää. Kun bataatit ovat kypsyneet 15 minuuttia, ala valmistella täytettä. Hienonna sipulit ja kuutioi paprika.
- Ruskista jauhelihaa öljyssä muutama minuutti. Lisää pilkotut kasvikset, tuorejuusto tai ruokakerma, ketsuppi, mausteet ja hienonnettu basilika. Kypsennä pari minuuttia, kunnes täyte on muhennosmaista.
- Koverra kypsien bataatinpuolikkaiden sisustaa lusikalla ja nosta sitä lihaseoksen joukkoon. Pilko kypsää bataattia pannulla esimerkiksi puuhaarukalla ja sekoita täyteainekset. Jaa täyte bataattikuoriin ja ripottele pinnalle raastettua juustoa. Ruskista 225 asteessa noin 15 minuuttia eli kunnes juusto on sulanut ja saanut väriä.
*-merkintä tarkoittaa että tuotteella on Sydänmerkki
Yhteistyössä Sydänliitto