
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
Pihvit ja kastike
4 kpl kpl | naudan pihvejä naudan pihvi | |
1 rkl rkl | mustapippuria mustapippuria | |
1 tl tl | rosepippuria rosepippuri | |
1 -2 rkl rkl | sinappia sinappi | |
3 -4 rkl rkl | konjakkia konjakki | |
1 -2 | valkosipulia valkosipuli | |
voita voi | ||
2 -3 dl dl | valmiskastiketta valmiskastike | |
suolaa ja pippuria suolaa ja pippuria |
Mausteiset parsakaalit
2 | parsakaalia parsakaali | |
0,5 -1 l l | vettä vesi | |
1 -2 rkl rkl | suolaa suolaa | |
3 -4 rkl rkl | voita voi | |
1 | valkosipulia valkosipuli | |
0,5 | chiliä chili | |
2 -3 rkl rkl | hasselpähkinöitä hasselpähkinä | |
mustapippuria mustapippuria |
Juusto-kermaperunat
500 g g | perunaa peruna | |
2 -3 dl dl | kermaa kerma | |
3 -4 | valkosipulia valkosipuli | |
1 -2 | sipulia sipuli | |
merisuolaa merisuola | ||
200 -250 g g | gruyère-juustoa gruyère-juusto | |
3 -4 rkl rkl | voita voi |
Irlantilaista härän pihviä konjakki-kermakastikkeessa
Tästä reseptistä tykättiin
Tästä reseptistä ei tykätty
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
1:30
h
(0)
Valmistus
Pihvit ja kastike
- Aloita kokonaisuus kastikkeen valmistuksella. Paahda kokonaiset mustapippurit kuumalla kuivalla paistinpannulla. Pippurit ovat paahtuneet, kun niistä muodostuu savua ja ne alkavat halkeilla pitäen raksuvaa ääntä. Murskaa paahtuneet pippurit lopuksi veitsellä tai tehosekoittimessa.
- Kuullota murskatut valkosipulinkynnet pienessä määrässä voita pannulla ja lisää mukaan konjakki. Voit liekittää halutessasi. Kaada valmis kerma-konjakkikastike valkosipulien ja konjakin joukkoon. Mausta kastike sinapilla ja mustapippurilla. Tarkista maku ja viimeistele kastike vielä voinokareella. Mikäli haluat kastikkeeseen vielä “terävämpää” makua, lisää joukkoon lopuksi tilkka konjakkia.
- Ota pihvit huoneenlämpöön jo hyvissä ajoin ennen paistamista ja varmista, että pannu on tarpeeksi kuuma, ennen kuin aloitat. Paista suolalla maustetut, huoneenlämpöiset pihvit pannulla voissa puolikypsiksi enintään noin 1-1,5 minuutin ajan/puoli. Samalla kun paistat pihvejä, nostele lusikalla paistolientä niiden päälle, jolloin ne imevät maut itseensä paremmin. Anna pihvien levähtää hetki paiston jälkeen. Leikkaa pihvit siivuiksi tai keskeltä auki ja tarjoile kastikkeen sekä lisukkeiden kera.
Mausteiset parsakaalit
- Keitä parsakaalit ensin suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Sulata sitten voi erillisessä kattilassa ja lisää voin sekaan valkosipuli, chili ja hienonnetut pähkinät.
- Lisää lopuksi joukkoon vielä keitetyt kuumat parsakaalit ja sekoita. Tarkista maku ja tarjoile lisukkeena pihvien sekä juusto-kermaperunoiden kanssa.
Juusto-kermaperunat
- Kuori ja pilko sipulit sekä viipaloi kuoritut perunat. Kuumenna voi kattilassa. Lisää sipulit ja murskatut valkosipulit voin joukkoon, kuullota hetki ja lisää perunaviipaleet. Paista perunoita hetki kattilassa.
- Lisää joukkoon kerma ja kiehauta. Anna seoksen kiehua hetki miedolla lämmöllä. Kermaa saisi olla sen verran, että perunat peittyvät juuri ja juuri.
- Kun olet keittänyt seosta hetken, lisää mukaan gruyere- juusto ja mausta suolalla sekä pippurilla oman makusi mukaan. Muista kuitenkin, että juustossa itsessäänkin on jo suolaa. Tarkista maku tässä vaiheessa ja lisää mausteita tarvittaessa.
- Kaada juustoinen perunaseos uunivuokaan ja paista 175-200 asteessa noin 35-40 minuuttia, kunnes perunapaistoksen pinta on kauniin kullanruskea ja perunat pehmeitä. Ota vuoka uunista ja anna perunaseoksen tekeytyä vielä hetki ennen tarjoilua.