Helppous yllättää
Lihakäristys ja juuresmuusi

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

500 g g paahtopaistia paahtopaisti
(naudan paahtopaistia)
100 g g pekonia pekoni
1 punasipulia punasipuli
2 kynttä kynsi valkosipulia valkosipuli
4 dl dl vettä vesi
1 kuutiota kuutio lihalientä lihaliemi
1 rkl rkl soijakastiketta soijakastike
0,5 tl tl maustepippuria maustepippuri
(kokonaisia)
2 laakerinlehteä laakerinlehti
0,5 tl tl suolaa suola

Juuresmuussi

500 g g perunaa peruna
250 g g porkkanaa porkkana
250 g g lanttua lanttu
2 rkl rkl voita voi
0,5 tl tl suolaa suola
1 dl dl täysmaitoa täysmaito

Lisäksi

1 kourallista kourallinen ruohosipulia ruohosipuli
(koristeluun)
1 dl dl puolukkahilloa puolukkahillo
1 dl dl puolukoita puolukka

Lihakäristys ja juuresmuusi

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

40 min
(1)

Valmistus

  1. Leikkaa liha ohuiksi lastumaisiksi viipaleiksi.
  2. Kuumenna pekonipaloja käännellen padassa tai paistokasarissa. Lisää kuoritut ja hienonnetut sipulit ja anna kuullottua.
  3. Kumoa mukaan hieman sulanut käristysliha ja paista sekoitellen, kunnes lihalevyt irtoavat toisistaan.
  4. Lisää vesi, liemikuutio sekä mausteet ja anna kiehua ilman kantta hiljalleen 20-30 minuuttia.
  5. Kuori perunat ja juurekset, paloittele ja keitä vedessä kypsiksi. Kaada vesi pois, soseuta ainekset sähkövatkaimella.
  6. Lisää voi, suola sekä kuuma maito ja vatkaa muusi kuohkeaksi.
  7. Tarjoa riistakäristys juuresmuusin ja puolukoiden kanssa.
  8. Sekoita puolukkahilloon puolet pakastepuolukoita, niin saat raikkaan lisäkkeen käristykselle.
  9. Koristele annos ruohosipulisilpulla.

Vinkki: Valmista käristystä ja muusia tupla-annos, sillä ne maistuvat myös lämmitettyinä.