
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
500 g g | paahtopaistia paahtopaisti | ||
100 g g | pekonia pekoni | ||
1 | punasipulia punasipuli | ||
2 | valkosipulia valkosipuli | ||
4 dl dl | vettä vesi | ||
1 | lihalientä lihaliemi | ||
1 rkl rkl | soijakastiketta soijakastike | ||
0,5 tl tl | maustepippuria maustepippuri | ||
(kokonaisia) | |||
2 | laakerinlehteä laakerinlehti | ||
0,5 tl tl | suolaa suolaa |
Juuresmuussi
500 g g | perunaa peruna | |
250 g g | porkkanaa porkkana | |
250 g g | lanttua lanttu | |
2 rkl rkl | voita voi | |
0,5 tl tl | suolaa suolaa | |
1 dl dl | täysmaitoa täysmaito | |
ruohosipulia ruohosipulia |
Lisäksi
1 dl dl | puolukkahilloa puolukkahillo | |
1 dl dl | puolukoita puolukka |
Lihakäristys ja juuresmuusi
Tästä reseptistä tykättiin
Tästä reseptistä ei tykätty
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
0:40
min
(1)
Valmistus
- Leikkaa liha ohuiksi lastumaisiksi viipaleiksi.
- Kuumenna pekonipaloja käännellen padassa tai paistokasarissa. Lisää kuoritut ja hienonnetut sipulit ja anna kuullottua.
- Kumoa mukaan hieman sulanut käristysliha ja paista sekoitellen, kunnes lihalevyt irtoavat toisistaan.
- Lisää vesi, liemikuutio sekä mausteet ja anna kiehua ilman kantta hiljalleen 20-30 minuuttia.
- Kuori perunat ja juurekset, paloittele ja keitä vedessä kypsiksi. Kaada vesi pois, soseuta ainekset sähkövatkaimella.
- Lisää voi, suola sekä kuuma maito ja vatkaa muusi kuohkeaksi.
- Tarjoa riistakäristys juuresmuusin ja puolukoiden kanssa.
- Sekoita puolukkahilloon puolet pakastepuolukoita, niin saat raikkaan lisäkkeen käristykselle.
- Koristele annos ruohosipulisilpulla.
Vinkki: Valmista käristystä ja muusia tupla-annos, sillä ne maistuvat myös lämmitettyinä.