Helppous yllättää
Wellingtonin mureke

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

3 kpl kpl kananmunaa kananmuna
(joista 1 voiteluun)
1 - 2 dl dl kermaa kerma
(tai kermaviiliä)
3 - 4 rkl rkl korppujauhoja korppujauho
3 - 4 tl tl suolaa suola
2 tl tl maustepippuria maustepippuri
1 tl tl mustapippuria mustapippuri
1 rkl rkl rosmariinia rosmariini
1 - 2 rkl rkl ruohosipulia ruohosipuli
1 lorausta loraus oliiviöljyä oliiviöljy
(paistamiseen)
1 - 2 sipulia sipuli
2 - 3 kynttä kynsi valkosipulia valkosipuli
500 g g lehtitaikinaa lehtitaikina
700 g g jauhelihaa jauheliha

Wellingtonin mureke

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

60 min
(25)

Valmistus

  1. Yhdistä munat, kerma(viili) ja korppujauhot.
  2. Anna seoksen turvota hetki, lisää mausteet, kuullota keltasipuli ja valkosipuli paistinpannulla pehmeäksi ja yhdistä korppujauhoseokseen.
  3. Lisää jauheliha, sekoita ja tarkista maku.
  4. Kauli sulanut lehtitaikina 30 x 40 cm levyksi.
  5. Asettele jauhelihamassa lehtitaikinan päälle ja kääri taikinasta tiukka paketti.
  6. Voitele rulla kananmunalla ja paista 180 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes taikinan pinta on kauniin kullanruskea.
  7. Anna murekkeen vetäytyä hetki ja tarjoile esimerkiksi sienikastikkeen, mintulla maustettujen herneiden ja perunasoseen kera.