
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
3 kpl kpl | kananmunaa kananmuna | ||
joista 1 voiteluun | |||
1 -2 dl dl | kermaa kerma | ||
tai kermaviiliä | |||
3 -4 rkl rkl | korppujauhoja korppujauho | ||
3 -4 tl tl | suolaa suolaa | ||
2 tl tl | maustepippuria maustepippuri | ||
1 tl tl | mustapippuria mustapippuria | ||
1 rkl rkl | rosmariinia rosmariini | ||
1 -2 rkl rkl | ruohosipulia ruohosipulia | ||
1 lorausta loraus | oliiviöljyä oliiviöljy | ||
paistamiseen | |||
1 -2 | sipulia sipuli | ||
2 -3 kynttä kynsi | valkosipulia valkosipuli | ||
500 g g | lehtitaikinaa lehtitaikina | ||
700 g g | jauhelihaa jauheliha |
Wellingtonin mureke
Tästä reseptistä tykättiin
Tästä reseptistä ei tykätty
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
1:00
h
(20)
Valmistus
- Yhdistä munat, kerma(viili) ja korppujauhot.
- Anna seoksen turvota hetki, lisää mausteet, kuullota keltasipuli ja valkosipuli paistinpannulla pehmeäksi ja yhdistä korppujauhoseokseen.
- Lisää jauheliha, sekoita ja tarkista maku.
- Kauli sulanut lehtitaikina 30 x 40 cm levyksi.
- Asettele jauhelihamassa lehtitaikinan päälle ja kääri taikinasta tiukka paketti.
- Voitele rulla kananmunalla ja paista 180 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes taikinan pinta on kauniin kullanruskea.
- Anna murekkeen vetäytyä hetki ja tarjoile esimerkiksi sienikastikkeen, mintulla maustettujen herneiden ja perunasoseen kera.