
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
1,5 dl dl | korppujauhoja korppujauho | |
1,5 dl dl | lihalientä
lihaliemi (lihaliemikuutiosta) | |
1 l l | metsäsieniä
metsäsieni (mieluiten suppilovahveroita) | |
2 rkl rkl | voita voi | |
1 | sipulia sipuli | |
3 | kananmunaa kananmuna | |
2 rkl rkl | kapriksia kapris | |
2 rkl rkl | sinappia sinappi | |
1,75 tl tl | suolaa suola | |
1 tl tl | rosmariinia rosmariini | |
0,75 tl tl | mustapippuria mustapippuri | |
1 kg kg | jauhelihaa
jauheliha (naudan jauhelihaa (10 % rasvaa)) | |
150 g g | sulatejuustoa
sulatejuusto (Pohjolan Juustola Tukkijätkä sulatejuustoa) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listMetsästäjän sienimurekekäärö
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Mittaa korppujauhot kulhoon. Sekoita joukkoon jäähtynyt lihaliemi.
- Kuumenna puhdistetut ja silputut sienet paistinpannulla, kunnes enin neste on haihtunut. Lisää joukkoon rasva ja hienonnettu sipuli. Hauduta 5 minuuttia.
- Sekoita korppujauhojen joukkoon munat, kaprikset, sinappi, suola ja mausteet. Lisää jauheliha ja vähän jäähtynyt sieni-sipuliseos. Vaivaa mureketaikina sekaisin ja siirrä kylmään vetäytymään vartiksi.
- Taputtele jauhelihataikina levyksi (30 x 35 cm) öljytylle leivinpaperille vedellä kostutetuin käsin.
- Leikkaa sulatejuustosta ohuita viipaleita ja levitä ne levylle.
- Kääri mureke rullalle leivinpaperia apuna käyttäen kääretortun tapaan. Nosta mureke kääreessä uunipannulle saumapuoli alaspäin. Paista 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
- Poista paperi ja viipaloi mureke vadille. Tarjoa lisänä pinaatti-perunasosetta ja salaattia sekä voissa haudutettuja, hunajalla ja suolalla maustettuja sipulirenkaita ja kapriksia.