Helppous yllättää
Metsästäjän sienimurekekäärö

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

1,5 dl dl korppujauhoja korppujauho
1,5 dl dl lihalientä lihaliemi
(lihaliemikuutiosta)
1 l l metsäsieniä metsäsieni
(mieluiten suppilovahveroita)
2 rkl rkl voita voi
1 sipulia sipuli
3 kananmunaa kananmuna
2 rkl rkl kapriksia kapris
2 rkl rkl sinappia sinappi
1,75 tl tl suolaa suola
1 tl tl rosmariinia rosmariini
0,75 tl tl mustapippuria mustapippuri
1 kg kg jauhelihaa jauheliha
(naudan jauhelihaa (10 % rasvaa))
150 g g sulatejuustoa sulatejuusto
(Pohjolan Juustola Tukkijätkä sulatejuustoa)

Metsästäjän sienimurekekäärö

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

1:20 h
(3)

Valmistus

  1. Mittaa korppujauhot kulhoon. Sekoita joukkoon jäähtynyt lihaliemi.
  2. Kuumenna puhdistetut ja silputut sienet paistinpannulla, kunnes enin neste on haihtunut. Lisää joukkoon rasva ja hienonnettu sipuli. Hauduta 5 minuuttia.
  3. Sekoita korppujauhojen joukkoon munat, kaprikset, sinappi, suola ja mausteet. Lisää jauheliha ja vähän jäähtynyt sieni-sipuliseos. Vaivaa mureketaikina sekaisin ja siirrä kylmään vetäytymään vartiksi.
  4. Taputtele jauhelihataikina levyksi (30 x 35 cm) öljytylle leivinpaperille vedellä kostutetuin käsin.
  5. Leikkaa sulatejuustosta ohuita viipaleita ja levitä ne levylle.
  6. Kääri mureke rullalle leivinpaperia apuna käyttäen kääretortun tapaan. Nosta mureke kääreessä uunipannulle saumapuoli alaspäin. Paista 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
  7. Poista paperi ja viipaloi mureke vadille. Tarjoa lisänä pinaatti-perunasosetta ja salaattia sekä voissa haudutettuja, hunajalla ja suolalla maustettuja sipulirenkaita ja kapriksia.

Tarjoukset

Milbona levitettävä sulatejuustoMilbona levitettävä sulatejuusto
Milbona levitettävä sulatejuusto
15.10 - 16.10
-45 %
3,29
1,79