Helppous yllättää
Kuivamarinoitua härän ulkofilettä grillattuna ja savustettuna kermaisen maissin kera

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

3 - 4 tl tl kuivamarinadia kuivamarinadi
(Grillimaisteri Chili Rub-mausteseosta)
800 - 1000 g g härän pihvejä härän pihvi
(ulkofilee)
3 - 4 tl tl suolaa suola
3 - 4 tl tl kuivamarinadia kuivamarinadi
(Grillimaisteri USA -Allround kuivamarinadijauhetta)
3 - 4 rkl rkl ruokosokeria ruokosokeri
3 - 4 tl tl mustapippuria mustapippuri
3 - 4 tl tl kanelia kaneli
2 - 3 kynttä kynsi valkosipulia valkosipuli
(viipaloituna)
1 nippua nippu yrttejä yrtit
(esim. timjamia, rakuunaa tai rosmariinia)

Lisäksi

1 alumiinifoliota alumiinifolio

Kermainen maissi

2 dl dl kermaa kerma
1 nippua nippu yrttejä yrtit
(esim. timjamia, ruohosipulia makusi mukaan)
4 kpl kpl maissia maissi
(maissintähkiä)
1 kynttä kynsi valkosipulia valkosipuli
2 dl dl kermaa kerma
2 rkl rkl voita voi
1 rkl rkl sokeria sokeri
1 ripausta ripaus suolaa ja pippuria suola ja pippuri
1 - 2 rkl rkl vehnäjauhoja vehnäjauho
1 - 2 dl dl maitoa maito
1 - 2 dl dl Grana Padano -juustoa Grana Padano -juusto
(raastettuna)

Kuivamarinoitua härän ulkofilettä grillattuna ja savustettuna kermaisen maissin kera

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

60 min
(0)

Valmistus

HUOM! Liha tarvitsee pari päivää marinoitumiseen, joten valmistele liha jo hyvissä ajoin ennen tarjoilemispäivää.

Härän ulkofileen valmistus

  1. Pistele lihaan veitsenkärjellä reikiä molemmin puolin. Voit myös työntää valkosipulinkynsiä lihan sisään tekemiesi reikien kautta tuomaan makua. Hiero mausteet ja yrtit lihan pintaan ja kääri liha tiiviiseen foliopakettiin tai kelmuun. Anna lihan marinoitua mausteseoksessa pari-kolme päivää.
  2. Poista jäljellä olevat mausteet lihan pinnasta ja hiero lihan pintaan vielä lisää kuivamarinadijauhetta. Grillaa liha miedolla lämmöllä +120-150 asteessa savupurujen kanssa, jotta lihaan saadaan sille tyypillinen maku.
  3. Grillaa lihaa kunnes lihamittari näyttää lihan lämpötilaksi 50-56 astetta. Toki tarkkaa ohjetta tähän ei voida antaa, koska grillausaika riippuu siitä, kuinka kypsään tai punaiseen lihaan grillaaja on tottunut.
  4. Ota liha ulos grillistä ja kääri folioon. Anna jäähtyä kunnolla jotta liha tiivistyy ja kutistuu sopivaksi.
  5. Kuumenna grilli uudelleen ja paahda jäähtyneen lihapalan pinta ”mustaksi” ja ota se sitten sivuun. Leikkaa lihanpala ohuiksi siivuiksi ja tarjoile.

Vinkki: Kostuta savustuspurut vedessä ennen grilliin laittamista. Silloin savustus onnistuu paremmin, eivätkä purut syty palamaan.

Kermaisen maissin valmistus

  1. Sulata voi kattilassa.
  2. Yhdistä jauhot voin joukkoon ja kypsennä 3-4 minuuttia. Älä kuitenkaan ruskista jauhoja.
  3. Lisää mukaan kerma ja maito. Kiehauta tasaiseksi.
  4. Irrota maissinjyvät tähkästä ja lisää maissinjyvät sekä juusto kattilaan. Sekoita ja tarkista maku.
  5. Lisää lopuksi tuoreet yrtit sekä pippuria ja suolaa oman maun mukaan.