
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
Porsaan kylkirulla
1,5 kg kg | porsaanlihaa
porsaanliha (Deluxe porsaan maustettu kylkirulla (n. 1,5 kg)) | ||
2 - 3 | omenaa omena | ||
2 | sipulia sipuli | ||
2 kynttä kynsi | valkosipulia valkosipuli | ||
2 - 3 | selleriä
selleri (varsisellerin varsia) | ||
1 nokaretta nokare | voita
voi (paistamiseen) | ||
1 tlk tlk | olutta
olut (o,33 l, esim. Nobelaner) | ||
2 dl dl | omenamehua omenamehu | ||
3 rkl rkl | soijakastiketta soijakastike | ||
0,5 tl tl | kanelia kaneli | ||
0,25 tl tl | mausteneilikkaa mausteneilikka |
Lihan pinnalle
0,75 dl dl | sinappia
sinappi (Deluxe konjakkisinappia) | ||
0,5 dl dl | rosmariinia rosmariini | ||
200 g g | ruusukaalia ruusukaali | ||
2 kynttä kynsi | valkosipulia valkosipuli | ||
1 rkl rkl | rapsiöljyä rapsiöljy | ||
1 ripausta ripaus | suolaa ja pippuria suola ja pippuri |
Omenainen kastike
8 dl dl | lihalientä
lihaliemi (kylkirullan kypsennyslientä) | ||
0,5 | sitruunaa
sitruuna (mehu ja raastettu kuori) | ||
1 ripausta ripaus | suolaa ja pippuria suola ja pippuri |
Lisää aineksia valmiiseen ostoslistaan tai luo uusi lista
Luo uusi ostoslistaJouluinen porsaan kylkirulla, ruusukaalinlehdet ja omenainen kastike
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
Huom! Ota liha huoneenlämpöön tunti ennen valmistusta. Varaa lihan kypsennykseen noin 4 tuntia.
Porsaan kylkirulla
- Ota liha huoneenlämpöön tunti ennen valmistusta.
- Kuori omenat ja sipulit. Silppua ne ja lehtiselleri.
- Kuumenna voi valurautapadassa ja kuullota kasvikset siinä.
- Nosta liha pataan. Lisää olut, omenamehu ja soijakastike. Mausta kanelilla ja neilikalla. Kuumenna kiehuvaksi. Kypsennä kannen alla miedolla lämmöllä liedellä tai 125-asteisessa uunissa 4 tuntia. Käännä kylkirulla pari kertaa kypsymisen aikana.
- Nosta rulla leikkuulaudalle ja anna vetäytyä folion alla vartin verran. Poista verkko ja sivele pintaan sinappi. Ripottele päälle rosmariinia ja leikkaa rulla ohuiksi viipaleiksi.
- Tee pataan jääneestä liemestä ja sattumista kastike porsaalle.
Ruusukaalinlehdet
- Huuhtele kaalit ja kuivaa ne. Leikkaa kannat pois ja irrota lehdet yksitellen. Halkaise pieni ydin.
- Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.
- Kuumenna öljy paistokasarissa, kumoa kaalinlehdet ja valkosipulit pannulle. Pyörittele, kunnes kaalit ovat vähän ruskistuneet ja pehmenneet.
- Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa liharuuan lisukkeena.
Kastike
- Kuumenna neste padassa kiehuvaksi ja anna porista kovalla lämmöllä, kunnes se on haihtunut noin puoleen.
- Soseuta seos sauvasekoittajalla. Lisää sitruunankuoriraaste ja mehu.
- Tarkista maku maistamalla. Lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.
Vinkki: Saat ruuasta gluteenittoman vaihtamalla oluen lihaliemeen.
Samaan tapaan voit valmistaa myös muut pienet lihapalat, kuten kalkkunan fileerullan.