Helppous yllättää
Jouluinen porsaan kylkirulla, ruusukaalinlehdet ja omenainen kastike

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

Porsaan kylkirulla

1,5 kg kg porsaanlihaa porsaanliha
(Deluxe porsaan maustettu kylkirulla (n. 1,5 kg))
2 - 3 omenaa omena
2 sipulia sipuli
2 kynttä kynsi valkosipulia valkosipuli
2 - 3 selleriä selleri
(varsisellerin varsia)
1 nokaretta nokare voita voi
(paistamiseen)
1 tlk tlk olutta olut
(o,33 l, esim. Nobelaner)
2 dl dl omenamehua omenamehu
3 rkl rkl soijakastiketta soijakastike
0,5 tl tl kanelia kaneli
0,25 tl tl mausteneilikkaa mausteneilikka

Lihan pinnalle

0,75 dl dl sinappia sinappi
(Deluxe konjakkisinappia)
0,5 dl dl rosmariinia rosmariini
200 g g ruusukaalia ruusukaali
2 kynttä kynsi valkosipulia valkosipuli
1 rkl rkl rapsiöljyä rapsiöljy
1 ripausta ripaus suolaa ja pippuria suola ja pippuri

Omenainen kastike

8 dl dl lihalientä lihaliemi
(kylkirullan kypsennyslientä)
0,5 sitruunaa sitruuna
(mehu ja raastettu kuori)
1 ripausta ripaus suolaa ja pippuria suola ja pippuri

Jouluinen porsaan kylkirulla, ruusukaalinlehdet ja omenainen kastike

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

5:00 h
(6)

Valmistus

Huom! Ota liha huoneenlämpöön tunti ennen valmistusta. Varaa lihan kypsennykseen noin 4 tuntia.

Porsaan kylkirulla

  1. Ota liha huoneenlämpöön tunti ennen valmistusta.
  2. Kuori omenat ja sipulit. Silppua ne ja lehtiselleri.
  3. Kuumenna voi valurautapadassa ja kuullota kasvikset siinä.
  4. Nosta liha pataan. Lisää olut, omenamehu ja soijakastike. Mausta kanelilla ja neilikalla. Kuumenna kiehuvaksi. Kypsennä kannen alla miedolla lämmöllä liedellä tai 125-asteisessa uunissa 4 tuntia. Käännä kylkirulla pari kertaa kypsymisen aikana.
  5. Nosta rulla leikkuulaudalle ja anna vetäytyä folion alla vartin verran. Poista verkko ja sivele pintaan sinappi. Ripottele päälle rosmariinia ja leikkaa rulla ohuiksi viipaleiksi.
  6. Tee pataan jääneestä liemestä ja sattumista kastike porsaalle.

Ruusukaalinlehdet

  1. Huuhtele kaalit ja kuivaa ne. Leikkaa kannat pois ja irrota lehdet yksitellen. Halkaise pieni ydin.
  2. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.
  3. Kuumenna öljy paistokasarissa, kumoa kaalinlehdet ja valkosipulit pannulle. Pyörittele, kunnes kaalit ovat vähän ruskistuneet ja pehmenneet.
  4. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa liharuuan lisukkeena.

Kastike

  1. Kuumenna neste padassa kiehuvaksi ja anna porista kovalla lämmöllä, kunnes se on haihtunut noin puoleen.
  2. Soseuta seos sauvasekoittajalla. Lisää sitruunankuoriraaste ja mehu.
  3. Tarkista maku maistamalla. Lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.

Vinkki: Saat ruuasta gluteenittoman vaihtamalla oluen lihaliemeen.

Samaan tapaan voit valmistaa myös muut pienet lihapalat, kuten kalkkunan fileerullan.