
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
Porsaan kylkirulla:
1 kpl kpl | porsaanlihaa porsaanliha | |
2 -3 | omenaa omena | |
2 | sipulia sipuli | |
2 | valkosipulia valkosipuli | |
2 -3 | selleriä selleri | |
voita voi | ||
1 tlk tlk | olutta olut | |
2 dl dl | omenamehua omenamehu | |
3 rkl rkl | soijakastiketta soijakastike | |
0,5 tl tl | kanelia kaneli | |
0,25 tl tl | mausteneilikkaa mausteneilikka |
Lihan pinnalle:
0,75 dl dl | sinappia sinappi | |
0,5 dl dl | rosmariinia rosmariini | |
200 g g | ruusukaalia ruusukaali | |
2 | valkosipulia valkosipuli | |
1 rkl rkl | rapsiöljyä rapsiöljy | |
suolaa ja pippuria suolaa ja pippuria |
Omenainen kastike:
8 dl dl | lihalientä lihaliemi | |
0,5 | sitruunaa sitruuna | |
suolaa ja pippuria suolaa ja pippuria |
Jouluinen porsaan kylkirulla, ruusukaalinlehdet ja omenainen kastike
Tästä reseptistä tykättiin
Tästä reseptistä ei tykätty
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
1:00
h
(6)
Valmistus
Esivalmisteluaika: 4:00
Saat ruuasta gluteenittoman vaihtamalla oluen lihaliemeen.
Huom! Ota liha huoneenlämpöön tunti ennen valmistusta. Varaa lihan kypsennykseen noin 4 tuntia.
Porsaan kylkirulla
- Ota liha huoneenlämpöön tunti ennen valmistusta.
- Kuori omenat ja sipulit. Silppua ne ja lehtiselleri.
- Kuumenna voi valurautapadassa ja kuullota kasvikset siinä.
- Nosta liha pataan. Lisää olut, omenamehu ja soijakastike. Mausta kanelilla ja neilikalla. Kuumenna kiehuvaksi. Kypsennä kannen alla miedolla lämmöllä liedellä tai 125-asteisessa uunissa 4 tuntia. Käännä kylkirulla pari kertaa kypsymisen aikana.
- Nosta rulla leikkuulaudalle ja anna vetäytyä folion alla vartin verran. Poista verkko ja sivele pintaan sinappi. Ripottele päälle rosmariinia ja leikkaa rulla ohuiksi viipaleiksi.
- Tee pataan jääneestä liemestä ja sattumista kastike porsaalle.
Ruusukaalinlehdet
- Huuhtele kaalit ja kuivaa ne. Leikkaa kannat pois ja irrota lehdet yksitellen. Halkaise pieni ydin.
- Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.
- Kuumenna öljy paistokasarissa, kumoa kaalinlehdet ja valkosipulit pannulle. Pyörittele, kunnes kaalit ovat vähän ruskistuneet ja pehmenneet.
- Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa liharuuan lisukkeena.
Kastike
- Kuumenna neste padassa kiehuvaksi ja anna porista kovalla lämmöllä, kunnes se on haihtunut noin puoleen.
- Soseuta seos sauvasekoittajalla. Lisää sitruunankuoriraaste ja mehu.
- Tarkista maku maistamalla. Lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.
Samaan tapaan voit valmistaa myös muut pienet lihapalat, kuten Jouluaitta kalkkunan fileerullan.