Helppous yllättää
Piparikuorrutettu poronpaisti

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

1 kg kg poroa poro
(Deluxe suomalainen poronpaisti, n. 1 kg)
50 g g piparkakkuja piparkakku
3 rkl rkl voita voi
2 rkl rkl timjamia timjami
(tuoretta, hienonnettuna)
1 tl tl suolaa suola
0,25 tl tl mustapippuria mustapippuri
1 rkl rkl sinappia sinappi
(Deluxe Konjakkisinappia)

Piparikuorrutettu poronpaisti

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

1:30 h
(1)

Valmistus

  1. Ota poron paisti huoneen lämpöön tuntia ennen valmistamista. Poista mahdollinen verkko paistin ympäriltä.
  2. Laita uuni kuumenemaan 125 asteeseen.
  3. Murskaa piparkakut ja sekoita niiden joukkoon voisula ja hienonnettu timjami.
  4. Hiero käsin paistiin suola ja mustapippuri. Sivele pintaan sinappi.
  5. Painele piparkakkuseos paistin pintaan. Aseta lihalämpömittari paistin paksuimpaan kohtaan.
  6. Paista, kunnes paistin sisälämpötila on 60 astetta, noin tunti. Jos pidät kypsemmästä lihasta, kypsennä 65 asteeseen. Nosta paisti leikkuulaudalle ja anna vetäytyä vähintään 15 minuuttia.
  7. Leikkaa siivuiksi ja tarjoile.