Helppous yllättää
Kinkku grillissä

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

1 joulukinkkua joulukinkku
(n. 2,5 kg)

BBQ-KUORRUTUS

1 dl dl grillauskastiketta grillauskastike
(BBQ-kastiketta)
2 rkl rkl sinappia sinappi
(vahva)
korppujauhoja korppujauho

Kinkku grillissä

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

5:00 h
(3)

Valmistus

Valitse grilliin pienikokoinen kinkku, jotta se ehtii kypsyä - parin kilon kinkku paistuu valmiiksi noin 4-5 tunnissa.

1. Sulata kinkkua jääkaapissa noin 2 vrk ajan.

2. Nosta kinkku huoneenlämpöön ennen kypsennystä. Laita kinkkuun jo tässä vaiheessa lihalämpömittari. Kinkun sisälämpötila olisi hyvä olla 8-10 astetta grillauksen alkaessa.

3. Kuumenna grilli. Grillin lämpötila tulisi olla noin 125 asteen paikkeilla. Asettele kinkku foliovuokaan, joka kerää kinkusta tihkuvan nesteen. Nosta kinkku grilliin. Grillaa kinkkua, kunnes sisälämpötila on 75-77 astetta. 2,5 kg:n kinkun kypsymiseen menee 4-5 h.

4. Nosta kypsä kinkku grillistä ja anna jäähtyä hieman. Poista verkko ja päällä oleva kamara ja rasva.

5. Sekoita bbq-kastike ja sinappi keskenään. Sivele seos kinkun pintaan. Ripottele päälle korppujauhoja.

6. Kuorruta kinkkua nopeasti kovalla lämmöllä grillissä tai 250-asteissa uunissa noin 10 minuutin ajan.