
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
1 | joulukinkkua
joulukinkku (n. 2,5 kg) |
BBQ-KUORRUTUS
1 dl dl | grillauskastiketta
grillauskastike (BBQ-kastiketta) | |
2 rkl rkl | sinappia
sinappi (vahva) | |
korppujauhoja korppujauho |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listKinkku grillissä
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
Valitse grilliin pienikokoinen kinkku, jotta se ehtii kypsyä - parin kilon kinkku paistuu valmiiksi noin 4-5 tunnissa.
1. Sulata kinkkua jääkaapissa noin 2 vrk ajan.
2. Nosta kinkku huoneenlämpöön ennen kypsennystä. Laita kinkkuun jo tässä vaiheessa lihalämpömittari. Kinkun sisälämpötila olisi hyvä olla 8-10 astetta grillauksen alkaessa.
3. Kuumenna grilli. Grillin lämpötila tulisi olla noin 125 asteen paikkeilla. Asettele kinkku foliovuokaan, joka kerää kinkusta tihkuvan nesteen. Nosta kinkku grilliin. Grillaa kinkkua, kunnes sisälämpötila on 75-77 astetta. 2,5 kg:n kinkun kypsymiseen menee 4-5 h.
4. Nosta kypsä kinkku grillistä ja anna jäähtyä hieman. Poista verkko ja päällä oleva kamara ja rasva.
5. Sekoita bbq-kastike ja sinappi keskenään. Sivele seos kinkun pintaan. Ripottele päälle korppujauhoja.
6. Kuorruta kinkkua nopeasti kovalla lämmöllä grillissä tai 250-asteissa uunissa noin 10 minuutin ajan.