
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
Karitsan viulu
1 | karitsaa
karitsa (Deluxe karitsan viulu) | ||
1 | sitruunaa
sitruuna (mehu ja kuori) | ||
3 - 5 oksaa oksa | rosmariinia rosmariini | ||
1 kourallista kourallinen | timjamia timjami | ||
1 kourallista kourallinen | minttua minttu | ||
1 ripausta ripaus | suolaa suola | ||
1 ripausta ripaus | mustapippuria mustapippuri | ||
2 - 3 kynttä kynsi | valkosipulia valkosipuli |
Juuressärä
Lisää aineksia valmiiseen ostoslistaan tai luo uusi lista
Luo uusi ostoslistaKaritsan viulu ja juuressärä
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Leikkaa karitsan viulu auki.
- Murskaa sitruuna ja kaikki muut yrtit ja mausteet (paitsi valkosipuli) esimerkiksi morttelissa tai tehosekoittimessa. Kuori ja leikkaa valkosipulit pituussuunnassa kahtia. Hiero viuluun mausteseosta molemmille puolille, rullaa ja sido viulu tai painele se hammastikuilla tiiviiksi paketiksi.
- Tee tämän jälkeen terävällä veitsellä valkosipulinkynnen mentäviä reikiä lihan pintaan ja painele kynnenpuolikkaat reikien täytteeksi.
- Kuori ja pilko vihannekset ja kuullota niitä pannulla. Kaada vihannekset syvään uunin kestävään vuokaan. Paista lihaan väri samalla pannulla. Ota huuhdeliemi talteen ja kaada se vihannesten päälle. Lientä saa olla sen verran, että vihannekset peittyvät.
- Aseta liha vihannespedille ja kypsennä uunissa, kunnes lihan paksuimman kohdan sisälämpötila keskeltä mitattuna on noin 52-54 ºC. Anna lihan vetäytyä hetki (n. 15-20 min.) folioon käärittynä, kuumenna nopeasti uunissa, leikkaa, suolaa leikkauspinnat ja tarjoile.