
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
1 kg kg | porsaanlihaa
porsaanliha (ulkofileetä) | |
1 tl tl | suolaa suola | |
0,75 tl tl | mustapippuria mustapippuri |
Täyte
0,75 dl dl | chutneytä
chutney (Deluxe luumuchutneyta) | |
40 g g | voita voi | |
75 g g | prosciuttoa prosciutto | |
100 g g | viikunoita
viikuna (kuivattuja, hienonnettuna) | |
2 rkl rkl | timjamia
timjami (tuoretta, silputtuna) |
Lisäksi
2 rkl rkl | voita voi | |
2 rkl rkl | sinappia
sinappi (Deluxe konjakkisinappia) | |
1 rkl rkl | soijakastiketta soijakastike | |
400 g g | lanttua lanttu | |
3 | omenaa omena | |
125 g g | salottisipulia salottisipuli | |
0,5 dl dl | rusinoita rusinat | |
3,3 dl dl | omenasiideriä
omenasiideri (tai omenamehua) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listTäytetty porsaan ulkofileerulla
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Ota liha huoneenlämpöön vähintään tunti ennen ruoanvalmistusta.
- Leikkaa filee terävällä veitsellä parin sentin paksuiseksi levyksi. Nuiji kevyesti tasaiseksi. Ripottele suolaa ja mustapippurirouhetta molemmille puolille.
- Sekoita luumuchutney ja voi keskenään ja levitä seos lihalevylle, asettele kinkkuviipaleet päälle ja ripottele lopuksi viikunat ja timjamisilppu.
- Kääri napakaksi rullaksi ja sido paketiksi paistinarulla.
- Kuumenna voi paistinpannussa ja ruskista rullan pinta kauttaaltaan. Siirrä käärö korkealaitaiseen uunivuokaan.
- Sivele lihan pinta soijakastikkeella notkistetulla sinapilla.
- Kuorilanttu ja leikkaa se ohuiksi tikuiksi. Pese omenat ja lohko siten, että siemenet leikkautuvat pois.
- Kuori ja suikaloi sipulit. Lisää lantut, omenat ja sipulit rusinoiden kanssa vuokaan. Kaada joukkoon siideri.
- Kypsennä fileerullaa 180-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Valele lihan pintaa välillä siideriliemellä.
- Nosta kypsä rulla leikkuulaudalle ja anna vetäytyä folion alla vartin verran.
- Siivilöi vuokaan kertynyt neste (noin 4 dl) pikkukattilaan, kuumenna ja tarkista maku.
- Lisää tarvittaessa soijakastiketta tai muita mausteita ja halutessasi tilkka kermaa. Jos pidät paksummasta kastikkeesta, suurusta se.
- Poista paistinaru ja leikkaa rulla ohuiksi viipaleiksi.
- Tarjoa lantut-omenahöystö lisäkkeenä erillisestä kulhosta.