
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
2 kpl kpl | tomaattia tomaatti | |
1 kpl kpl | sipulia sipuli | |
2 kynttä kynsi | valkosipulia valkosipuli | |
1 dl dl | tomaattipyreetä tomaattipyree | |
1 dl dl | tomaattimehua tomaattimehu | |
2 rkl rkl | valkoviinietikkaa valkoviinietikka | |
0,5 dl dl | ruokosokeria ruokosokeri | |
rapsiöljyä rapsiöljy | ||
suolaa suola |
Lisäksi:
makkaraa
makkara (makkaraa syöjien mukaan esim. bratwurstia) | ||
perunaa
peruna (keitettyjä perunoita syöjien mukaan) | ||
curryjauhetta curryjauhe |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listCurrywurst makkaraperunapannu
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
Currywurst on saksalainen makkararuoka, jonka erikoispiirre on currylla maustettu tomaattisose. Tässä makkarapannussa yhdistyvät suomalaisille hyvinkin tutut makkarat ja perunat sekä saksalainen curry-tomaattisoosi. NAM!
1. Leikkaa sipuli ja valkosipulin kynnet pienemmiksi.
2. Kuori ja keitä perunat kattilassa kypsiksi. Jäähdytä perunat ja pilko perunat sopivan kokoisiksi suupaloiksi. Jätä perunat sivuun odottamaan pannulla paistamista.
3. Kalttaa tomaatit. Tee ristiviilto tomaatin pohjaan ja tiputa tomaatit kiehuvaan veteen noin puoleksi minuutiksi, jotta niiden kuori irtoaisi helpommin. Jäähdytä tomaatit ja kuori ne. Poista tomaateista siemenet ja kuutioi ne.
4. Kuumenna tilkka rapsiöljyä kattilassa ja lisää mukaan hienonnettu sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipulit pehmeiksi ja lisää kuutioidut kaltatut tomaatit, sekä tomaattimehu ja pyre.
5. Haihduta nesteet pois ja lisää pannuun valkoviini ja etikka, kiehauta. Lisää lopuksi ruokosokeri.
6. Anna keittyä kasaan ja tarkista lopuksi maku ja mausta suolalla.
7. Grillaa makkarat ja perunat pannulla tai grillissä. Jaa peruna-makkaraseos lautasille ja kaada tomaattikastike niiden päälle. Viimeistele kastike ripottelemalla päälle reilusti curryjauhetta.
VINKKI: Voit halutessasi lisätä annokseen myös grillattua pekonisilppua tuomaan makua perunoiden ja makkaroiden joukkoon.