
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
Nakkikastike
900 g g | nakkeja
nakki (kuorettomia nakkeja) | ||
1 | sipulia sipuli | ||
1 rkl rkl | rapsiöljyä rapsiöljy | ||
1 ripausta ripaus | mustapippuria mustapippuri | ||
50 g g | voita voi | ||
1 dl dl | vehnäjauhoja vehnäjauho | ||
7 dl dl | vettä vesi | ||
1 kuutiota kuutio | lihalientä lihaliemi | ||
3 rkl rkl | ketsuppia ketsuppi | ||
1 rkl rkl | sinappia sinappi |
Lisää aineksia valmiiseen ostoslistaan tai luo uusi lista
Luo uusi ostoslistaNakkikastike ja peruna-juuresmuusi
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
Nakkikastike
- Pilko nakit ja sipuli sopivan kokoisiksi paloiksi. Anna pannun kuumeta todella kuumaksi ja ruskista ainekset.
- Mausta kevyesti mustapippurilla. Kaada ainekset hetkeksi kulhoon odottamaan, ja ruskista tyhjällä pannulla vehnäjauhot ja voi.
- Liota lihaliemikuutio veteen ja kaada vesi pannulle jauhojen sekaan. Mausta kastike ketsupilla ja sinapilla hyvin sekoittaen.
- Lisää nakit ja sipuli kastikkeeseen ja anna hautua miedolla lämmöllä muutama minuutti. Tarjoile peruna-juuresmuusin, vihersalaatin ja näkkileivän kanssa.
Peruna-juuresmuusi
- Keitä perunat ja juurekset kypsiksi. Älä kaada keitinlientä pois, vaan ota se talteen erilliseen astiaan.
- Murskaa perunat ja juurekset sekä lisää sekaan suolaa ja hieman keitinlientä. Keitinliemi antaa hyvin makua muusille.
- Aja tasaiseksi sauvasekoittimella ja lisää sekaan purkki kevytkermaa. Sekoita muusi vielä tasaiseksi ja tarkasta maku. Lisää tarvittaessa suola ja tarjoile nakkikastikkeen ja vihersalaatin kanssa.