
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
Nakkikastike
900 g g | nakkeja
nakki (kuorettomia nakkeja) | |
1 | sipulia sipuli | |
1 rkl rkl | rapsiöljyä rapsiöljy | |
1 ripausta ripaus | mustapippuria mustapippuri | |
50 g g | voita voi | |
1 dl dl | vehnäjauhoja vehnäjauho | |
7 dl dl | vettä vesi | |
1 kuutiota kuutio | lihalientä lihaliemi | |
3 rkl rkl | ketsuppia ketsuppi | |
1 rkl rkl | sinappia sinappi |
Peruna-juuresmuusi
2 kg kg | perunaa
peruna (jauhoinen lajike) | |
1 pss pss | pakastevihanneksia
pakastevihannekset (keittojuurekset) | |
1,5 l l | vettä
vesi (keittämiseen) | |
2 dl dl | ruokakermaa
ruokakerma (laktoositon) | |
2 - 3 dl dl | keitinlientä keitinliemi | |
1 - 2 tl tl | suolaa suola | |
1 nokaretta nokare | voita voi |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listNakkikastike ja peruna-juuresmuusi
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
Nakkikastike
- Pilko nakit ja sipuli sopivan kokoisiksi paloiksi. Anna pannun kuumeta todella kuumaksi ja ruskista ainekset.
- Mausta kevyesti mustapippurilla. Kaada ainekset hetkeksi kulhoon odottamaan, ja ruskista tyhjällä pannulla vehnäjauhot ja voi.
- Liota lihaliemikuutio veteen ja kaada vesi pannulle jauhojen sekaan. Mausta kastike ketsupilla ja sinapilla hyvin sekoittaen.
- Lisää nakit ja sipuli kastikkeeseen ja anna hautua miedolla lämmöllä muutama minuutti. Tarjoile peruna-juuresmuusin, vihersalaatin ja näkkileivän kanssa.
Peruna-juuresmuusi
- Keitä perunat ja juurekset kypsiksi. Älä kaada keitinlientä pois, vaan ota se talteen erilliseen astiaan.
- Murskaa perunat ja juurekset sekä lisää sekaan suolaa ja hieman keitinlientä. Keitinliemi antaa hyvin makua muusille.
- Aja tasaiseksi sauvasekoittimella ja lisää sekaan purkki kevytkermaa. Sekoita muusi vielä tasaiseksi ja tarkasta maku. Lisää tarvittaessa suola ja tarjoile nakkikastikkeen ja vihersalaatin kanssa.