Helppous yllättää
Nakkikastike ja peruna-juuresmuusi

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

Nakkikastike

900 g g nakkeja nakki
(kuorettomia nakkeja)
1 sipulia sipuli
1 rkl rkl rapsiöljyä rapsiöljy
1 ripausta ripaus mustapippuria mustapippuri
50 g g voita voi
1 dl dl vehnäjauhoja vehnäjauho
7 dl dl vettä vesi
1 kuutiota kuutio lihalientä lihaliemi
3 rkl rkl ketsuppia ketsuppi
1 rkl rkl sinappia sinappi

Peruna-juuresmuusi

2 kg kg perunaa peruna
(jauhoinen lajike)
1 pss pss pakastevihanneksia pakastevihannekset
(keittojuurekset)
1,5 l l vettä vesi
(keittämiseen)
2 dl dl ruokakermaa ruokakerma
(laktoositon)
2 - 3 dl dl keitinlientä keitinliemi
1 - 2 tl tl suolaa suola
1 nokaretta nokare voita voi

Nakkikastike ja peruna-juuresmuusi

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

40 min
(4)

Valmistus

Nakkikastike

  1. Pilko nakit ja sipuli sopivan kokoisiksi paloiksi. Anna pannun kuumeta todella kuumaksi ja ruskista ainekset.
  2. Mausta kevyesti mustapippurilla. Kaada ainekset hetkeksi kulhoon odottamaan, ja ruskista tyhjällä pannulla vehnäjauhot ja voi.
  3. Liota lihaliemikuutio veteen ja kaada vesi pannulle jauhojen sekaan. Mausta kastike ketsupilla ja sinapilla hyvin sekoittaen.
  4. Lisää nakit ja sipuli kastikkeeseen ja anna hautua miedolla lämmöllä muutama minuutti. Tarjoile peruna-juuresmuusin, vihersalaatin ja näkkileivän kanssa.

Peruna-juuresmuusi

  1. Keitä perunat ja juurekset kypsiksi. Älä kaada keitinlientä pois, vaan ota se talteen erilliseen astiaan.
  2. Murskaa perunat ja juurekset sekä lisää sekaan suolaa ja hieman keitinlientä. Keitinliemi antaa hyvin makua muusille.
  3. Aja tasaiseksi sauvasekoittimella ja lisää sekaan purkki kevytkermaa. Sekoita muusi vielä tasaiseksi ja tarkasta maku. Lisää tarvittaessa suola ja tarjoile nakkikastikkeen ja vihersalaatin kanssa.