
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
1,5 kg kg | karitsaa
karitsa (Deluxe Karitsanpaisti provencale) | |
1 rkl rkl | rapsiöljyä rapsiöljy | |
1 tl tl | timjamia timjami | |
1 - 4 kynttä kynsi | valkosipulia valkosipuli | |
2 rkl rkl | ruokosokeria
ruokosokeri (tai fariinisokeria) | |
2 rkl rkl | balsamietikkaa balsamietikka | |
1 kuutiota kuutio | lihalientä lihaliemi | |
0,5 l l | vettä vesi |
Viimeistelyyn
1 | sitruunan kuorta
sitruunan kuori (raastettuna) | |
sitruunamehua
sitruunamehu (puristettuna 1 sitruunasta) | ||
1 nippua nippu | yrttejä
yrtit (tuoreyrttejä, esim. persiljaa, timjamia tai minttua) |
Lisäksi
6 kpl kpl | uuniperunaa uuniperuna | |
1 prk prk | ranskankermaa ranskankerma | |
4 - 6 | punajuuria
punajuuri (keitettynä) | |
1 prk prk | maustekurkkuja maustekurkku |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listNyhtökaritsa
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
Suussa sulava nyhtökaritsa vaatii pitkän haudutusajan (4 h), mutta palkitsee maullaan.
- Ota paisti huoneenlämpöön n. tuntia ennen valmistuksen aloittamista. Poista liha vakuumistaan juuri ennen paistamisen aloittamista.
- Valitse paksupohjainen kattila, johon karitsanpaisti juuri ja juuri mahtuu.
- Kuumenna kattila, lisää tilkka rapsiöljyä pohjalle ja ruskista paisti kauttaaltaan.
- Lisää loput ainekset ja anna kiehahtaa. Laske lämpöä sitten hiukan.
- Aseta kansi päälle ja hauduta paistia miedolla lämmöllä nelisen tuntia. Kääntele paistia muutaman kerran haudutuksen aikana.
- Kun karitsa on täysin kypsää ja alkaa ”hajota” helposti käännellessä, nosta lihat kulhoon.
- Revi kahta haarukkaa apuna käyttäen liha hienoksi ja lisää haudutuslientä joukkoon n. 1 dl:n verran. Tarkista maku ja muista, että lihassa saa olla tuhdisti makua.
- Halutessasi hienonna joukkoon vielä tuoreyrttejä ja viimeistele maku lisäämällä mukaan sitruunamehua ja/tai raastettua sitruunan kuorta.
- Tarjoile nyhtökaritsa uuniperunan täytteenä, ranskankerman sekä keitettyjen punajuurten ja suolakurkkujen kanssa.
Vinkkejä:
Karitsapurilainen: Nyhtökaritsa toimii erinomaisesti myös hampurilaisen välissä.
Shepherds Pie: Sekoita nyhtökaritsaa perunamuusin sekaan, kaada uunivuokaan ja paahda uunissa pintaan kaunis väri. Tarjoile suolakurkkujen ja esim. mustaherukka- tai minttuhyytelön kera.
Iltapala karitsasta ja munakoisosta: Siivuta munakoiso pitkittäin ja paahda. Levitä nyhtökaritsaa munakoisosiivulle, hienonna päälle punasipulia ja persiljaa sekä ripottele päälle mieleistäsi juustoraastetta. Paahda uunissa kaunis väri pintaan.
Maukkaat lisukejuurekset: Hauduta juureksia karitsan paistoliemessä ja saat lihalle helposti maukkaat lisukkeet.