
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
1 kg kg | karitsaa
karitsa (marinoitua Deluxe-karitsanpaistia) | |
1 rkl rkl | rapsiöljyä rapsiöljy | |
1 tl tl | timjamia timjami | |
2 - 3 kynttä kynsi | valkosipulia
valkosipuli (halutessasi) | |
1 rkl rkl | ruokosokeria ruokosokeri | |
2 rkl rkl | balsamietikkaa balsamietikka | |
0,5 l l | vettä vesi | |
1 kuutiota kuutio | lihalientä lihaliemi |
Kastike
4 dl dl | keitinlientä keitinliemi | |
2 rkl rkl | maissitärkkelystä maissitärkkelys |
Lisäksi tarvitset
1 arkkia arkki | leivinpaperia leivinpaperi |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listKaritsanpaisti
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
Noin 5 annosta paistin koosta riippuen (n. 200g/ ruokailija).
Varmista paistin mureus ja mehevyys huolellisella haudutuksella.
- Ota paisti huoneenlämpöön n. tuntia ennen valmistuksen aloittamista. Poista se vakuumistaan juuri ennen paistamisen aloittamista.
- Valitse paksupohjainen kattila, johon karitsanpaisti juuri ja juuri mahtuu.
- Kuumenna kattila, lisää tilkka rapsiöljyä pohjalle ja ruskista paisti kauttaaltaan.
- Lisää loput ainekset ja anna kiehahtaa. Laske lämpöä hiukan.
- Aseta kansi päälle ja hauduta paistia muutaman kerran sitä käännellen n. tunnin verran.
- Nosta paisti leivinpaperille ja anna vetäytyä vielä 10-15 minuuttia.
- Paistin vetäytyessä kiehauta kattilaan jäänyt paistoliemi ja saosta se kastikkeeksi maissitärkkelys-vesiseoksella. Tarkista maku ja mausta mieleiseksesi.
- Leikkaa lammaspaisti poikkisyin ohuiksi viipaleiksi juuri ennen tarjoilua. Tarjoile paahdettujen juuresten tai perunoiden kera.
Vinkki!Tuunaa kastike mieleiseksesi:
Voit lisätä peruskastikkeen sekaan puoli ruukkua tuoretta minttua hienonnettuna, niin saat tumman minttukastikkeen. Tumman kahvikastikkeen saat puolestaan lisäämällä peruskastikkeeseen 2 tl pikakahvia tai tilkan vahvaa kahvia. Voit myös pehmentää kastiketta lisäämällä mukaan tilkan kermaa.
Vinkki!Valitse paistin kypsyysaste:
- Aseta paistomittari paistin paksuimpaan kohtaan ja varmista haluttu kypsyys.
- Sisälämpötila:
- n. 60 astetta = punakka
- n. 65 astetta = aavistuksen rose
- n. 70 astetta = täysin kypsä