Helppous yllättää
Karitsanpaisti

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

1 kg kg karitsaa karitsa
(marinoitua Deluxe-karitsanpaistia)
1 rkl rkl rapsiöljyä rapsiöljy
1 tl tl timjamia timjami
2 - 3 kynttä kynsi valkosipulia valkosipuli
(halutessasi)
1 rkl rkl ruokosokeria ruokosokeri
2 rkl rkl balsamietikkaa balsamietikka
0,5 l l vettä vesi
1 kuutiota kuutio lihalientä lihaliemi

Kastike

4 dl dl keitinlientä keitinliemi
2 rkl rkl maissitärkkelystä maissitärkkelys

Lisäksi tarvitset

1 arkkia arkki leivinpaperia leivinpaperi

Karitsanpaisti

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

2:30 h
(22)

Valmistus

Noin 5 annosta paistin koosta riippuen (n. 200g/ ruokailija).

Varmista paistin mureus ja mehevyys huolellisella haudutuksella.

  1. Ota paisti huoneenlämpöön n. tuntia ennen valmistuksen aloittamista. Poista se vakuumistaan juuri ennen paistamisen aloittamista.
  2. Valitse paksupohjainen kattila, johon karitsanpaisti juuri ja juuri mahtuu.
  3. Kuumenna kattila, lisää tilkka rapsiöljyä pohjalle ja ruskista paisti kauttaaltaan.
  4. Lisää loput ainekset ja anna kiehahtaa. Laske lämpöä hiukan.
  5. Aseta kansi päälle ja hauduta paistia muutaman kerran sitä käännellen n. tunnin verran.
  6. Nosta paisti leivinpaperille ja anna vetäytyä vielä 10-15 minuuttia.
  7. Paistin vetäytyessä kiehauta kattilaan jäänyt paistoliemi ja saosta se kastikkeeksi maissitärkkelys-vesiseoksella. Tarkista maku ja mausta mieleiseksesi.
  8. Leikkaa lammaspaisti poikkisyin ohuiksi viipaleiksi juuri ennen tarjoilua. Tarjoile paahdettujen juuresten tai perunoiden kera.

Vinkki!Tuunaa kastike mieleiseksesi:

Voit lisätä peruskastikkeen sekaan puoli ruukkua tuoretta minttua hienonnettuna, niin saat tumman minttukastikkeen. Tumman kahvikastikkeen saat puolestaan lisäämällä peruskastikkeeseen 2 tl pikakahvia tai tilkan vahvaa kahvia. Voit myös pehmentää kastiketta lisäämällä mukaan tilkan kermaa.

Vinkki!Valitse paistin kypsyysaste:

  • Aseta paistomittari paistin paksuimpaan kohtaan ja varmista haluttu kypsyys.
  • Sisälämpötila:
  • n. 60 astetta = punakka
  • n. 65 astetta = aavistuksen rose
  • n. 70 astetta = täysin kypsä