
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
700 g g | lammasta
lammas (ulkofileetä) | ||
2 pkt pkt | pekonia
pekoni (esim. Dulano savustettua pekonia (à 140 g) ) | ||
1 ripausta ripaus | suolaa ja pippuria suola ja pippuri |
Täyte
2 viipaletta viipale | leipää
leipä (kauraleipä sopii parhaiten) | ||
2 rkl rkl | voita
voi (sulatettuna) | ||
0,5 dl dl | pistaasipähkinöitä
pistaasipähkinä (rouhittuna) | ||
1,5 dl dl | fetajuustoa
fetajuusto (murennettuna) | ||
3 kynttä kynsi | valkosipulia
valkosipuli (hienonnettuna) | ||
3 rkl rkl | lehtipersiljaa
lehtipersilja (hienonnettuna) | ||
2 rkl rkl | rosmariinia
rosmariini (hienonnettuna) | ||
0,5 tl tl | suolaa suola | ||
1 | kananmunaa kananmuna | ||
0,5 tl tl | mustapippuria mustapippuri |
Paistamiseen
2 rkl rkl | voita voi | ||
2 rkl rkl | rapsiöljyä rapsiöljy |
Lisää aineksia valmiiseen ostoslistaan tai luo uusi lista
Luo uusi ostoslistaTäytetyt lampaanfileet
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
1. Nosta fileet lämpenemään noin puoli tuntia ennen valmistusta.
2. Kuivaa lihat talouspaperilla. Nuiji ne kevyesti hieman litteämmiksi.
3. Murenna leipäviipaleet kulhoon ja sekoita mukaan voisula sekä rouhitut pistaasit.
4. Lisää fetaraaste, valkosipuli- ja yrttisilppu, suola, pippuri ja muna. Painele seos tasaiseksi.
5. Rullaa tuorekelmua auki noin 30 sentin verran, mutta älä katkaise.
6. Levitä kelmun päälle pekoniviipaleet pituussuuntaan vierekkäin. Aloita kelmun keskeltä.
7. Nosta yksi fileistä poikittain keskelle pekoniviipaleita. Ripottele sen pinnalle hieman suolaa ja mustapippuria.
8. Levitä puolet yrtti-leipäseoksesta tasaisesti fileen päälle. Aseta toinen filee päälle ja käännä pekonit, kelmua apuna käyttäen, molemmin puolin fileiden ympärille.
9. Rullaa kelmua lihatangon ympärille noin 10 kierrosta, jolloin saat napakan rullan. Pyöritä päät tiukasti ja solmi ne esimerkiksi kelmusta tehdystä ”narusta”.
10. Tee samoin lopuille kahdelle fileelle. Näin saat 2 rullaa.
11. Nosta rullat uunipellille leivinpaperin päälle. Työnnä paistolämpömittarin kärki keskelle fileetä, ei täytteeseen. Kypsennä 100-asteisessa uunissa, kunnes mittarin osoittaa 58 astetta eli noin tunnin verran, näin liha jää roseeksi. Jos pidät kypsästä lihasta, paista se 65-asteeseen.
12. Nosta lihat vetäytymään vähintään 15 minuutiksi. Voit kypsentää lihat tähän vaiheeseen vaikka edellisenä päivänä. Leikkaa kelmut saksilla auki ja poista liharullat paketista. Paista rulliin kaunis väri kuumalla pannulla voin ja öljyn seoksessa. Leikkaa liha tarjolle.
Vinkki: Kastikkeeksi sopii vaikkapa valmis tsatsiki tai Madeirakastike.