Helppous yllättää
Täytetyt lampaanfileet

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

700 g g lammasta lammas
(ulkofileetä)
2 pkt pkt pekonia pekoni
(esim. Dulano savustettua pekonia (à 140 g) )
1 ripausta ripaus suolaa ja pippuria suola ja pippuri

Täyte

2 viipaletta viipale leipää leipä
(kauraleipä sopii parhaiten)
2 rkl rkl voita voi
(sulatettuna)
0,5 dl dl pistaasipähkinöitä pistaasipähkinä
(rouhittuna)
1,5 dl dl fetajuustoa fetajuusto
(murennettuna)
3 kynttä kynsi valkosipulia valkosipuli
(hienonnettuna)
3 rkl rkl lehtipersiljaa lehtipersilja
(hienonnettuna)
2 rkl rkl rosmariinia rosmariini
(hienonnettuna)
0,5 tl tl suolaa suola
1 kananmunaa kananmuna
0,5 tl tl mustapippuria mustapippuri

Paistamiseen

2 rkl rkl voita voi
2 rkl rkl rapsiöljyä rapsiöljy

Täytetyt lampaanfileet

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

40 min
(7)

Valmistus

1. Nosta fileet lämpenemään noin puoli tuntia ennen valmistusta.

2. Kuivaa lihat talouspaperilla. Nuiji ne kevyesti hieman litteämmiksi.

3. Murenna leipäviipaleet kulhoon ja sekoita mukaan voisula sekä rouhitut pistaasit.

4. Lisää fetaraaste, valkosipuli- ja yrttisilppu, suola, pippuri ja muna. Painele seos tasaiseksi.

5. Rullaa tuorekelmua auki noin 30 sentin verran, mutta älä katkaise.

6. Levitä kelmun päälle pekoniviipaleet pituussuuntaan vierekkäin. Aloita kelmun keskeltä.

7. Nosta yksi fileistä poikittain keskelle pekoniviipaleita. Ripottele sen pinnalle hieman suolaa ja mustapippuria.

8. Levitä puolet yrtti-leipäseoksesta tasaisesti fileen päälle. Aseta toinen filee päälle ja käännä pekonit, kelmua apuna käyttäen, molemmin puolin fileiden ympärille.

9. Rullaa kelmua lihatangon ympärille noin 10 kierrosta, jolloin saat napakan rullan. Pyöritä päät tiukasti ja solmi ne esimerkiksi kelmusta tehdystä ”narusta”.

10. Tee samoin lopuille kahdelle fileelle. Näin saat 2 rullaa.

11. Nosta rullat uunipellille leivinpaperin päälle. Työnnä paistolämpömittarin kärki keskelle fileetä, ei täytteeseen. Kypsennä 100-asteisessa uunissa, kunnes mittarin osoittaa 58 astetta eli noin tunnin verran, näin liha jää roseeksi. Jos pidät kypsästä lihasta, paista se 65-asteeseen.

12. Nosta lihat vetäytymään vähintään 15 minuutiksi. Voit kypsentää lihat tähän vaiheeseen vaikka edellisenä päivänä. Leikkaa kelmut saksilla auki ja poista liharullat paketista. Paista rulliin kaunis väri kuumalla pannulla voin ja öljyn seoksessa. Leikkaa liha tarjolle.



Vinkki: Kastikkeeksi sopii vaikkapa valmis tsatsiki tai Madeirakastike.