Helppous yllättää
Cappuccinokaritsa

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

1 kg kg karitsaa karitsa
(Deluxe luuton karitsan paisti)

Mausteseos

50 g g voita voi
4 kynttä kynsi valkosipulia valkosipuli
1,5 rkl rkl kahvia kahvi
1 rkl rkl hunajaa hunaja
2 tl tl rosmariinia rosmariini
2 tl tl suolaa suola
1 tl tl mustapippuria mustapippuri

Vuokaan

3 punasipulia punasipuli
2 porkkanaa porkkana

Valeluun

2 dl dl kuohukermaa kuohukerma

Lisäksi

2 rkl rkl hyytelöä hyytelö
(minttuhyytelöä)

Cappuccinokaritsa

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

2:00 h
(11)

Valmistus

Varaa noin 1 vrk sulatukseen ja vähintään muutama tunti maustumiseen.

  1. Anna lihan sulaa jääkaapissa noin vuorokauden.
  2. Kuivaa lihan pinta talouspaperilla.
  3. Sekoita notkeaan voihin kaikki mausteseoksen ainekset.
  4. Hiero seos kauttaaltaan lihan pinnalle. Työnnä karitsa muovipussiin, sulje ja anna maustua jääkaapissa muutaman tunnin tai vuorokauden verran.
  5. Nosta karitsa, kuoritut ja lohkotut sipulit sekä kuoritut ja viipaloidut porkkanat uunivuokaan. Upota paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan.
  6. Kypsennä karitsaa 125-asteisessa uunissa aina välillä kermalla valellen, kunnes paistomittari näyttää noin 62 astetta (noin 1 t 45 min). Jos haluat lihan täysin kypsänä, ota paisti uunista, kun lämpö on noin 70 astetta.
  7. Poista verkko, peitä paisti foliolla ja anna rauhoittua vartti ennen leikkaamista.
  8. Soseuta kasvikset siivilän läpi painellen. Lisää paistista irronnut liemi ja minttuhyytelö. Kuumenna, tarkista maku ja tarjoa kastike paistin kera.

Vinkki: Karitsanpaisti on sisältä vielä hieman rosee, kun mittari näyttää 62 asteen sisälämpöä.