
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
1 kg kg | karitsaa karitsa | ||
Deluxe luuton karitsan paisti |
Mausteseos
50 g g | voita voi | |
4 kynttä kynsi | valkosipulia valkosipuli | |
1,5 rkl rkl | kahvia kahvi | |
1 rkl rkl | hunajaa hunaja | |
2 tl tl | rosmariinia rosmariini | |
2 tl tl | suolaa suolaa | |
1 tl tl | mustapippuria mustapippuria |
Vuokaan
3 | punasipulia punasipuli | |
2 | porkkanaa porkkana |
Valeluun
2 dl dl | kermaa kerma | ||
kuohukermaa |
Lisäksi
2 rkl rkl | hyytelöä hyytelö | ||
minttuhyytelöä |
Cappuccinokaritsa
Tästä reseptistä tykättiin
Tästä reseptistä ei tykätty
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
2:00
h
(10)
Valmistus
Varaa noin 1 vrk sulatukseen ja vähintään muutama tunti maustumiseen.
- Anna lihan sulaa jääkaapissa noin vuorokauden.
- Kuivaa lihan pinta talouspaperilla.
- Sekoita notkeaan voihin kaikki mausteseoksen ainekset.
- Hiero seos kauttaaltaan lihan pinnalle. Työnnä karitsa muovipussiin, sulje ja anna maustua jääkaapissa muutaman tunnin tai vuorokauden verran.
- Nosta karitsa, kuoritut ja lohkotut sipulit sekä kuoritut ja viipaloidut porkkanat uunivuokaan. Upota paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan.
- Kypsennä karitsaa 125-asteisessa uunissa aina välillä kermalla valellen, kunnes paistomittari näyttää noin 62 astetta (noin 1 t 45 min). Jos haluat lihan täysin kypsänä, ota paisti uunista, kun lämpö on noin 70 astetta.
- Poista verkko, peitä paisti foliolla ja anna rauhoittua vartti ennen leikkaamista.
- Soseuta kasvikset siivilän läpi painellen. Lisää paistista irronnut liemi ja minttuhyytelö. Kuumenna, tarkista maku ja tarjoa kastike paistin kera.
Vinkki: Karitsanpaisti on sisältä vielä hieman rosee, kun mittari näyttää 62 asteen sisälämpöä.