
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
1,3 kg kg | karitsaa
karitsa (Deluxe Karitsanpaisti provencale (kausituote, ei vakiovalikoimassa)) | |
2 dl dl | omenamehua omenamehu |
Kastike
2 dl dl | lihalientä
lihaliemi (karitsanpaistin paistolientä) | |
1 dl dl | kuohukermaa kuohukerma | |
1 rkl rkl | maissitärkkelystä maissitärkkelys | |
1 rkl rkl | hyytelöä
hyytelö (Maribel minttuhyytelöä) | |
1 nippua nippu | minttua minttu |
Viimeistelyyn
1 - 1,5 prk prk | hyytelöä
hyytelö (Maribel minttuhyytelöä) | |
1 dl dl | manteleita manteli | |
1 ripausta ripaus | minttua minttu |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listKaritsanpaisti Provencale ja minttuinen kermakastike
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Ota karitsanpaisti huoneenlämpöön noin tuntia ennen kypsentämistä.
- Irrota paistista verkko. Työnnä paistomittari lihaan niin, että sen kärki on paistin paksuimmassa kohdassa. Nosta paisti uunivuokaan ja kaada päälle puolet omenamehusta tai sherrystä.
- Kypsennä paistia ensin 225 asteessa noin 10 minuuttia. Laske lämpö 150 asteeseen ja kypsennä, kunnes sisälämpötila on noin 65 astetta.
- Kaada loput nesteestä paistin päälle kypsennyksen puolivälissä. Varaa paistamiseen aikaa noin 1,5 tuntia. Jos haluat lihan täysin kypsäksi, on sisälämpötilan oltava 70 astetta.
- Nosta kypsä paisti pois uunista ja kääri se folioon. Anna jäähtyä noin 10 minuuttia ennen leikkaamista.
- Säästä karitsanpaistin paistoliemi ja hyödynnä se minttuisen kermakastikkeen valmistukseen.
- Levitä paistin pinnalle minttuhyytelöä. Rouhi mantelit pieneksi silpuksi ja ripottele päälle paistin pintaan. Viimeistele komeus tuoreilla mintunoksilla.
- Minttuinen kermakastike. Siivilöi paistiliemi kattilaan ja nosta se jäähtymään kylmään vesihauteeseen tiskialtaaseen.
- Poista pinnalle hyytynyt rasvalevy. Kun paistiliemi on jäähtynyt, lisää joukkoon kerma ja keitä seosta noin 10 minuuttia.
- Ripottele joukkoon kastikesuurus ja keitä vielä minuutin verran.
- Mausta kastike minttuhyytelöllä ja tarkista maut. Lisää tarvittaessa mausteita ja koristele kastike tuoreella mintulla.
- Tarjoa karitsanpaistin kera.
Vinkki: Jos et pidä mintusta, voit korvata minttuhyytelön esimerkiksi Maribel karpalohyytelöllä. Mantelirouheen asemesta voit käyttää rouhittuja pistaasipähkinöitä.