Helppous yllättää
Karitsanpaisti Provencale ja minttuinen kermakastike

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

1,3 kg kg karitsaa karitsa
(Deluxe Karitsanpaisti provencale (kausituote, ei vakiovalikoimassa))
2 dl dl omenamehua omenamehu

Kastike

2 dl dl lihalientä lihaliemi
(karitsanpaistin paistolientä)
1 dl dl kuohukermaa kuohukerma
1 rkl rkl maissitärkkelystä maissitärkkelys
1 rkl rkl hyytelöä hyytelö
(Maribel minttuhyytelöä)
1 nippua nippu minttua minttu

Viimeistelyyn

1 - 1,5 prk prk hyytelöä hyytelö
(Maribel minttuhyytelöä)
1 dl dl manteleita manteli
1 ripausta ripaus minttua minttu

Karitsanpaisti Provencale ja minttuinen kermakastike

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

2:00 h
(25)

Valmistus

  1. Ota karitsanpaisti huoneenlämpöön noin tuntia ennen kypsentämistä.
  2. Irrota paistista verkko. Työnnä paistomittari lihaan niin, että sen kärki on paistin paksuimmassa kohdassa. Nosta paisti uunivuokaan ja kaada päälle puolet omenamehusta tai sherrystä.
  3. Kypsennä paistia ensin 225 asteessa noin 10 minuuttia. Laske lämpö 150 asteeseen ja kypsennä, kunnes sisälämpötila on noin 65 astetta.
  4. Kaada loput nesteestä paistin päälle kypsennyksen puolivälissä. Varaa paistamiseen aikaa noin 1,5 tuntia. Jos haluat lihan täysin kypsäksi, on sisälämpötilan oltava 70 astetta.
  5. Nosta kypsä paisti pois uunista ja kääri se folioon. Anna jäähtyä noin 10 minuuttia ennen leikkaamista.
  6. Säästä karitsanpaistin paistoliemi ja hyödynnä se minttuisen kermakastikkeen valmistukseen.
  7. Levitä paistin pinnalle minttuhyytelöä. Rouhi mantelit pieneksi silpuksi ja ripottele päälle paistin pintaan. Viimeistele komeus tuoreilla mintunoksilla.
  8. Minttuinen kermakastike. Siivilöi paistiliemi kattilaan ja nosta se jäähtymään kylmään vesihauteeseen tiskialtaaseen.
  9. Poista pinnalle hyytynyt rasvalevy. Kun paistiliemi on jäähtynyt, lisää joukkoon kerma ja keitä seosta noin 10 minuuttia.
  10. Ripottele joukkoon kastikesuurus ja keitä vielä minuutin verran.
  11. Mausta kastike minttuhyytelöllä ja tarkista maut. Lisää tarvittaessa mausteita ja koristele kastike tuoreella mintulla.
  12. Tarjoa karitsanpaistin kera.

Vinkki: Jos et pidä mintusta, voit korvata minttuhyytelön esimerkiksi Maribel karpalohyytelöllä. Mantelirouheen asemesta voit käyttää rouhittuja pistaasipähkinöitä.

Suositellut reseptit

Täytetyt lampaanfileet

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Täytetyt lampaanfileet
40 min
(6)
Minttumarinoidut karitsan kyljykset

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Minttumarinoidut karitsan kyljykset
45 min
(8)
Cappuccinokaritsa

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Cappuccinokaritsa
2:00 h
(11)
Haudutettua karitsan potkaa ja uunijuurekset

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Haudutettua karitsan potkaa ja uunijuurekset
45 min
(7)
Punajuuri-karitsapata

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Punajuuri-karitsapata
2:30 h
(3)
Karitsanpaisti

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Karitsanpaisti
2:30 h
(22)
Karitsan viulu ja juuressärä

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Karitsan viulu ja juuressärä
1:30 h
(3)
Pääsiäiskaritsa

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Pääsiäiskaritsa
5:30 h
(6)
Karitsan t-luupihvit, gremolata ja juustomuusi

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Karitsan t-luupihvit, gremolata ja juustomuusi
40 min
(1)
Pekoniset lammasvartaat ja minttuinen perunasalaatti

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Pekoniset lammasvartaat ja minttuinen perunasalaatti
60 min
(2)
Nyhtökaritsa

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Nyhtökaritsa
60 min
(3)
Porsaan paahdettua sisäfilettä hedelmä-pähkinäpedillä

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Porsaan paahdettua sisäfilettä hedelmä-pähkinäpedillä
40 min
(0)
Poromiehen uuniperunat

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Poromiehen uuniperunat
1:15 h
(2)
Karpaloiset karitsapyörykät

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Karpaloiset karitsapyörykät
15 min
(0)
Lammasleivät

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Lammasleivät
45 min
(0)