
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
1,3 kg kg | karitsaa
karitsa (Deluxe Karitsanpaisti provencale) | ||
2 dl dl | vettä vesi |
Lisää aineksia valmiiseen ostoslistaan tai luo uusi lista
Luo uusi ostoslistaLammasleivät
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
Yrttinen lampaanfilee maistuu aivan uudelta tässä lähi-idän tyyliin tarjotussa lammasleivässä. Tällä saat perinteisiin pääsiäisresepteihin uusia makuja.
- Ota karitsanpaisti huoneenlämpöön noin tuntia ennen paistamista. Kuumenna uuni 225-asteeseen grillivastuksille.
- Nosta paisti uuninkestävään vuokaan ja mittaa vesi paistin päälle.
- Nosta paisti uuniin ja anna paahtua noin 5 minuutin ajan, tai kunnes paistin pinta on rapeutunut ja saanut tumman värin.
- Alenna sitten lämpötilaa 150 asteeseen ja paahda paistia vielä noin 20 minuuttia, tai kunnes paistin sisälämpötila näyttää 63 astetta.
- Paistin kypsyessä valele sen pintaa noin 5 minuutin välein sen paistinliemellä.
- Kun karitsanpaisti on kypsynyt, nosta se pois uunista ja anna vetäytyä hetken aikaa.
- Ota paistiliemi talteen ja kaada se siivilän läpi erilliseen kulhoon.
Kastike
- Kuori ja leikkaa sipuli renkaiksi. Kuumenna öljy pannulla ja ruskista siinä sipulirenkaat miedolla lämmöllä. Kun sipulit ovat paahtuneet ruskeiksi, sirottele päälle sokeria ja anna sen sulaa.
- Kun sokeri on sulanut, nosta levyn lämpötilaa ja lisää pannulle balsamietikka sekä timjaminoksat ja kiehauta.
- Kun seos on kiehahtanut, alenna lämpöä ja lisää pannulle talteen otettu lampaan paistinliemi. Anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes puolet nesteestä on haihtunut ja kastike on keittynyt kokoon. Mausta kastike lopuksi mustapippurilla ja tarvittaessa myös ripauksella suolaa tai sokeria.
Leipien kokoaminen
- Leikkaa hieman jäähtynyt karitsanpaisti ohuiksi viipaleiksi.
- Leikkaa leivästä kuusi noin 2 cm paksuista viipaletta.
- Paahda leipäviipaleet nopeasti pannulla molemmin puolin pienessä tilkassa oliiviöljyä.
- Voitele leivät isolla lusikallisella hummusta. Asettele leiville rucolaa ja iso kasa karitsanpaistiviipaleita.
- Viimeistele halkaistuilla kirsikkatomaateilla ja valuta päälle tummaa sipulikastiketta.
Vinkki: Tämä leipäresepti on mitä mainioin tapa hyödyntää karitsanpaistin tähteet. Leiväksi sopii oikeastaan melkein mikä tahansa paistopisteen vaalea leipä, kuten ciabatta. Kokeile myös naan-leipää karitsan paistin kera!