Helppous yllättää
Lammasleivät

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

1,3 kg kg karitsaa karitsa
(Deluxe Karitsanpaisti provencale)
2 dl dl vettä vesi

Kastike

lihalientä lihaliemi
(lampaan paistinliemi)
1 oksaa oksa timjamia timjami
1 sipulia sipuli
2 rkl rkl balsamietikkaa balsamietikka
0,5 tl tl sokeria sokeri
0,5 tl tl suolaa suola
1 ripausta ripaus mustapippuria mustapippuri
1 lorausta loraus oliiviöljyä oliiviöljy

Leipiin

1 pkt pkt hummusta hummus
1 ruukkua ruukku rucolaa rucola
(oman maun mukaan)
1 rs rs kirsikkatomaatteja kirsikkatomaatti
1 lorausta loraus oliiviöljyä oliiviöljy
1 leipää leipä
(vaalea leipä paistopisteestä, esimerkiksi ciabatta)

Lammasleivät

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

45 min
(0)

Valmistus

Yrttinen lampaanfilee maistuu aivan uudelta tässä lähi-idän tyyliin tarjotussa lammasleivässä. Tällä saat perinteisiin pääsiäisresepteihin uusia makuja.

  1. Ota karitsanpaisti huoneenlämpöön noin tuntia ennen paistamista. Kuumenna uuni 225-asteeseen grillivastuksille.
  2. Nosta paisti uuninkestävään vuokaan ja mittaa vesi paistin päälle.
  3. Nosta paisti uuniin ja anna paahtua noin 5 minuutin ajan, tai kunnes paistin pinta on rapeutunut ja saanut tumman värin.
  4. Alenna sitten lämpötilaa 150 asteeseen ja paahda paistia vielä noin 20 minuuttia, tai kunnes paistin sisälämpötila näyttää 63 astetta.
  5. Paistin kypsyessä valele sen pintaa noin 5 minuutin välein sen paistinliemellä.
  6. Kun karitsanpaisti on kypsynyt, nosta se pois uunista ja anna vetäytyä hetken aikaa.
  7. Ota paistiliemi talteen ja kaada se siivilän läpi erilliseen kulhoon.

Kastike

  1. Kuori ja leikkaa sipuli renkaiksi. Kuumenna öljy pannulla ja ruskista siinä sipulirenkaat miedolla lämmöllä. Kun sipulit ovat paahtuneet ruskeiksi, sirottele päälle sokeria ja anna sen sulaa.
  2. Kun sokeri on sulanut, nosta levyn lämpötilaa ja lisää pannulle balsamietikka sekä timjaminoksat ja kiehauta.
  3. Kun seos on kiehahtanut, alenna lämpöä ja lisää pannulle talteen otettu lampaan paistinliemi. Anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes puolet nesteestä on haihtunut ja kastike on keittynyt kokoon. Mausta kastike lopuksi mustapippurilla ja tarvittaessa myös ripauksella suolaa tai sokeria.

Leipien kokoaminen

  1. Leikkaa hieman jäähtynyt karitsanpaisti ohuiksi viipaleiksi.
  2. Leikkaa leivästä kuusi noin 2 cm paksuista viipaletta.
  3. Paahda leipäviipaleet nopeasti pannulla molemmin puolin pienessä tilkassa oliiviöljyä.
  4. Voitele leivät isolla lusikallisella hummusta. Asettele leiville rucolaa ja iso kasa karitsanpaistiviipaleita.
  5. Viimeistele halkaistuilla kirsikkatomaateilla ja valuta päälle tummaa sipulikastiketta.

Vinkki: Tämä leipäresepti on mitä mainioin tapa hyödyntää karitsanpaistin tähteet. Leiväksi sopii oikeastaan melkein mikä tahansa paistopisteen vaalea leipä, kuten ciabatta. Kokeile myös naan-leipää karitsan paistin kera!