Helppous yllättää
Pekoniset lammasvartaat ja minttuinen perunasalaatti

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

2 pkt pkt lammasta lammas
(Grillimaisteri valkosipuli-yrttimarinoitua lampaan ulkofileetä)
2 pkt pkt pekonia pekoni
1 sitruunaa sitruuna

Minttuinen perunasalaatti

1 kg kg uutta perunaa uusi peruna
(tai varhaisperunoita)
1 prk prk tsatsikia tsatsiki
1 dl dl grillisalaattia grillisalaatti
(tai etikkakurkkuja silputtuna)
0,5 dl dl minttua minttu
(hienonnettuna)
2 rkl rkl sitruunamehua sitruunamehu
1,5 tl tl suolaa suola
1 omenaa omena
(punainen)
1 punasipulia punasipuli
1 nippua nippu retiisiä retiisi
(n. 10 kpl)
1 nippua nippu rosmariinia rosmariini
1 dl dl sipulichutneyta sipulichutney

Pekoniset lammasvartaat ja minttuinen perunasalaatti

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

60 min
(2)

Valmistus

  1. Pyyhi lampaan ulkofileistä ylimääräinen marinadi talouspaperilla.
  2. Paloittele lihat suupalan kokoisiksi kuutioiksi ja kääri puolikas pekoninpala jokaisen ympärille.
  3. Halkaise ja viipaloi hyvin pesty sitruuna. Pujota vartaisiin lihapaloja, sitruunaviipaleita ja rosmariinitupsuja.
  4. Grillaa vartaat punertavan kypsiksi.
  5. Tarjoa lisänä karamellisoitua sipulichutneya ja minttuista perunasalaattia.

Minttuinen perunasalaatti

  1. Pese perunat ja keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä.
  2. Selkoita salaattikulhossa tsatsiki, grillisalaatti, minttu, sitruunamehu ja suola.
  3. Viipaloi kypsät perunat ja sekoita ne lämpiminä varovasti kastikkeeseen.
  4. Jätä perunat maustumaan ja jäähtymään.
  5. Kuori ja pilko omena ja sipuli. Viipaloi pestyt retiisit.
  6. Nostele loput ainekset perunoiden joukkoon, peitä kulho kelmulla ja siirrä viileään.

Vinkki: Perunasalaatti on parhaimmillaan, kun se saa maustua jääkaapissa muutaman tunnin.