
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
2 pkt pkt | lammasta
lammas (Grillimaisteri valkosipuli-yrttimarinoitua lampaan ulkofileetä) | |
2 pkt pkt | pekonia pekoni | |
1 | sitruunaa sitruuna |
Minttuinen perunasalaatti
1 kg kg | uutta perunaa
uusi peruna (tai varhaisperunoita) | |
1 prk prk | tsatsikia tsatsiki | |
1 dl dl | grillisalaattia
grillisalaatti (tai etikkakurkkuja silputtuna) | |
0,5 dl dl | minttua
minttu (hienonnettuna) | |
2 rkl rkl | sitruunamehua sitruunamehu | |
1,5 tl tl | suolaa suola | |
1 | omenaa
omena (punainen) | |
1 | punasipulia punasipuli | |
1 nippua nippu | retiisiä
retiisi (n. 10 kpl) | |
1 nippua nippu | rosmariinia rosmariini | |
1 dl dl | sipulichutneyta sipulichutney |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPekoniset lammasvartaat ja minttuinen perunasalaatti
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Pyyhi lampaan ulkofileistä ylimääräinen marinadi talouspaperilla.
- Paloittele lihat suupalan kokoisiksi kuutioiksi ja kääri puolikas pekoninpala jokaisen ympärille.
- Halkaise ja viipaloi hyvin pesty sitruuna. Pujota vartaisiin lihapaloja, sitruunaviipaleita ja rosmariinitupsuja.
- Grillaa vartaat punertavan kypsiksi.
- Tarjoa lisänä karamellisoitua sipulichutneya ja minttuista perunasalaattia.
Minttuinen perunasalaatti
- Pese perunat ja keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä.
- Selkoita salaattikulhossa tsatsiki, grillisalaatti, minttu, sitruunamehu ja suola.
- Viipaloi kypsät perunat ja sekoita ne lämpiminä varovasti kastikkeeseen.
- Jätä perunat maustumaan ja jäähtymään.
- Kuori ja pilko omena ja sipuli. Viipaloi pestyt retiisit.
- Nostele loput ainekset perunoiden joukkoon, peitä kulho kelmulla ja siirrä viileään.
Vinkki: Perunasalaatti on parhaimmillaan, kun se saa maustua jääkaapissa muutaman tunnin.