Helppous yllättää
Pääsiäiskaritsa

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

Pääsiäiskaritsa

600 -800 g g karitsaa karitsa
(Deluxe karitsanpaistia)
6 -8 dl dl vettä vesi
2 -3 kynttä kynsi valkosipulia valkosipuli
1 nippua nippu timjamia timjami
(maun mukaan, hienonnettuna)
2 oksaa oksa rosmariinia rosmariini
1 ripausta ripaus suolaa suola
2 sipulia sipuli
2 -3 laakerinlehteä laakerinlehti

Vihannesliemi

6 -8 perunaa peruna
(kiinteä lajike, kuorittuna ja pilkottuna)
2 -3 sipulia sipuli
(kuorittuna ja pilkottuna)
3 -4 porkkanaa porkkana
2 -3 kynttä kynsi valkosipulia valkosipuli
2 tomaattia tomaatti
(murskattuna)
2 -3 rkl rkl tomaattipyreetä tomaattipyree
3 -4 rkl rkl tomaattimurskaa tomaattimurska
2 laakerinlehteä laakerinlehti
1 nippua nippu timjamia timjami
(ja rosmariinia oman maun mukaan)
1 ripausta ripaus suolaa ja pippuria suola ja pippuri
2 -3 dl dl punaviiniä punaviini
2 -3 rkl rkl oliiviöljyä oliiviöljy
2 rkl rkl vehnäjauhoja vehnäjauho
3 dl dl vettä vesi
lihalientä lihaliemi
(karitsan haudutusliemi)

Pääsiäiskaritsa

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

5:30 h
(6)

Valmistus

Pääsiäiskaritsa

  1. Hiero valkosipulinkynttä ja timjamia karitsanpaistiin. Hiero myös suola lihan pintaan. Leikkaa sen jälkeen liha paloiksi. Lihanpalat voivat olla suuriakin, koska ne menevät yöksi uuniin.
  2. Laita karitsanpalat sekä valkosipulinkynnet, timjami, rosmariini, laakerinlehdet ja keltasipulit uuninkestävään vuokaan ja lisää vettä siten, että lihat peittyvät kunnolla.
  3. Hauduta 90-100-asteisessa uunissa yön yli tai hieman kovemmassa lämmössä, esimerkiksi 120 asteessa noin 4-5 tuntia.
  4. Kun lihat ovat kypsiä ja mureita, nosta ne ylös liemestä, paloittele sopivan kokoisiksi suupaloiksi ja siivilöi liemi.

Vihannesliemi

  1. Kuullota sipuleita, valkosipulia, tomaattipyreetä, tomaattimurskaa ja murskattua tomaattia kattilassa öljyssä muutaman minuutin ajan. Lisää jauhot ja anna kypsentyä hetki.
  2. Lisää punaviini ja anna sen kiehahtaa reilusti.
  3. Lisää vesi ja karitsanliemi sekä pilkotut porkkanat ja perunat. Keitä miedolla lämmöllä ne kypsiksi. Voit tarvittaessa lisätä joukkoon hieman lisää vettä.
  4. Kun porkkanat ja perunat ovat kypsiä, lisää joukkoon karitsanlihat ja yrtit sekä tarvittaessa suolaa ja pippuria. Ennen tarjoilua voit vielä lisätä esimerkiksi timjamisilppua koko komeuden päälle, koska se antaa mahtavan tuoksun. Tarjoile hyvän keitetyn riisin tai muusin kera.

Suositellut reseptit

Karitsanpaisti Provencale ja minttuinen kermakastike

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Karitsanpaisti Provencale ja minttuinen kermakastike
2:00 h
(25)
Punajuuri-karitsapata

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Punajuuri-karitsapata
2:30 h
(3)
Karitsanpaisti

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Karitsanpaisti
2:30 h
(21)
Karitsan viulu ja juuressärä

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Karitsan viulu ja juuressärä
1:30 h
(3)
Karitsan t-luupihvit, gremolata ja juustomuusi

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Karitsan t-luupihvit, gremolata ja juustomuusi
0:40 min
(1)
Minttumarinoidut karitsan kyljykset

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Minttumarinoidut karitsan kyljykset
0:45 min
(8)
Cappuccinokaritsa

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Cappuccinokaritsa
2:00 h
(11)
Haudutettua karitsan potkaa ja uunijuurekset

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Haudutettua karitsan potkaa ja uunijuurekset
0:45 min
(7)
Täytetyt lampaanfileet

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Täytetyt lampaanfileet
0:40 min
(6)
Nyhtökaritsa

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Nyhtökaritsa
1:00 h
(3)
Porsaan paahdettua sisäfilettä hedelmä-pähkinäpedillä

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Porsaan paahdettua sisäfilettä hedelmä-pähkinäpedillä
0:40 min
(0)
Pekoniset lammasvartaat ja minttuinen perunasalaatti

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Pekoniset lammasvartaat ja minttuinen perunasalaatti
1:00 h
(2)
Poromiehen uuniperunat

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Poromiehen uuniperunat
1:15 h
(2)
Karpaloiset karitsapyörykät

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Karpaloiset karitsapyörykät
0:15 min
(0)
Lammasleivät

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Lammasleivät
0:45 min
(0)