
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
Pääsiäiskaritsa
600 - 800 g g | karitsaa
karitsa (Deluxe karitsanpaistia) | |
6 - 8 dl dl | vettä vesi | |
2 - 3 kynttä kynsi | valkosipulia valkosipuli | |
1 nippua nippu | timjamia
timjami (maun mukaan, hienonnettuna) | |
2 oksaa oksa | rosmariinia rosmariini | |
1 ripausta ripaus | suolaa suola | |
2 | sipulia sipuli | |
2 - 3 | laakerinlehteä laakerinlehti |
Vihannesliemi
6 - 8 | perunaa
peruna (kiinteä lajike, kuorittuna ja pilkottuna) | |
2 - 3 | sipulia
sipuli (kuorittuna ja pilkottuna) | |
3 - 4 | porkkanaa porkkana | |
2 - 3 kynttä kynsi | valkosipulia valkosipuli | |
2 | tomaattia
tomaatti (murskattuna) | |
2 - 3 rkl rkl | tomaattipyreetä tomaattipyree | |
3 - 4 rkl rkl | tomaattimurskaa tomaattimurska | |
2 | laakerinlehteä laakerinlehti | |
1 nippua nippu | timjamia
timjami (ja rosmariinia oman maun mukaan) | |
1 ripausta ripaus | suolaa ja pippuria suola ja pippuri | |
2 - 3 dl dl | punaviiniä punaviini | |
2 - 3 rkl rkl | oliiviöljyä oliiviöljy | |
2 rkl rkl | vehnäjauhoja vehnäjauho | |
3 dl dl | vettä vesi | |
lihalientä
lihaliemi (karitsan haudutusliemi) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPääsiäiskaritsa
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
Pääsiäiskaritsa
- Hiero valkosipulinkynttä ja timjamia karitsanpaistiin. Hiero myös suola lihan pintaan. Leikkaa sen jälkeen liha paloiksi. Lihanpalat voivat olla suuriakin, koska ne menevät yöksi uuniin.
- Laita karitsanpalat sekä valkosipulinkynnet, timjami, rosmariini, laakerinlehdet ja keltasipulit uuninkestävään vuokaan ja lisää vettä siten, että lihat peittyvät kunnolla.
- Hauduta 90-100-asteisessa uunissa yön yli tai hieman kovemmassa lämmössä, esimerkiksi 120 asteessa noin 4-5 tuntia.
- Kun lihat ovat kypsiä ja mureita, nosta ne ylös liemestä, paloittele sopivan kokoisiksi suupaloiksi ja siivilöi liemi.
Vihannesliemi
- Kuullota sipuleita, valkosipulia, tomaattipyreetä, tomaattimurskaa ja murskattua tomaattia kattilassa öljyssä muutaman minuutin ajan. Lisää jauhot ja anna kypsentyä hetki.
- Lisää punaviini ja anna sen kiehahtaa reilusti.
- Lisää vesi ja karitsanliemi sekä pilkotut porkkanat ja perunat. Keitä miedolla lämmöllä ne kypsiksi. Voit tarvittaessa lisätä joukkoon hieman lisää vettä.
- Kun porkkanat ja perunat ovat kypsiä, lisää joukkoon karitsanlihat ja yrtit sekä tarvittaessa suolaa ja pippuria. Ennen tarjoilua voit vielä lisätä esimerkiksi timjamisilppua koko komeuden päälle, koska se antaa mahtavan tuoksun. Tarjoile hyvän keitetyn riisin tai muusin kera.