
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
Lihat
4 | naudan pihvejä naudan pihvi | ||
suolaa ja pippuria suola ja pippuri | |||
rapsiöljyä rapsiöljy | |||
3 - 4 | valkosipulia valkosipuli | ||
timjamia timjami |
Perunat
8 | perunaa peruna | ||
alumiinifoliota alumiinifolio | |||
1 pkt pkt | tuorejuustoa tuorejuusto | ||
yrttejä yrtti |
Chilillä maustettu parsakaali
2 | parsakaalia parsakaali | ||
1 l l | vettä vesi | ||
2 - 3 tl tl | merisuolaa merisuola | ||
keitinveteen | |||
3 - 4 rkl rkl | voita voi | ||
1 rkl rkl | ruokosokeria ruokosokeri | ||
1 rkl rkl | soijakastiketta soijakastike | ||
1 rkl rkl | seesamisiemenöljyä seesamisiemenöljy | ||
1 - 2 | valkosipulia valkosipuli | ||
1 - 2 | chiliä chili | ||
1 rkl rkl | korianteria korianteri | ||
1 - 2 rkl rkl | mantelilastuja mantelilastu |
Ribeye-pihvit ja uuniperunat grillistä
Tästä reseptistä tykättiin
Tästä reseptistä ei tykätty
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
1:00 h
(0)
Valmistus
Lihat:
- Ota lihat noin tuntia aikaisemmin huoneenlämpöön.
- Hiero rapsiöljy, yrtit ja mausteet pihvien pintaan.
- Grillaa yhtä puolta pihvistä pari kolme minuuttia. Anna lihojen vetäytyä tämän jälkeen hetken. Grillaa lihojen pinnat lämpimiksi vielä nopeasti ennen tarjoilua.
Vinkki:
Laadukas ja hyvin paistettu pihvi ei usein kastiketta kaipaa, mutta halutessasi voit viimeistellä pihvin Grillimaisteri maustevoilla.
Perunat:
- Kääräise potut folioon ja aseta ne grilliin. Grillaa keskikovalla lämmöllä noin 45-60 minuuttia ja kokeile kypsyys veitsenkärjellä. Mikäli terä uppoaa perunoihin vaivatta, ne ovat valmiita. Voit myös valmistaa perunat 180-asteisessa uunissa.
- Tee täyte maustamalla haluamaasi tuorejuustoa esimerkiksi tuoreella piparjuurella, ruohosipulilla tai muulla makusi mukaisella mausteella tai yrtillä. Tarkista maku ja tarjoa perunoiden kera.
Parsakaalit:
- Keitä parsakaalit kiehuvassa vedessä noin 5 minuuttia, kunnes ne ovat sopivan kypsiä. Nosta ne sitten vedestä ja jäähdytä jääkylmässä vedessä. Leikkaa jäähtynyt parsakaali pienimmiksi suupaloiksi.
- Pilko kokonaiset chilit silpuksi, leikkaa valkosipuli ja silppua samalla myös korianteri.
- Sulata voi ja sokeri pannulla. Lisää mukaan parsakaali ja sekoita. Lisää hienonnettu chili, soijakastike, valkosipuli, seesamiöljy, korianteri sekä mantelilastut. Sekoita ainekset ja tarkista maku.
Vinkki:
Chilit voit halutessasi grillata ensin ja poistaa sitten niiden paksut kuoret. Voit käyttää chilit myös sellaisenaan.