
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
Lihat
4 | naudan pihvejä
naudan pihvi (Grillimaisteri naudan ribeye-pihvejä) | |
1 lorausta loraus | rapsiöljyä rapsiöljy | |
3 - 4 kynttä kynsi | valkosipulia valkosipuli | |
suolaa ja pippuria
suola ja pippuri (merisuolaa ja mustapippuria myllystä) | ||
timjamia
timjami (oman maun mukaan) | ||
rosmariinia
rosmariini (oman maun mukaan) |
Perunat
8 | perunaa
peruna (iso peruna (rosamunda)) | |
200 g g | tuorejuustoa tuorejuusto | |
1 nippua nippu | yrttejä
yrtit (oman maun mukaan) |
Chilillä maustettu parsakaali
2 | parsakaalia parsakaali | |
1 l l | vettä
vesi (keittämiseen) | |
2 - 3 tl tl | merisuolaa
merisuola (keitinveteen) | |
3 - 4 rkl rkl | voita voi | |
1 rkl rkl | ruokosokeria ruokosokeri | |
1 rkl rkl | soijakastiketta soijakastike | |
1 rkl rkl | seesamisiemenöljyä seesamisiemenöljy | |
1 - 2 kynttä kynsi | valkosipulia
valkosipuli (kuorittuna ohuena viipaleena) | |
1 - 2 | chiliä
chili (keskivahva punainen chili, kokonainen) | |
1 rkl rkl | korianteria
korianteri (pilkottuna) | |
1 - 2 rkl rkl | mantelilastuja mantelilastu |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listRibeye-pihvit ja uuniperunat grillistä
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
Lihat:
- Ota lihat noin tuntia aikaisemmin huoneenlämpöön.
- Hiero rapsiöljy, yrtit ja mausteet pihvien pintaan.
- Grillaa yhtä puolta pihvistä pari kolme minuuttia. Anna lihojen vetäytyä tämän jälkeen hetken. Grillaa lihojen pinnat lämpimiksi vielä nopeasti ennen tarjoilua.
Vinkki: Laadukas ja hyvin paistettu pihvi ei usein kastiketta kaipaa, mutta halutessasi voit viimeistellä pihvin Grillimaisteri maustevoilla.
Perunat:
- Kääräise potut folioon ja aseta ne grilliin. Grillaa keskikovalla lämmöllä noin 45-60 minuuttia ja kokeile kypsyys veitsenkärjellä. Mikäli terä uppoaa perunoihin vaivatta, ne ovat valmiita. Voit myös valmistaa perunat 180-asteisessa uunissa.
- Tee täyte maustamalla haluamaasi tuorejuustoa esimerkiksi tuoreella piparjuurella, ruohosipulilla tai muulla makusi mukaisella mausteella tai yrtillä. Tarkista maku ja tarjoa perunoiden kera.
Parsakaalit:
- Keitä parsakaalit kiehuvassa vedessä noin 5 minuuttia, kunnes ne ovat sopivan kypsiä. Nosta ne sitten vedestä ja jäähdytä jääkylmässä vedessä. Leikkaa jäähtynyt parsakaali pienimmiksi suupaloiksi.
- Pilko kokonaiset chilit silpuksi, leikkaa valkosipuli ja silppua samalla myös korianteri.
- Sulata voi ja sokeri pannulla. Lisää mukaan parsakaali ja sekoita. Lisää hienonnettu chili, soijakastike, valkosipuli, seesamiöljy, korianteri sekä mantelilastut. Sekoita ainekset ja tarkista maku.
Vinkki: Chilit voit halutessasi grillata ensin ja poistaa sitten niiden paksut kuoret. Voit käyttää chilit myös sellaisenaan.