Helppous yllättää
Ribeye-pihvit ja uuniperunat grillistä

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

Lihat

4 naudan pihvejä naudan pihvi
(Grillimaisteri naudan ribeye-pihvejä)
1 lorausta loraus rapsiöljyä rapsiöljy
3 - 4 kynttä kynsi valkosipulia valkosipuli
suolaa ja pippuria suola ja pippuri
(merisuolaa ja mustapippuria myllystä)
timjamia timjami
(oman maun mukaan)
rosmariinia rosmariini
(oman maun mukaan)

Perunat

8 perunaa peruna
(iso peruna (rosamunda))
200 g g tuorejuustoa tuorejuusto
1 nippua nippu yrttejä yrtit
(oman maun mukaan)

Chilillä maustettu parsakaali

2 parsakaalia parsakaali
1 l l vettä vesi
(keittämiseen)
2 - 3 tl tl merisuolaa merisuola
(keitinveteen)
3 - 4 rkl rkl voita voi
1 rkl rkl ruokosokeria ruokosokeri
1 rkl rkl soijakastiketta soijakastike
1 rkl rkl seesamisiemenöljyä seesamisiemenöljy
1 - 2 kynttä kynsi valkosipulia valkosipuli
(kuorittuna ohuena viipaleena)
1 - 2 chiliä chili
(keskivahva punainen chili, kokonainen)
1 rkl rkl korianteria korianteri
(pilkottuna)
1 - 2 rkl rkl mantelilastuja mantelilastu

Ribeye-pihvit ja uuniperunat grillistä

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

60 min
(0)

Valmistus

Lihat:

  1. Ota lihat noin tuntia aikaisemmin huoneenlämpöön.
  2. Hiero rapsiöljy, yrtit ja mausteet pihvien pintaan.
  3. Grillaa yhtä puolta pihvistä pari kolme minuuttia. Anna lihojen vetäytyä tämän jälkeen hetken. Grillaa lihojen pinnat lämpimiksi vielä nopeasti ennen tarjoilua.

Vinkki: Laadukas ja hyvin paistettu pihvi ei usein kastiketta kaipaa, mutta halutessasi voit viimeistellä pihvin Grillimaisteri maustevoilla.

Perunat:

  1. Kääräise potut folioon ja aseta ne grilliin. Grillaa keskikovalla lämmöllä noin 45-60 minuuttia ja kokeile kypsyys veitsenkärjellä. Mikäli terä uppoaa perunoihin vaivatta, ne ovat valmiita. Voit myös valmistaa perunat 180-asteisessa uunissa.
  2. Tee täyte maustamalla haluamaasi tuorejuustoa esimerkiksi tuoreella piparjuurella, ruohosipulilla tai muulla makusi mukaisella mausteella tai yrtillä. Tarkista maku ja tarjoa perunoiden kera.

Parsakaalit:

  1. Keitä parsakaalit kiehuvassa vedessä noin 5 minuuttia, kunnes ne ovat sopivan kypsiä. Nosta ne sitten vedestä ja jäähdytä jääkylmässä vedessä. Leikkaa jäähtynyt parsakaali pienimmiksi suupaloiksi.
  2. Pilko kokonaiset chilit silpuksi, leikkaa valkosipuli ja silppua samalla myös korianteri.
  3. Sulata voi ja sokeri pannulla. Lisää mukaan parsakaali ja sekoita. Lisää hienonnettu chili, soijakastike, valkosipuli, seesamiöljy, korianteri sekä mantelilastut. Sekoita ainekset ja tarkista maku.

Vinkki: Chilit voit halutessasi grillata ensin ja poistaa sitten niiden paksut kuoret. Voit käyttää chilit myös sellaisenaan.