
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Meri-Tuuli Väntsi
Reseptin luonut Lidlin tähtikokki ja ruokastailaaja Meri-Tuuli Väntsi on tuttu kasvo monista tv:n ruokaohjelmista. Meri-Tuulin teesit ruoanlaitossa ovat: ruoan pitää olla herkullista, eikä raaka-aineiden laadusta tingitä. Ruoassa tärkeintä on hyvä olo. Lähde Meri-Tuulin matkaan kokeilemaan helppoja mutta yllätyksellisiä reseptejä.
Ainesosat
Sisäfilee
500 g g | porsaanlihaa
porsaanliha (Reilu porsaan sisäfileetä) | |
1 tl tl | mustapippuria mustapippuri | |
1 rkl rkl | curryjauhetta curryjauhe | |
1 tl tl | kanelia kaneli | |
2 tl tl | suolaa suola |
Kastike
2 dl dl | appelsiinimehua appelsiinimehu | |
10 kpl kpl | taateleita
taateli (Alesto kuivattuja taateleita) | |
10 kpl kpl | aprikooseja
aprikoosi (Alesto kuivattuja aprikooseja) | |
1 | päärynää päärynä | |
140 g g | valkosipulia
valkosipuli (Baresa marinoituja valkosipulinkynsiä) | |
1 dl dl | saksanpähkinöitä saksanpähkinä |
Viimeistelyyn
1 ruukkua ruukku | timjamia timjami | |
1 prk prk | majoneesia
majoneesi (makusi mukaan) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPorsaan paahdettua sisäfilettä hedelmä-pähkinäpedillä
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
+ 4 tuntia marinoituminen
Tässä kylmässä alkupalassa tehdään tuplamarinadi: ensin porsaan sisäfilee paahdetaan uunissa mausteiden kera, jonka jälkeen sitä marinoidaan yön yli tai vähintään 4 tunnin ajan appelsiiniliemessä. Appelsiiniliemi imeytyy fileeseen ja pitää sen ihanan mehukkaana.
Porsaan sisäfilee
- Poista sisäfileen ympärillä oleva kalvo.
- Leikkaa filee keskeltä kahtia.
- Yhdistä mustapippuri, curryjauhe, kaneli ja suola samassa kulhossa mausteseokseksi ja hiero se fileepalojen pintaan
- Nosta fileepalat uunivuokaan ja nosta vuoka 150-asteiseen uuniin 25 minuutiksi, tai kunnes fileepalojen sisälämpötila on 58°c.
Kastike ja pähkinä-hedelmäpeti
Kun fileepalat ovat kypsyneet, nosta ne pois uunista ja asettele palat sopivan kokoiseen kulhoon. Lisää kulhoon kuivatut aprikoosit ja taatelit.
- Mittaa appelsiinimehu kattilaan ja kiehauta se kuumaksi.
- Kaada kiehahtanut appelsiinimehu kulhoon porsaanfileiden ja kuivattujen hedelmien päälle.
- Peitä kulho kelmulla ja anna jäähtyä pöydällä huoneenlämpöiseksi.
- Nosta sitten appelsiinimehussa marinoituvat lihat ja hedelmät jääkaappiin ja anna niiden marinoitua mielellään yön yli, mutta vähintään kuitenkin 4 tunnin ajan.
- Kun lihat ja hedelmät ovat marinoituneet, nosta kulho työpöydälle ja aloita hedelmä-pähkinäpedin valmistus.
- Nosta appelsiiniliemessä marinoituneet taatelit ja aprikoosit leikkuulaudalle ja leikkaa ne pienemmiksi.
- Rouhi pähkinöitä veitsellä hieman pienemmiksi.
- Valuta valkosipulinkynnet ja suikaloi ne pieneksi. Kuori ja leikkaa päärynä noin 1 x 1 cm kuutioiksi.
- Yhdistä pilkotut pähkinät, hedelmät ja valkosipulinkynnet kulhossa sekaisin.
- Tarkista maku ja lisää tarvittaessa joukkoon muutama ruokalusikallinen appelsiinilientä.
- Kun hedelmä-pähkinäpeti on valmista, nosta porsaan fileepalat pois marinadista ja kaada liemi pois. Leikkaa fileet ohuenohuiksi viipaleiksi.
- Asettele viipaloidut sisäfileepalat tarjoiluastialle hedelmä-pähkinäpedin päälle ja koristele tuoreella timjamilla.
- Tarjoilemajoneesin kera makusi mukaan.