Helppous yllättää
Porsaan paahdettua sisäfilettä hedelmä-pähkinäpedillä

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Meri-Tuuli Väntsi
Meri-Tuuli Väntsi
Reseptin luonut Lidlin tähtikokki ja ruokastailaaja Meri-Tuuli Väntsi on tuttu kasvo monista tv:n ruokaohjelmista. Meri-Tuulin teesit ruoanlaitossa ovat: ruoan pitää olla herkullista, eikä raaka-aineiden laadusta tingitä. Ruoassa tärkeintä on hyvä olo. Lähde Meri-Tuulin matkaan kokeilemaan helppoja mutta yllätyksellisiä reseptejä.

Ainesosat

Sisäfilee

500 g g porsaanlihaa porsaanliha
(Reilu porsaan sisäfileetä)
1 tl tl mustapippuria mustapippuri
1 rkl rkl curryjauhetta curryjauhe
1 tl tl kanelia kaneli
2 tl tl suolaa suola

Kastike

2 dl dl appelsiinimehua appelsiinimehu
10 kpl kpl taateleita taateli
(Alesto kuivattuja taateleita)
10 kpl kpl aprikooseja aprikoosi
(Alesto kuivattuja aprikooseja)
1 päärynää päärynä
140 g g valkosipulia valkosipuli
(Baresa marinoituja valkosipulinkynsiä)
1 dl dl saksanpähkinöitä saksanpähkinä

Viimeistelyyn

1 ruukkua ruukku timjamia timjami
1 prk prk majoneesia majoneesi
(makusi mukaan)

Porsaan paahdettua sisäfilettä hedelmä-pähkinäpedillä

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

40 min
(1)

Valmistus

+ 4 tuntia marinoituminen

Tässä kylmässä alkupalassa tehdään tuplamarinadi: ensin porsaan sisäfilee paahdetaan uunissa mausteiden kera, jonka jälkeen sitä marinoidaan yön yli tai vähintään 4 tunnin ajan appelsiiniliemessä. Appelsiiniliemi imeytyy fileeseen ja pitää sen ihanan mehukkaana.

Porsaan sisäfilee

  1. Poista sisäfileen ympärillä oleva kalvo.
  2. Leikkaa filee keskeltä kahtia.
  3. Yhdistä mustapippuri, curryjauhe, kaneli ja suola samassa kulhossa mausteseokseksi ja hiero se fileepalojen pintaan
  4. Nosta fileepalat uunivuokaan ja nosta vuoka 150-asteiseen uuniin 25 minuutiksi, tai kunnes fileepalojen sisälämpötila on 58°c.

Kastike ja pähkinä-hedelmäpeti

Kun fileepalat ovat kypsyneet, nosta ne pois uunista ja asettele palat sopivan kokoiseen kulhoon. Lisää kulhoon kuivatut aprikoosit ja taatelit.

  1. Mittaa appelsiinimehu kattilaan ja kiehauta se kuumaksi.
  2. Kaada kiehahtanut appelsiinimehu kulhoon porsaanfileiden ja kuivattujen hedelmien päälle.
  3. Peitä kulho kelmulla ja anna jäähtyä pöydällä huoneenlämpöiseksi.
  4. Nosta sitten appelsiinimehussa marinoituvat lihat ja hedelmät jääkaappiin ja anna niiden marinoitua mielellään yön yli, mutta vähintään kuitenkin 4 tunnin ajan.
  5. Kun lihat ja hedelmät ovat marinoituneet, nosta kulho työpöydälle ja aloita hedelmä-pähkinäpedin valmistus.
  6. Nosta appelsiiniliemessä marinoituneet taatelit ja aprikoosit leikkuulaudalle ja leikkaa ne pienemmiksi.
  7. Rouhi pähkinöitä veitsellä hieman pienemmiksi.
  8. Valuta valkosipulinkynnet ja suikaloi ne pieneksi. Kuori ja leikkaa päärynä noin 1 x 1 cm kuutioiksi.
  9. Yhdistä pilkotut pähkinät, hedelmät ja valkosipulinkynnet kulhossa sekaisin.
  10. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa joukkoon muutama ruokalusikallinen appelsiinilientä.
  11. Kun hedelmä-pähkinäpeti on valmista, nosta porsaan fileepalat pois marinadista ja kaada liemi pois. Leikkaa fileet ohuenohuiksi viipaleiksi.
  12. Asettele viipaloidut sisäfileepalat tarjoiluastialle hedelmä-pähkinäpedin päälle ja koristele tuoreella timjamilla.
  13. Tarjoilemajoneesin kera makusi mukaan.