Helppous yllättää
Punajuuri-karitsapata

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

1 kg kg karitsaa karitsa
(marinoitua Deluxe-karitsanpaistia)
2 rkl rkl rapsiöljyä rapsiöljy
0,5 rkl rkl timjamia timjami
300 g g punajuuria punajuuri
300 g g porkkanaa porkkana
150 g g punasipulia punasipuli
4 kynttä kynsi valkosipulia valkosipuli
2 rkl rkl balsamietikkaa balsamietikka
2 rkl rkl siirappia siirappi
2 kuutiota kuutio lihalientä lihaliemi
6 dl dl vettä vesi
1 dl dl punaviiniä punaviini
(tai vettä)
2 rkl rkl maissitärkkelystä maissitärkkelys
(+ n. 1,5 rkl kylmää vettä)
1 ripausta ripaus suolaa suola
(maun mukaan)
200 g g ranskankermaa ranskankerma

Tarjoiluun

200 g g ranskankermaa ranskankerma
1 pkt pkt parsakaali-peruna gratiinia parsakaali-peruna gratiini
(Deluxe-peruna-parsakaaligratiinia tai -duchesseperunoita)

Punajuuri-karitsapata

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

2:30 h
(3)

Valmistus

Huom! Varaa aikaa haudutukseen.

  1. Poista verkko karitsanpaistin päältä ja pilko liha n. 2 cm:n kuutioiksi.
  2. Kuori ja pilko kasvikset isohkoiksi paloiksi ja hienonna valkosipulinkynnet.
  3. Mittaa rapsiöljy paksupohjaiseen kattilaan ja kuumenna öljy. Lisää kattilaan lihakuutiot ja ruskista niitä koko ajan sekoitellen.
  4. Lisää mukaan kasvikset sekä timjami ja jatka paistamista hetki. Lisää balsamiviinietikka, siirappi ja punaviini, ja anna pössähtää.
  5. Lisää lopuksi vesi ja lihaliemikuutiot. Pudota lieden lämpötilaa ja anna padan hautua hiljalleen kannen alla tai uunissa 2 tuntia tai kunnes lihat ovat murean kypsiä. Sekoita pataa varovasti muutaman kerran haudutuksen aikana. Lisää tarvittaessa tilkka vettä ja suolaa oman maun mukaan.
  6. Sekoita maissitärkkelys muutamaan ruokalusikalliseen vettä erillisessä kipossa.
  7. Ota pata pois uunista tai hellalta. Siirrä kauhalla kasvikset ja liha padan reunoille niin, että voit sekoittaa maissitärkkelyksen helposti liemeen. Kaada maissitärkkelys-vesiseos ohuena nauhana liemen joukkoon koko ajan sekoittaen. Hämmennä pataa varovasti muutaman kerran ja anna kiehahtaa.
  8. Nosta pata sivuun ja anna vetäytyä kannen alla vielä noin 10 minuuttia. Tarjoile pata haluamiesi perunoiden sekä Crème Fraîchen kanssa.

Tarjoukset

Kotimainen porkkanaKotimainen porkkana
Kotimainen porkkana
02.12 - 05.12
TUORETTA!
0,95