
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
1 kg kg | karitsaa
karitsa (marinoitua Deluxe-karitsanpaistia) | |
2 rkl rkl | rapsiöljyä rapsiöljy | |
0,5 rkl rkl | timjamia timjami | |
300 g g | punajuuria punajuuri | |
300 g g | porkkanaa porkkana | |
150 g g | punasipulia punasipuli | |
4 kynttä kynsi | valkosipulia valkosipuli | |
2 rkl rkl | balsamietikkaa balsamietikka | |
2 rkl rkl | siirappia siirappi | |
2 kuutiota kuutio | lihalientä lihaliemi | |
6 dl dl | vettä vesi | |
1 dl dl | punaviiniä
punaviini (tai vettä) | |
2 rkl rkl | maissitärkkelystä
maissitärkkelys (+ n. 1,5 rkl kylmää vettä) | |
1 ripausta ripaus | suolaa
suola (maun mukaan) | |
200 g g | ranskankermaa ranskankerma |
Tarjoiluun
200 g g | ranskankermaa ranskankerma | |
1 pkt pkt | parsakaali-peruna gratiinia
parsakaali-peruna gratiini (Deluxe-peruna-parsakaaligratiinia tai -duchesseperunoita) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPunajuuri-karitsapata
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
Huom! Varaa aikaa haudutukseen.
- Poista verkko karitsanpaistin päältä ja pilko liha n. 2 cm:n kuutioiksi.
- Kuori ja pilko kasvikset isohkoiksi paloiksi ja hienonna valkosipulinkynnet.
- Mittaa rapsiöljy paksupohjaiseen kattilaan ja kuumenna öljy. Lisää kattilaan lihakuutiot ja ruskista niitä koko ajan sekoitellen.
- Lisää mukaan kasvikset sekä timjami ja jatka paistamista hetki. Lisää balsamiviinietikka, siirappi ja punaviini, ja anna pössähtää.
- Lisää lopuksi vesi ja lihaliemikuutiot. Pudota lieden lämpötilaa ja anna padan hautua hiljalleen kannen alla tai uunissa 2 tuntia tai kunnes lihat ovat murean kypsiä. Sekoita pataa varovasti muutaman kerran haudutuksen aikana. Lisää tarvittaessa tilkka vettä ja suolaa oman maun mukaan.
- Sekoita maissitärkkelys muutamaan ruokalusikalliseen vettä erillisessä kipossa.
- Ota pata pois uunista tai hellalta. Siirrä kauhalla kasvikset ja liha padan reunoille niin, että voit sekoittaa maissitärkkelyksen helposti liemeen. Kaada maissitärkkelys-vesiseos ohuena nauhana liemen joukkoon koko ajan sekoittaen. Hämmennä pataa varovasti muutaman kerran ja anna kiehahtaa.
- Nosta pata sivuun ja anna vetäytyä kannen alla vielä noin 10 minuuttia. Tarjoile pata haluamiesi perunoiden sekä Crème Fraîchen kanssa.