
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
Tarjoiluun
200 g g | ranskankermaa ranskankerma | ||
1 pkt pkt | parsakaali-peruna gratiinia
parsakaali-peruna gratiini (Deluxe-peruna-parsakaaligratiinia tai -duchesseperunoita) |
Lisää aineksia valmiiseen ostoslistaan tai luo uusi lista
Luo uusi ostoslistaPunajuuri-karitsapata
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
Huom! Varaa aikaa haudutukseen.
- Poista verkko karitsanpaistin päältä ja pilko liha n. 2 cm:n kuutioiksi.
- Kuori ja pilko kasvikset isohkoiksi paloiksi ja hienonna valkosipulinkynnet.
- Mittaa rapsiöljy paksupohjaiseen kattilaan ja kuumenna öljy. Lisää kattilaan lihakuutiot ja ruskista niitä koko ajan sekoitellen.
- Lisää mukaan kasvikset sekä timjami ja jatka paistamista hetki. Lisää balsamiviinietikka, siirappi ja punaviini, ja anna pössähtää.
- Lisää lopuksi vesi ja lihaliemikuutiot. Pudota lieden lämpötilaa ja anna padan hautua hiljalleen kannen alla tai uunissa 2 tuntia tai kunnes lihat ovat murean kypsiä. Sekoita pataa varovasti muutaman kerran haudutuksen aikana. Lisää tarvittaessa tilkka vettä ja suolaa oman maun mukaan.
- Sekoita maissitärkkelys muutamaan ruokalusikalliseen vettä erillisessä kipossa.
- Ota pata pois uunista tai hellalta. Siirrä kauhalla kasvikset ja liha padan reunoille niin, että voit sekoittaa maissitärkkelyksen helposti liemeen. Kaada maissitärkkelys-vesiseos ohuena nauhana liemen joukkoon koko ajan sekoittaen. Hämmennä pataa varovasti muutaman kerran ja anna kiehahtaa.
- Nosta pata sivuun ja anna vetäytyä kannen alla vielä noin 10 minuuttia. Tarjoile pata haluamiesi perunoiden sekä Crème Fraîchen kanssa.