Helppous yllättää
Kylmäsavuporokakku

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Meri-Tuuli Väntsi
Meri-Tuuli Väntsi
Reseptin luonut Lidlin tähtikokki ja ruokastailaaja Meri-Tuuli Väntsi on tuttu kasvo monista tv:n ruokaohjelmista. Meri-Tuulin teesit ruoanlaitossa ovat: ruoan pitää olla herkullista, eikä raaka-aineiden laadusta tingitä. Ruoassa tärkeintä on hyvä olo. Lähde Meri-Tuulin matkaan kokeilemaan helppoja mutta yllätyksellisiä reseptejä.

Ainesosat

100 g g poroa poro
(kylmäsavuporosiivuja)
200 g g ranskankermaa ranskankerma
1 ripausta ripaus mustapippuria mustapippuri
1 pss pss rucolaa rucola
0,5 prk prk artisokkatahnaa artisokkatahnaa
(Deluxe artisokkatahnaa)
8 kpl kpl tortilloja tortilla

Tarjoiluun

100 g g poroa poro
(kylmäsavuporosiivuja)
1 prk prk majoneesia majoneesi
(oman maun mukaan)
1 kourallista kourallinen rucolaa rucola

Kylmäsavuporokakku

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

4:15 h
(4)

Valmistus

Huom! huomaa että kakun tulee vetäytyä yön yli tai väh. nelisen tuntia jääkaapissa ennen tarjoilua.

  1. Hienonna toinen paketillinen kylmäsavustettua poroa pieneksi kuutioksi. Yhdistä kuutiot ranskankerman kanssa.
  2. Aseta yksi vehnätortilla vadille tai lautaselle ja levitä siihen ohut kerros artisokkatahnaa. Asettele tahnan päälle reilusti rucolaa ja rouhi päälle mustapippuria. Paina tämän päälle seuraava tortilla ja levitä tortillalle kylmäsavupaistitäytettä. Jatka taas uudella tortillalla, jonka päälle tulee taas artisokkaa ja rucolaa. Vuorottele samaan tapaan, kunnes jäljellä on enää yksi tortilla. Paina se kanneksi voileipäkakulle.
  3. Peitä kakku kelmulla ja aseta kakun päälle leikkuulauta tai tarjotin painoksi, jotta kerrokset tiivistyvät. Anna vetäytyä kylmässä ainakin 4 tuntia, mutta mieluiten yön yli.
  4. Juuri ennen tarjoilua poista kelmu kakun päältä ja leikkaa kakku terävällä veitsellä 8:aan ’kakkupalaan’. Koristele palat pursottamalla jokaisen kakkupalan päälle pieni majoneesinappi ja asettelemalla sen päälle leikkeleruusuke. Viimeistele kakkupalat rucolalla tai muilla mieleisilläsi tuoreyrteillä.

Vinkki: Samalla reseptillä loihdit helposti myös uudenlaisen kalaan tehdyn voileipäkakun. Korvaa kylmäsavuporonpaisti graavilohella ja koristele kakku tillillä ja sitruunaviipaleilla.