Helppous yllättää
Helppo kasvisvoileipäkakku

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

12 viipaletta viipale paahtoleipää paahtoleipä
(täysjyväpaahtoleipää)

Täytteet

200 g g fetajuustoa fetajuusto
( )
2 prk prk hummusta hummus
(Chef Select hummusta (á 200 g))
1 prk prk tsatsikia tsatsiki
(Milbona tzatzikia (250 g) )

Koristelu

1 prk prk tuorejuustoa tuorejuusto
(Milbona valkosipulituorejuustoa (150 g) )
400 g g kirsikkatomaatteja kirsikkatomaatti
1 rkl rkl kikherneitä kikherne
(Freshona säilykekikherneitä)
1 sitruunaa sitruuna
1 ruukkua ruukku basilikaa basilika

Helppo kasvisvoileipäkakku

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

16:40 h
(5)

Valmistus

  1. Murenna feta kulhoon ja sekoita joukkoon hummus.
  2. Leikkaa tarvittaessa leipäviipaleiden reunoja suoremmiksi. Asettele kolme paahtoleipäviipaletta tiiviisti rinnakkain tarjoiluvadille. Levitä puolet hummustäytteestä leiville. Kokoa seuraava leipäkerros siten, että laitat keskelle kakkua kaksi viipaletta edellisen kerroksen saumakohtien päälle ja kumpaankin päätyyn puolikkaan viipaleen. Levitä päälle tsatsiki. Lado päälle kolme leipäviipaletta ja levitä niille loppu hummustäyte. Tee vielä yksi leipäkerros.
  3. Nosta kakku kelmulla tai kakkukuvulla peitettynä jääkaappiin tekeytymään seuraavaan päivään.
  4. Levitä tuorejuusto kakun päällipinnalle.
  5. Koristele kakku tomaattitertulla, kikherneillä, sitruunasta veistetyillä kuorisuikaleilla ja basilikanlehdillä. Tomaatit voi halutessaan irrottaa tertusta ja asetella yksitellen kakulle. Näin sitä on helpompi leikata. Terttumuotoinen tomaattikeko taas tekee kakusta näyttävän.

Vinkki: Rakenna voileipäkakku kuin tiiliseinä, eli eri kerrosten saumakohdat eivät ole päällekkäin. Näin kakku ei katkea leikatessa.