
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
Tomaattikastike
1 | chiliä
chili (punainen) | |
2 - 3 | salottisipulia salottisipuli | |
3 - 4 kynttä kynsi | valkosipulia valkosipuli | |
3 - 4 rkl rkl | extra-neitsytoliiviöljyä extra-neitsytoliiviöljy | |
200 g g | tomaattimurskaa tomaattimurska | |
2 - 3 | tomaattia tomaatti | |
2 rkl rkl | punaviinietikkaa punaviinietikka | |
2 - 3 rkl rkl | sokeria sokeri | |
2 tl tl | suolaa suola | |
0,5 tl tl | cayennepippuria cayennepippuri | |
1 ripausta ripaus | juustokuminaa juustokumina | |
1 ripausta ripaus | timjamia timjami | |
2 - 3 dl dl | vettä vesi |
Piyaz-papusalaatti
1,5 dl dl | tomaattikastiketta
tomaattikastike (ylläolevalla reseptillä tehtynä) | |
4 | paahtoleipää paahtoleipä | |
200 g g | valkoisia papuja valkoiset pavut | |
1 | punasipulia punasipuli | |
2 - 3 rkl rkl | ruohosipulia ruohosipuli | |
2 - 3 rkl rkl | sitruunamehua sitruunamehu | |
2 - 3 rkl rkl | minttua minttu | |
2 - 3 rkl rkl | korianteria korianteri | |
3 - 4 | kananmunaa kananmuna | |
5 - 6 rkl rkl | extra-neitsytoliiviöljyä extra-neitsytoliiviöljy | |
0,5 rkl rkl | sokeria sokeri | |
1 ripausta ripaus | suolaa ja pippuria suola ja pippuri | |
1 ripausta ripaus | juustokuminaa juustokumina |
Falafelit
400 g g | falafeleja
falafel (Culinea falafel (pakaste)) | |
3 - 4 rkl rkl | extra-neitsytoliiviöljyä extra-neitsytoliiviöljy | |
1 | valkosipulia valkosipuli | |
1 kourallista kourallinen | timjamia
timjami (tuoretta) | |
1 ripausta ripaus | suolaa ja pippuria suola ja pippuri |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPiyaz-papusalaattia, falafeleja ja samettista tomaattikastiketta
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
Tomaattikastike
- Poista chilistä siemenet ja hienonna.
- Pilko salottisipuli ja valkosipuli.
- Kuumenna öljy kattilassa ja lisää sipulit, tomaattimurska ja -pyree, murskatut tuoreet tomaatit sekä chili.
- Kuullota ja lisää joukkoon etikka, sokeri, suola, cayennenpippuri, juustokumina, timjami ja vesi.
- Keitä miedolla lämmöllä 45-120 minuuttia. Mitä pidempään maltat keittää, sitä rikkaampi maku kastikkeeseen tulee. Voit lisätä vettä tarvittaessa.
- Soseuta tehosekoittimessa tasaiseksi ja tarkista maku.
Piyaz-papusalaatti
- Annostele tomaattikastiketta oman maun mukaan paahdettujen leipäviipaleiden päälle.
- Huuhtele pavut, pilko sipulit, purista sitruuna ja hienonna yrtit.
- Keitä kananmunat koviksi ja murskaa ne.
- Laita kananmunamurska ja pieni osa yrttisilpusta sivuun.
- Sekoita pavut ja muut ainekset keskenään (sivuun laitettua kananmunaa ja yrttejä lukuun ottamatta), mausta suolalla, pippurilla ja juustokuminalla ja annostele leipien päälle.
- Viimeistele kananmunalla, yrttisilpulla ja suolalla.
Falafelit
- Kuumenna öljy paistinpannulla.
- Murskaa valkosipuli ja leikkaa timjami hienoksi.Lisää ne ja falafelit pannulle.
- Paista falafelit pannulla molemmin puolin kauniin kullanruskeiksi, lisää suolaa ja pippuria ja tarjoile välittömästi.