
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
1,2 kg kg | bataattia bataatti | |
0,5 dl dl | vehnäjauhoja vehnäjauho | |
1,5 dl dl | ruokakermaa ruokakerma | |
1 rkl rkl | siirappia siirappi | |
1,5 tl tl | suolaa suola | |
50 g g | voita voi |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listImelletty bataattilaatikko
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
1. Kuori ja leikkaa bataatit tasaisen ohuiksi viipaleiksi. Keitä ne vesitilkassa pehmeiksi (noin 10 min). Valuta, soseuta, jäähdytä kädenlämpöiseksi ja ripottele mukaan vehnäjauhot.
2. Anna imeltyä peitettynä lämpimässä paikassa (alle 50 astetta) pari tuntia.
3. Sekoita mukaan ruokakerma, siirappi ja suola. Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja levitä pinnalle voilastuja. Kypsennä laatikkoa 175 asteessa noin 1 ½ tuntia.
4. Tarjoa bataattilaatikkoa kananpojan tai joulukinkun kanssa.