Helppous yllättää
Imelletty bataattilaatikko

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

1,2 kg kg bataattia bataatti
0,5 dl dl vehnäjauhoja vehnäjauho
1,5 dl dl ruokakermaa ruokakerma
1 rkl rkl siirappia siirappi
1,5 tl tl suolaa suola
50 g g voita voi

Imelletty bataattilaatikko

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

3:15 h
(5)

Valmistus

1. Kuori ja leikkaa bataatit tasaisen ohuiksi viipaleiksi. Keitä ne vesitilkassa pehmeiksi (noin 10 min). Valuta, soseuta, jäähdytä kädenlämpöiseksi ja ripottele mukaan vehnäjauhot.

2. Anna imeltyä peitettynä lämpimässä paikassa (alle 50 astetta) pari tuntia.

3. Sekoita mukaan ruokakerma, siirappi ja suola. Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja levitä pinnalle voilastuja. Kypsennä laatikkoa 175 asteessa noin 1 ½ tuntia.

4. Tarjoa bataattilaatikkoa kananpojan tai joulukinkun kanssa.