
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
Lisää aineksia valmiiseen ostoslistaan tai luo uusi lista
Luo uusi ostoslistaMantelinen lanttulaatikko
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Kuori ja kuutioi lantut ja perunat kattilaan. Lisää joukkoon vesi ja mausteet. Kiehauta ja pudota lämpöä sitten niin, että vesi vain juuri ja juuri kiehuu. Keitä perunoita ja lanttuja noin 40 minuuttia tai kunnes lantut ovat täysin pehmenneet. Ota kattila liedeltä ja laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.
- Ota noin 2 dl keitinliemestä talteen ja soseuta sen jälkeen lantut ja perunat sähkövatkaimella tasaiseksi massaksi.
- Lisää joukkoon kerma ja korppujauhot tai korvaa puolet korppujauhoista mantelijauheella. Vatkaa massa tasaiseksi. Lisää tarvittaessa loputkin keitinliemestä joukkoon, jotta saat löysähkön massan. Tarkista maku ja lisää suolaa sekä muita mausteita tarpeen mukaan.
- Levitä massa tasaisesti voideltuun uunivuokaan. Paista lanttulaatikkoa uunissa noin 30 minuuttia ja nosta laatikko hetkeksi ulos uunista. Sekoita massa ja levitä pinta tasaiseksi. Painele laatikon pintaan ruokalusikalla aaltokuvioita ja ripottele pinnalle korppujauhoja tai mantelijauhetta tai murskattuja mantelilastuja. Veistä laatikon pinnalle ohuita voilastuja esimerkiksi juustohöylällä ja laita laatikko takaisin uuniin.
- Paista vielä noin tunnin verran uunissa tai kunnes pinta saa hiukan paahteista väriä.
Vinkki: Perinteinen lanttulaatikko syntyy ilman mantelia.