Helppous yllättää
Mantelinen lanttulaatikko

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

1 kg kg lanttua lanttu
0,5 kg kg perunaa peruna
(jauhoinen lajike)
8 dl dl vettä vesi
1 tl tl inkivääriä inkivääri
(jauhettua)
1 ripausta ripaus mustapippuria mustapippuri
1 kuutiota kuutio kasvislientä kasvisliemi
0,5 dl dl siirappia siirappi
2 dl dl kermaa kerma
2 dl dl korppujauhoja korppujauho
(tai 1 dl korppujauhoja ja 1 dl Belbake mantelijauhetta)
1 ripausta ripaus suolaa suola
(maun mukaan)
0,5 dl dl korppujauhoja korppujauho
(kuorrutukseen)
50 g g voita voi
(vuoan voiteluun)
1 dl dl mantelilastuja mantelilastu
(päälle halutessasi)

Mantelinen lanttulaatikko

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

3:00 h
(9)

Valmistus

  1. Kuori ja kuutioi lantut ja perunat kattilaan. Lisää joukkoon vesi ja mausteet. Kiehauta ja pudota lämpöä sitten niin, että vesi vain juuri ja juuri kiehuu. Keitä perunoita ja lanttuja noin 40 minuuttia tai kunnes lantut ovat täysin pehmenneet. Ota kattila liedeltä ja laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.
  2. Ota noin 2 dl keitinliemestä talteen ja soseuta sen jälkeen lantut ja perunat sähkövatkaimella tasaiseksi massaksi.
  3. Lisää joukkoon kerma ja korppujauhot tai korvaa puolet korppujauhoista mantelijauheella. Vatkaa massa tasaiseksi. Lisää tarvittaessa loputkin keitinliemestä joukkoon, jotta saat löysähkön massan. Tarkista maku ja lisää suolaa sekä muita mausteita tarpeen mukaan.
  4. Levitä massa tasaisesti voideltuun uunivuokaan. Paista lanttulaatikkoa uunissa noin 30 minuuttia ja nosta laatikko hetkeksi ulos uunista. Sekoita massa ja levitä pinta tasaiseksi. Painele laatikon pintaan ruokalusikalla aaltokuvioita ja ripottele pinnalle korppujauhoja tai mantelijauhetta tai murskattuja mantelilastuja. Veistä laatikon pinnalle ohuita voilastuja esimerkiksi juustohöylällä ja laita laatikko takaisin uuniin.
  5. Paista vielä noin tunnin verran uunissa tai kunnes pinta saa hiukan paahteista väriä.

Vinkki: Perinteinen lanttulaatikko syntyy ilman mantelia.