
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
1 kg kg | lanttua lanttu | |
0,5 kg kg | perunaa
peruna (jauhoinen lajike) | |
8 dl dl | vettä vesi | |
1 tl tl | inkivääriä
inkivääri (jauhettua) | |
1 ripausta ripaus | mustapippuria mustapippuri | |
1 kuutiota kuutio | kasvislientä kasvisliemi | |
0,5 dl dl | siirappia siirappi | |
2 dl dl | kermaa kerma | |
2 dl dl | korppujauhoja
korppujauho (tai 1 dl korppujauhoja ja 1 dl Belbake mantelijauhetta) | |
1 ripausta ripaus | suolaa
suola (maun mukaan) | |
0,5 dl dl | korppujauhoja
korppujauho (kuorrutukseen) | |
50 g g | voita
voi (vuoan voiteluun) | |
1 dl dl | mantelilastuja
mantelilastu (päälle halutessasi) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listMantelinen lanttulaatikko
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Kuori ja kuutioi lantut ja perunat kattilaan. Lisää joukkoon vesi ja mausteet. Kiehauta ja pudota lämpöä sitten niin, että vesi vain juuri ja juuri kiehuu. Keitä perunoita ja lanttuja noin 40 minuuttia tai kunnes lantut ovat täysin pehmenneet. Ota kattila liedeltä ja laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.
- Ota noin 2 dl keitinliemestä talteen ja soseuta sen jälkeen lantut ja perunat sähkövatkaimella tasaiseksi massaksi.
- Lisää joukkoon kerma ja korppujauhot tai korvaa puolet korppujauhoista mantelijauheella. Vatkaa massa tasaiseksi. Lisää tarvittaessa loputkin keitinliemestä joukkoon, jotta saat löysähkön massan. Tarkista maku ja lisää suolaa sekä muita mausteita tarpeen mukaan.
- Levitä massa tasaisesti voideltuun uunivuokaan. Paista lanttulaatikkoa uunissa noin 30 minuuttia ja nosta laatikko hetkeksi ulos uunista. Sekoita massa ja levitä pinta tasaiseksi. Painele laatikon pintaan ruokalusikalla aaltokuvioita ja ripottele pinnalle korppujauhoja tai mantelijauhetta tai murskattuja mantelilastuja. Veistä laatikon pinnalle ohuita voilastuja esimerkiksi juustohöylällä ja laita laatikko takaisin uuniin.
- Paista vielä noin tunnin verran uunissa tai kunnes pinta saa hiukan paahteista väriä.
Vinkki: Perinteinen lanttulaatikko syntyy ilman mantelia.