Helppous yllättää
Kasvismoussaka

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

2 munakoisoa munakoiso
1 kesäkurpitsaa kesäkurpitsa
4 perunaa peruna
1 sipulia sipuli
3 kynttä kynsi valkosipulia valkosipuli
150 g g fetajuustoa fetajuusto
1 ripausta ripaus merisuolaa merisuola
1 ruukkua ruukku basilikaa basilika

Kastike

5 dl dl maitoa maito
100 g g juustoraastetta juustoraaste
2 rkl rkl voita voi
2 rkl rkl vehnäjauhoja vehnäjauho
1 ripausta ripaus suolaa ja pippuria suola ja pippuri

Lisäksi tarvitset

1 arkkia arkki alumiinifoliota alumiinifolio

Kasvismoussaka

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

60 min
(10)

Valmistus

  1. Viipaloi kesäkurpitsa ja munakoisot. Levitä viipaleet leivinpaperin päälle ja ripottele pinnoille suolaa. Anna itkettyä 15-20 minuuttia ja painele kesäkurpitsa- ja munakoisoviipaleet talouspaperilla kuiviksi.
  2. Kuori ja viipaloi perunat ohuiksi viipaleiksi, kuori ja hienonna myös sipulit.
  3. Kokoa kasvikset kerroksittain uunivuokaan. Lisää kasviskerrosten väliin tuoretta basilikaa ja murennettua fetajuustoa.

Kastike

  1. Sulata voi kattilassa, lisää vehnäjauhot ja ruskista kevyesti. Lisää maito koko ajan hyvin vispilöiden. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää juustoraaste. Sekoita, kunnes juusto on sulanut. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  2. Kaada kastike kasvisten päälle ja paista moussakaa 200-asteisessa uunissa noin tunnin ajan. Anna ruoan vetäytyä folion alla 10-15 minuuttia ennen tarjoilua.