Helppous yllättää
Lehtikaali-papupata toscanalaisittain

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

2 sipulia sipuli
4 kynttä kynsi valkosipulia valkosipuli
2 rkl rkl oliiviöljyä oliiviöljy
2 porkkanaa porkkana
3 vartta varsi selleriä selleri
(lehtiselleriä)
400 g g lehtikaalia lehtikaali
0,5 tl tl fenkolinsiemeniä fenkolinsiemenet
(hienonnettuna)
1 tl tl suolaa suola
0,5 tl tl mustapippuria mustapippuri
200 g g kirsikkatomaatteja kirsikkatomaatti
2 rkl rkl tomaattipyreetä tomaattipyree
415 g g valkoisia papuja valkoiset pavut
(tomaattikastikkeessa (säilyke))
7 dl dl kasvislientä kasvisliemi
3 - 4 dl dl leipää leipä

Lisäksi

3 rkl rkl oliiviöljyä oliiviöljy
1 dl dl parmesaania parmesaani
(lastuina)

Lehtikaali-papupata toscanalaisittain

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

1:20 h
(10)

Valmistus

  1. Hienonna kuoritut sipulit ja kuullota oliiviöljyssä kattilassa miedolla lämmöllä.
  2. Leikkaa kuoritut porkkanat pieniksi kuutioiksi ja viipaloi lehtiselleri.
  3. Pienennä huuhdellut kaalin lehdet, joista kannattaa poistaa paksu keskiruoti. Lisää kasvikset kattilaan ja anna hautua hienonnettujen fenkolinsiementen, suolan ja pippurin kanssa noin 10 minuuttia.
  4. Lisää tomaatit, pyree, pavut ja kasvisliemi. Hauduta 30-40 minuuttia.
  5. Lisää mukaan leipäkuutiot ja sekoittele vähän väliä, ettei leipä ota kiinni pohjaan. Anna hautua vielä 15 minuuttia.
  6. Tarkista maku, lisää suolaa tarvittaessa, lorauta mukaan öljy ja nauti parmesaanilastujen kera.