Helppous yllättää
Kesäkurpitsapaistos

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

1,2 kg kg kesäkurpitsaa kesäkurpitsa
(*)
1 sipulia sipuli
(*)
250 g g palsternakkaa palsternakka
(*)
250 g g kirsikkatomaatteja kirsikkatomaatti
(*)
400 g g jauhelihaa jauheliha
(Kanamestari maustamaton kanan jauheliha 4 %*)
2 rkl rkl oliiviöljyä oliiviöljy
(*)
1 dl dl tomaattipyreetä tomaattipyree
3 dl dl vettä vesi
2 tl tl suolaa suola
1 tl tl basilikaa basilika
(tai yrttisekoitusta tai oreganoa)
0,25 tl tl mustapippuria mustapippuri
(*)

Juustokuorrutus

100 g g juustoa juusto
(Pohjolan Juustola Kotimainen Tunturi 15 %*)
0,5 ruukkua ruukku basilikaa basilika
(tai ruukkulehtipersiljaa* )
200 g g kermaviiliä kermaviili
(Pohjolan Meijeri Kevyt kermaviili laktoositon*)
1 tl tl perunajauhoja perunajauho
(tai maissitärkkelystä)
2 kananmunaa kananmuna
1 tl tl suolaa suola

Kesäkurpitsapaistos

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

60 min
(141)

Valmistus

  1. Huuhtele ja viipaloi kesäkurpitsat kiekoiksi. Hienonna sipuli ja kuutioi palsternakka pieniksi kuutioiksi. Viipaloi kirsikkatomaatit.
  2. Kuullota jauheliha ja sipuliöljyssä. Lisää palsternakkakuutiot, tomaattiviipaleet, tomaattipyree, vesi ja mausteet ja hauduttele miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia.
  3. Öljyä laakeahko vuoka ja lado pohjalle kesäkurpitsaviipaleita, lisää jauhelihaseosta ja kesäkurpitsaviipaleita vuorotellen, päällimmäiseksi kesäkurpitsaa. Raasta juusto ja hienonna yrtti. Sekoita kaikki juustokuorrutuksen ainekset. Kaada vuoan pinnalle. Paista 200 asteessa 40 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä ja pinta on kauniin ruskea.

*-merkintä tarkoittaa että tuotteella on Sydänmerkki

Yhteistyössä Sydänliitto