
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
2 | kesäkurpitsaa
kesäkurpitsa (isoa) | |
6 - 8 | tomaattia tomaatti | |
1 ruukkua ruukku | basilikaa basilika | |
10 kpl kpl | lasagnelevyjä lasagnelevy | |
100 g g | Grana Padano -juustoa
Grana Padano -juusto (raastettuna) |
Juustokastike
2 rkl rkl | voita voi | |
3 rkl rkl | vehnäjauhoja vehnäjauho | |
0,5 l l | maitoa maito | |
2 dl dl | juustoraastetta
juustoraaste (emmental) | |
merisuolaa merisuola | ||
mustapippuria mustapippuri |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listKesäkurpitsalasagne
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Leikkaa kesäkurpitsat ohuiksi viipaleiksi. Levitä ne leivinpaperin päälle ja ripottele pinnoille suolaa. Anna viipaleiden itkettyä hetki.
- Kuutioi tomaatit ja hienonna basilika. Kaada tomaatit ja hienonnettu basilika kulhoon ja murskaa niitä hieman vaikkapa puukauhalla.
- Valmista juustokastike. Sulata voi kattilassa ja lisää vehnäjauhot. Kypsennä jauhoja pari minuuttia, mutta älä anna niiden palaa. Kaada kattilaan maito koko ajan hyvin vispilöiden. Kun kastike alkaa olla sakeaa, nosta kattila liedeltä ja lisää joukkoon emmentalraaste ja mausteet. Sekoita tasaiseksi ja tarkista maku.
- Kuivaa kesäkurpitsaviipaleet talouspaperilla. Lado leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan vuorotellen lasagnelevyjä, kesäkurpitsaa, tomaatti-basilikaseosta, raastettua Grana Padano -juustoa ja juustokastiketta. Aloita kastikkeella ja lopeta siten, että päällimmäiseksi tulee kesäkurpitsaa ja juustokastiketta.
- Paista 200-asteisessa uunissa noin tunnin verran. Jos lasagne alkaa tummua pinnalta liikaa, peitä vuoka foliolla.