Helppous yllättää
Kesäkurpitsalasagne

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

2 kesäkurpitsaa kesäkurpitsa
(isoa)
6 - 8 tomaattia tomaatti
1 ruukkua ruukku basilikaa basilika
10 kpl kpl lasagnelevyjä lasagnelevy
100 g g Grana Padano -juustoa Grana Padano -juusto
(raastettuna)

Juustokastike

2 rkl rkl voita voi
3 rkl rkl vehnäjauhoja vehnäjauho
0,5 l l maitoa maito
2 dl dl juustoraastetta juustoraaste
(emmental)
merisuolaa merisuola
mustapippuria mustapippuri

Kesäkurpitsalasagne

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

1:30 h
(8)

Valmistus

  1. Leikkaa kesäkurpitsat ohuiksi viipaleiksi. Levitä ne leivinpaperin päälle ja ripottele pinnoille suolaa. Anna viipaleiden itkettyä hetki.
  2. Kuutioi tomaatit ja hienonna basilika. Kaada tomaatit ja hienonnettu basilika kulhoon ja murskaa niitä hieman vaikkapa puukauhalla.
  3. Valmista juustokastike. Sulata voi kattilassa ja lisää vehnäjauhot. Kypsennä jauhoja pari minuuttia, mutta älä anna niiden palaa. Kaada kattilaan maito koko ajan hyvin vispilöiden. Kun kastike alkaa olla sakeaa, nosta kattila liedeltä ja lisää joukkoon emmentalraaste ja mausteet. Sekoita tasaiseksi ja tarkista maku.
  4. Kuivaa kesäkurpitsaviipaleet talouspaperilla. Lado leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan vuorotellen lasagnelevyjä, kesäkurpitsaa, tomaatti-basilikaseosta, raastettua Grana Padano -juustoa ja juustokastiketta. Aloita kastikkeella ja lopeta siten, että päällimmäiseksi tulee kesäkurpitsaa ja juustokastiketta.
  5. Paista 200-asteisessa uunissa noin tunnin verran. Jos lasagne alkaa tummua pinnalta liikaa, peitä vuoka foliolla.