
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
700 g g | keräkaalia keräkaali | |
1 | sipulia sipuli | |
2 kynttä kynsi | valkosipulia valkosipuli | |
2 rkl rkl | rypsiöljyä rypsiöljy | |
7 dl dl | vettä vesi | |
1 dl dl | Oattis-kauraruokaa Oattis-kauraruoka | |
1 rkl rkl | siirappia
siirappi (tummaa) | |
1 tl tl | suolaa suola | |
1 pkt pkt | Vemondo vegejauhista
Vemondo vegejauhis (275 g) | |
0,5 dl dl | soijakastiketta soijakastike | |
0,25 tl tl | mustapippuria mustapippuri | |
1,5 dl dl | riisiä riisi |
Pinnalle
0,5 dl dl | korppujauhoja korppujauho | |
margariinia
margariinia (muutama nokare maidotonta margariinia) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listVegaaninen kaalilaatikko
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Kuullota suikaleiksi leikattu kaali pehmeäksi öljytilkassa. Lisää vesi, kaurakerma ja riisi. Mausta suolalla ja siirapilla. Kiehauta ja anna hautua 10 minuuttia.
- Kuori ja hienonna sillä aikaa sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit öljyssä. Lisää jauhis ja paista kypsäksi. Mausta soijalla, suolalla ja mustapippurilla. Kumoa uunivuokaan.
- Kumoa kaaliseos ja riisi uunivuokaan sipuli-vegejauhiksen sekaan. Sekoita ja tasoita pinta. Ripottele pintaan korppujauhot ja muutamia margariininokareita.
- Kypsennä uunin keskitasolla 200 asteessa 45-50 minuuttia, kunnes neste on imeytynyt riisiin ja pinta on saanut kauniin paistovärin.
Vinkki: Kaalilaatikko on oikea klassikko, ja edullista kotiruokaa parhaimmillaan. Vegaaninen kaalilaatikko tulee vielä huokeammaksi - eikä eroa maussa huomaa.