Helppous yllättää
Vegaaninen kaalilaatikko

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

700 g g keräkaalia keräkaali
1 sipulia sipuli
2 kynttä kynsi valkosipulia valkosipuli
2 rkl rkl rypsiöljyä rypsiöljy
7 dl dl vettä vesi
1 dl dl Oattis-kauraruokaa Oattis-kauraruoka
1 rkl rkl siirappia siirappi
(tummaa)
1 tl tl suolaa suola
1 pkt pkt Vemondo vegejauhista Vemondo vegejauhis
(275 g)
0,5 dl dl soijakastiketta soijakastike
0,25 tl tl mustapippuria mustapippuri
1,5 dl dl riisiä riisi

Pinnalle

0,5 dl dl korppujauhoja korppujauho
margariinia margariinia
(muutama nokare maidotonta margariinia)

Vegaaninen kaalilaatikko

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

1:15 h
(49)

Valmistus

  1. Kuullota suikaleiksi leikattu kaali pehmeäksi öljytilkassa. Lisää vesi, kaurakerma ja riisi. Mausta suolalla ja siirapilla. Kiehauta ja anna hautua 10 minuuttia.
  2. Kuori ja hienonna sillä aikaa sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit öljyssä. Lisää jauhis ja paista kypsäksi. Mausta soijalla, suolalla ja mustapippurilla. Kumoa uunivuokaan.
  3. Kumoa kaaliseos ja riisi uunivuokaan sipuli-vegejauhiksen sekaan. Sekoita ja tasoita pinta. Ripottele pintaan korppujauhot ja muutamia margariininokareita.
  4. Kypsennä uunin keskitasolla 200 asteessa 45-50 minuuttia, kunnes neste on imeytynyt riisiin ja pinta on saanut kauniin paistovärin.

Vinkki: Kaalilaatikko on oikea klassikko, ja edullista kotiruokaa parhaimmillaan. Vegaaninen kaalilaatikko tulee vielä huokeammaksi - eikä eroa maussa huomaa.