
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
1 kg kg | porkkanaa porkkana | |
0,5 l l | vettä vesi | |
0,5 l l | täysmaitoa täysmaito | |
1 kuutiota kuutio | kasvislientä kasvisliemi | |
0,5 tl tl | mausteneilikkaa mausteneilikka | |
1,5 dl dl | puuroriisiä puuroriisi | |
1 ripausta ripaus | suolaa suola | |
1 | kananmunaa kananmuna | |
2 rkl rkl | voita voi | |
1 - 2 kpl kpl | piparkakkuja
piparkakku (halutessasi) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPorkkanalaatikko
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
Resepti on laktoositon jos käytät laktoosittomia maitotuotteita jagluteeniton jos et lisää piparkakkumurskaa laatikon päälle.
- Kuori ja pilko porkkanat kattilaan.
- Lisää joukkoon vesi, maito, kasvisliemikuutio, mausteet ja jauhetut neilikat ja nosta kattila liedelle. Keitä porkkanoita noin 30 minuuttia miedolla lämmöllä kannen alla välillä sekoitellen.
- Sekoita joukkoon puuroriisi ja jatka keittämistä 30 minuuttia välillä hämmennellen, kunnes porkkanat ovat täysin pehmenneet ja riisi turvonnut. Ota kattila liedeltä, anna jäähtyä kymmenisen minuuttia. Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.
- Sekoita porkkanalaatikkomassa sähkövatkaimella tasaiseksi ja tarkista maku. Vatkaa vielä joukkoon kananmuna ja voitele uunivuoka. Levitä massa tasaisesti uunivuokaan. Voit halutessasi taiteilla porkkanalaatikon pintaan kuvioita ja laittaa muutaman pienen voinokareen laatikon pinnalle.
- Paista uunissa 180 asteessa noin 30 minuuttia.
Vinkki: Veikeän makuinen ja rapea kuorrute porkkanalaatikolle syntyy murskaamalla 1-2 kpl Jouluaitta piparkakkuja muruiksi, jotka ripotellaan laatikon pinnalle ennen sen paistamista uunissa. Lisää tällöin pinnalle vielä runsaammin voinokareita kuorrutteen joukkoon.