Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Meri-Tuuli Väntsi
Reseptin luonut Lidlin tähtikokki ja ruokastailaaja Meri-Tuuli Väntsi on tuttu kasvo monista tv:n ruokaohjelmista. Meri-Tuulin teesit ruoanlaitossa ovat: ruoan pitää olla herkullista, eikä raaka-aineiden laadusta tingitä. Ruoassa tärkeintä on hyvä olo. Lähde Meri-Tuulin matkaan kokeilemaan helppoja mutta yllätyksellisiä reseptejä.
Ainesosat
2 kpl kpl | sipulia sipuli | |
6 kynttä kynsi | valkosipulia valkosipuli | |
1 kpl kpl | myskikurpitsaa myskikurpitsa | |
250 g g | kirsikkatomaatteja
kirsikkatomaatti (varrellisia) | |
3 tlk tlk | kikherneitä
kikherne (esim. Freshona kikherneet) | |
oliiviöljyä
oliiviöljy (Primadonna Luomu -oliiviöljy) | ||
1 tl tl | curryjauhetta
curryjauhe (esim. Kania curryjauhe) | |
1 tl tl | kanelia
kaneli (esim. Kania kanelijauhe) | |
1 kuutiota kuutio | kasvislientä kasvisliemi | |
6 dl dl | vettä vesi | |
suolaa suola | ||
1 kpl kpl | sitruunaa sitruuna | |
6 kpl kpl | taateleita
taateli (esim. Alesto taatelit) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listKikhernepata
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Hienonna sipulit ja valkosipulin kynnet. Puolita kurpitsa, poista sen sisältä siemenet ja paloittele isohkoiksi, noin 3 cm kuutioiksi. Leikkaa kirsikkatomaatit neljään osaan. Valuta kikherneet ja huuhtele kylmällä vedellä.
- Kaada pataan noin 3 rkl oliiviöljyä ja lämmitä hiljaa keskikuumaksi. Lisää hienonnetut sipulit ja valkosipulit. Kuullota hiljaa niin, että sipulit pehmenevät ja muuttuvat kullankeltaisiksi, noin 15 minuuttia. Lisää loppuvaiheessa curryjauhe ja kaneli.
- Kun sipuli on pehmeää, lisää pataan kurpitsa, kikherneet, kirsikkatomaatit, kasvisliemikuutio, 1 tl suolaa ja vesi. Kiehauta, alenna lämpöä ja peitä kannella. Nosta pata 150-asteiseen uuniin ja hauduta kunnes ruoka on kypsää, noin 1h. -Voit myös valmistaa padan hauduttamalla sen liedellä.
- Nosta pata uunista, ota kansi pois ja sekoita. Tarkista liemestä suolan määrä ja säädä tarvittaessa. Purista sitten pataan ensin puolikkaan sitruunan mehu, sekoita ja tarkista maku. Lisää sitruunaa oman maun mukaan. Lopuksi hienonna taatelit karkeasti ja sirottele padan pintaan.
Tarjoa pata uunissa rapeutettujen pitaleipien ja kreikkalaisen jogurtin kera.